начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

И пак ще има изпити за магистрати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

И пак ще има изпити за магистрати!

Мнениеот fixxxer » 11 Апр 2007, 09:03

Г) Предложение за обявяване на конкурси за назначаване на съдии и младши съдии, прокурори и следователи.
..........................................................................................................
Това е точка от заседанието на ВСС за днес 11.04.2007г.
ЧЕТЕТЕ!
ДОРИ И КОГАТО ХОДИТЕ НА ТОАЛЕТНА, ВЗИМАЙТЕ КНИГИТЕ! :D
ВРЕМЕ НЯМА! :P
fixxxer
Потребител

Мнениеот kasidi » 11 Апр 2007, 09:15

Ако Борис Велчев е в конкурсната комисия ,бих могла да опитам на така наречените конкурси.Иначе -не.
kasidi
Потребител

Мнениеот portokal » 11 Апр 2007, 09:32

ДОРИ И КОГАТО ХОДИТЕ НА ТОАЛЕТНА, ВЗИМАЙТЕ КНИГИТЕ!
ВРЕМЕ НЯМА!

Че аз предимно в тоалетната чета. Извън нея нямам време. :P

________
Имаше едно такова за гласова поща:
Абонатът в момента е в тоалетната и ще остане там още един час - чете "Анна Каренина". Моля, оставете съобщение.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tedi_ » 11 Апр 2007, 09:55

Ами то с четене само дали ще стане?! :)
До сега не съм кандидатсвала поради много пречини, сега много се замислям...
tedi_
Нов потребител

Мнениеот portokal » 11 Апр 2007, 10:17

Аз пък съм кандидатствала три пъти до момента и засега съм настроена да продължавам до дупка. Айде, не чак до пенсия (нали може да ни пенсионират на цели 68 години), но сигурно докъм 50-годишна възраст. :lol:
Бях решила по едно време, че не е за простосмъртни (евентуално може да успее някой гениален), но хора, които познавам, успяха, доколкото ми е известно, без връзки и рушвети.

Само с четене не знам дали става, но без четене - гаранция - не става. Това разбрах пък след първите си един-два конкурса.
И аз не обичам да уча, но това е положението. :wink:
Набутани наши хора със сигурност няма да липсват и в бъдеще, но смятам, че това не е съвсем единственият начин. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sogio » 11 Апр 2007, 17:19

Колеги, има ли представа някой конкурса за мл.съдии за кои съдилища ще бъде, защото доколкото знам трябва да се проведе такъв конкурс за административните съдилища
sogio
Потребител

Мнениеот medeq » 12 Апр 2007, 10:46

Не мога да разбера защо не назначат останалите класирани от конкурса ,който се проведе преди 2 месеца след като се отварят нови места.Сега отново нерви ,разходи с пр.
medeq
Нов потребител

Мнениеот anjelo » 12 Апр 2007, 12:14

koga 6te ima konkursi?
ne6to ne razbrah?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот andronika » 12 Апр 2007, 12:14

medeq написа:Не мога да разбера защо не назначат останалите класирани от конкурса ,който се проведе преди 2 месеца след като се отварят нови места.Сега отново нерви ,разходи с пр.

Именно!!!
andronika
Потребител

Мнениеот AIN6TAIN » 12 Апр 2007, 12:39

Какво стана на заседанието на ВСС ???
AIN6TAIN
Потребител

Мнениеот fixxxer » 12 Апр 2007, 13:05

По информация от "вътрешни хора", конкурсът за младши съдии ще е за новооткритите административни съдилища. За повечето ще са по 1-2 бройки, само за София-град ще са малко повече.
Гласували са да има конкурс и за съдии, прокурори и следователи, но за различни по ранг съдилища и прокуратури /районни и други/, както и твърде различни от "географска гледна точка".Остава само да изчакаме да видим конкретното разпределение; предполагам, че другата седмица най-късно вече ще се знае, а ще има и обява в "Държавен вестник", разбира се.
Трябва май да си припомняме административното право и процес :? :(
Не съм ги пипвал от години, даже АПк-то не съм го чел :cry:
fixxxer
Потребител

Мнениеот titin » 13 Апр 2007, 10:15

ето го и протокола:
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
titin
Потребител

Мнениеот hebigatsu » 13 Апр 2007, 11:16

8) Г/ ОТНОСНО: Предложение за обявяване на конкурси за назначаване на съдии и младши съдии, прокурори и следователи

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1. ДАВА СЪГЛАСИЕ да се организират и проведат конкурси за назначаване на младши съдии, съдии в районните и окръжните съдилища, прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби съгласно предложение на Комисията по предложенията и атестирането и обобщена справка от отдел „Съдебни кадри и конкурси на магистрати”.

2. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 48 /четиридесет и осем/ щатни бройки “СЪДИИ” в районите съдилища, както следва:
РС гр. Горна Оряховица - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 12.11.2007 г.
РС гр. Сандански - 1 щ. бр. - по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 31.10.2007 г.
РС гр. Омуртаг - 2 щ. бр.
РС гр. Видин - 4 щ. бр.
РС гр. Лом - 1 щ. бр.
РС гр. Елена - 1 щ. бр.
РС гр. Пловдив - 6 щ. бр.
РС гр. Ловеч - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Бяла - 1 щ. бр.
РС гр. Нови Пазар - 1 щ. бр.
РС гр. Попово - 3 щ. бр.
– в това число две по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Балчик - 1 щ. бр.
РС гр. Чепеларе - 2 щ.бр.
РС гр. Силистра - 2 щ.бр.
РС гр. Варна - 4 щ.бр.
РС гр. Малко Търново - 1 щ.бр.
РС гр. Гоце Делчев - 1 щ.бр.
РС гр. Разлог - 4 щ.бр.
РС гр. Генерал Тошево - 1 щ.бр.
РС гр. Перник - 1 щ.бр.
РС гр. Кубрат - 1 щ.бр.
РС гр. Гълъбово - 2 щ.бр.
РС гр. Радомир - 2 щ.бр.
РС гр. Шумен - 2 щ.бр.
Общо 48 щ. бр.

3. На основание чл. 127в, ал. 1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 27 /двадесет и седем/ щатни бройки “СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
ОС гр. Смолян - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр. – в това число един наказателен и двама граждански
ОС гр. Ловеч - 2 щ. бр. – в това число един граждански и един наказателен
ОС гр. Русе - 6 щ. бр. – в това число двама наказателни и четири граждански
ОС гр. Варна - 4 щ. бр.
Софийски градски съд - 8 щ. бр. – граждански
ОС гр. Хасково - 3 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки

4. На основание чл. 127а, от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 19 /деветнадесет/ щатни бройки “МЛАДШИ СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
Софийски окръжен съд - 2 щ. бр.
ОС гр. Разград - 1 щ. бр.
ОС гр. Видин - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 2 щ. бр.
ОС гр. Сливен - 2 щ. бр.
ОС гр. Ловеч - 1 щ. бр.
ОС гр. Габрово - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Хасково - 3 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ.бр.
ОС гр. Русе - 1 щ.бр.
Общо 19 щ. бр.

5. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 6 /шест/ щатни бройки “ПРОКУРОР” в районните прокуратури, както следва:
СРП - 3 щ. бр.
РП гр. Раднево - 1 щ. бр.
РП гр. Попово - 1 щ. бр.
РП гр. Смолян - 1 щ. бр.
Общо 6 щ. бр.

6. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 4 /четири/ щатни бройки “СЛЕДОВАТЕЛ” в Окръжните следствени служби, както следва:
ОСС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОСС гр. Силистра - 2 щ. бр.
ОСС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
Общо 4 щ. бр.

7. Конкурсите да се проведат от конкурсна/и комисия/и на два етапа – писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 2/28.06.2006г. на ВСС за реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи.

8. Писмените изпити за конкурсите за младши съдии, съдии, прокурори и следователи да се проведат в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски”, от 9.00 часа, както следва:
на 08.06.2007 г. - за младши съдии ;
на 14.06.2007 г. – за районни съдии;
на 21.06.2007 г. – за окръжни съдии – гражданско право;
на 22.06.2007 г. – за окръжни съдии – наказателно право;
на 15.06.2007 г. – за прокурори в районните прокуратури;
на 28.06.2007 г. - за следователи в окръжните следствени служби.

9. Устните изпити да се проведат по график и на място, определени от конкурсните комисии.

10. Заявление и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответния съд, прокуратура и окръжна следствена служба, в 14 - дневен срок от датата на публикуване на обявите в “Държавен вестник”.

11. Възлага на административните ръководители на съдилищата, прокуратурите и окръжните следствени служби:
11.1. Да определят длъжностно/и лице/а за приемане и завеждане с регистрационен номер на подадените заявления.
11.2. На първия работен ден след изтичане на срока за приемане на кандидатите да изпратят списъка на кандидатите и техните документи във Висшия съдебен съвет.

12. На следващо заседание на ВСС да се одобрят разширените списъци на членове на конкурсните комисии за конкурса за прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби.

13. Упълномощава Главния секретар на ВСС да сключи договор с ректора на СУ “Климент Охридски” за наемане на зали в сградата на университета за провеждане на писмените изпити за младши съдии, съдии в районните съдилища, съдии в окръжните съдилища, прокурори и следователи

14. Възлага на Главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждането на конкурсите.
Време няма -действайте!!! :wink:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот armes » 13 Апр 2007, 11:30

Кога е публикувана обявата в „Държавен вестник”?
armes
Младши потребител

Мнениеот legenora » 13 Апр 2007, 11:54

Колеги дали конкурса е публикуван в ДВ вече?Защо няма конкурс за младши съдии в административните съдилища?
legenora
Потребител

Мнениеот zlasenova » 13 Апр 2007, 14:43

Не е публикувано в днешния 31 - ви брой на ДВ.
zlasenova
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 13 Апр 2007, 14:58

:lol: Е -е-е... Много бързате. Онзи ден е взето решението, пък да е обнародвано днес!?!?!? Те едва днес са изготвили протокола, пък докато го пуснат за обнародване..... :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот fixxxer » 13 Апр 2007, 15:02

Странно, информацията, че конкурса за мл.съдии ще е за административните съдилища не се оказа вярна. Абсолютно прави са колегите, които казаха, че няма логика преди месец-два да имаше пак конкурс за младши - защо тогава не пуснаха бройките?!?Още повече че има съдилища, които и тогава и сега имат бройки за младши -в това няма никаква логика.
Що се отнася до бройките за районни съдии и прокурори, прави впечатление, че с някои изключения /6 за Пловдив, 4 за Варна/, като цяло са все за разни села и паланки от рода на Нови пазар, Радомир, Малко Търново, Попово, Чепеларе и незнам си още кои. 8)
Пари да ми дават, там магистрат не ставам. Конкуренцията ще е слаба - кой ще иска да отиде, освен ако не си е от там, живее там и има нужния 2-год. стаж.
А за местата за окръжни съдии ще се борят според мен основно настоящи районни магистрати, така че тях въобще и не ги коментирам.
Все пак е шанс за много колеги, които искат да влязат в съдебната система, може би последния по сегашния ЗСВ.
Обявата в ДВ ще я публикуват другата седмица сигурно.
fixxxer
Потребител

Мнениеот zlasenova » 13 Апр 2007, 15:47

Какво предвиждат измененията в ЗСВ за конкурсите за магистрати ? Ако ви се пише, моля да споделите ! Не съм разглеждала проекта за измененията.
zlasenova
Младши потребител

Мнениеот portokal » 13 Апр 2007, 16:00

Пари да ми дават, там магистрат не ставам. Конкуренцията ще е слаба - кой ще иска да отиде, освен ако не си е от там, живее там и има нужния 2-год. стаж.

Доста хора биха се пробвали за малки градове близо до родните им места, макар и да не живеят в тях. Не мисля, че ще е слаба.
----------------------------------
Интересно, в наредбата пише: "При провеждане на конкурс за съдии в районен съд и съдии в окръжен съд се съставят по десет казуса за съответната специализация по правен отрасъл, съобразно обявените места." А няма обявена специализация за районните. Промени в наредбата ли се чакат?
Аватар
portokal
Старши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити