начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот pillar » 12 Мар 2007, 18:53

Naistina tozi Bogo-mil savsem e izperkal-poslednoto mu izkazvane me razvedri sled napregnatia raboten den.

Iskam da pogelaia ot vse sarce uspeh na kolegite koito spe4eliha mestata si zaslugeno.Uspeh kolegi>I ne se vpriagaite na neotsenenia Bogo-mil. :D
pillar
Младши потребител

Мнениеот larsen » 13 Мар 2007, 01:02

Извинете ,но не се сдържах.b ogo-mil престани да дрънкаш простотии.Това е форум за юристи.Явно си сбъркал. Не си позволявай
да говориш по този начин.Когато човек не успее е нормално да има особено мнение ,но е нужно да е реалист.Аз лично търся грешката в себе си и намирам достатъчно, за да не обвинявам останалите.Дръж се достойно ..............поне................ :cry:
larsen
Младши потребител

Мнениеот doroteia » 13 Мар 2007, 09:45

i.mar написа:колеги, днес бях в СРП и там ми казаха, че до края на седмицата ще се обадят на спечелилите за встъпване в длъжност. А училището за магистрати ще започне от 19.03, но да следим в страницата на НИП, защото още не е гласувана датата от ВСС

19.03 ми звучи съвсем ранна дата, сигурно ли е това? Няма как да се справя с всичко - още не съм встъпила, имам много работа за довършване на старото си място... Струва ми се невероятно, че всички останали колеги ще успеят да се организират за 3-4 дни, за да започне нормално всичко на 19.03.
doroteia
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 13 Мар 2007, 14:05

Колеги, току що ми се обадиха от НИП и ме уведомиха, че обучението започва от 19-ти март в 14,00 часа. Аз едва вчера си подадох заявлението за напускане и в никакъв случай няма да моаг да встъпя до тогава. Обясних това и ми казаха, че е желателно да сме встъпили в длъжност, но май повечето няма да успеят. А по-лошото за мен е, че мен ще ме освободят от МВР най-вероятно чак след около месец. Просто не знам как ще стане. Не разбирам защо бързат толкова. Никой не може да напусне работа за 4-5 дни. Ако има някой в подобна на моята ситуация, моля нека сподели какво смята да прави!
dozn03
Потребител

Мнениеот octavius » 13 Мар 2007, 15:27

Току-що говорих с НИП: казаха, че още няма яснота кога ще почне обучението.
Казаха да питаме по-натам пак.
:?:
А за встъпване на някого дали са се обаждали от някъде???
octavius
Потребител

Мнениеот danirak21 » 13 Мар 2007, 15:38

Rommel maj si gord che si ot "Kukite"?Kakto pishe edin kolega,predi 6,7god.beshe krajno neprestijno da si doznatel.Ama kakva stana,sybrahte nqkoq i druga vryzka i ej vi veche prokurori!!!Poddyrjam bogo_mil che e pylno s vryzkari,koito syvsem ne sa naj-dobrite!A da ne govorim i che ima i kysmetlii koito syshto zaemat toploto mqsto i s mnogo lavirane vyrvqt i nagore,a sa si prosti momcheta!No pyk udobni!I ne mi govorete za civilizovanost,kogato byrkash s prychkata v l...nata nqma nachin da ne se izpryskash!Ajde,ot men zasega tolkova,sys sdrave! :shock:
danirak21
Нов потребител

Мнениеот octavius » 13 Мар 2007, 16:16

И на мен току-що ми звъннаха от НИП и казаха, че обучението започва на 19-ти, 14 часа.
За встъпването казаха да не се притесняваме - можело и после.
octavius
Потребител

Мнениеот helene » 13 Мар 2007, 16:26

Колеги, не разбирам защо се дразните на bogo_mil ?!? Според мене той за доста неща е прав. Докато няма ясни критерии за оценяване в конкурса, винаги ще има недоволни. За каква честност в конкурсите говорим? Май забравихме много бързо как на 08.12.2006 година си тръгнахме от СУ, като .......... Да не говорим пък за устните изпити. Мисля, че споделих с вас един от въпросите, които ми зададе комисията.... Не мисля, че това ми се случва, защото нямам късмет. В такава ситуация всички няма да имаме късмет при положение, че и в ГПК ясно си пишеше моя отговор. Така че много е жалко, че в системата се влиза по този начин. Докато не се промени методът на провеждане и оценяване на конкурсите, така ще бъде!!!
helene
Потребител

Мнениеот helene » 13 Мар 2007, 16:29

Колеги, не разбирам защо се дразните на bogo_mil ?!? Според мене той за доста неща е прав. Докато няма ясни критерии за оценяване в конкурса, винаги ще има недоволни. За каква честност в конкурсите говорим? Май забравихме много бързо как на 08.12.2006 година си тръгнахме от СУ, като .......... Да не говорим пък за устните изпити. Мисля, че споделих с вас един от въпросите, които ми зададе комисията.... Не мисля, че това ми се случва, защото нямам късмет. В такава ситуация всички няма да имаме късмет при положение, че и в ГПК ясно си пишеше моя отговор. Така че много е жалко, че в системата се влиза по този начин. Докато не се промени методът на провеждане и оценяване на конкурсите, така ще бъде!!!
helene
Потребител

Мнениеот dozn03 » 13 Мар 2007, 16:31

То добре може и после, ама аз как ще ходя едновременно на обучение и на работа, просто недоумявам!
dozn03
Потребител

Така!

Мнениеот Rommel » 13 Мар 2007, 21:45

Ще пусна неплатен отпуск, ако може да не се встъпва преди началото на обучението, ако не - пускам уведомление за неспазения едномесечен срок, с което считам за прекратено служебното правоотношение, и плащам обезщетение за него - субсидиарно приложение на КТ...
Делата съм ги приключил, но предварителното встъпване направо е унищожително - нямам никакво време, а не ме ласкае мисълта за дисциплинарно уволнение при последователно неявяване в два последователни дни на работа!
На заядливите скапаняци нямам намерение да отговарям, впрочем не съм бил кандидат за прокурор, ама нейсе...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 14 Мар 2007, 16:11

Ти добре ще считаш, че е прекратено служебното правоотношение, но прекратено ли ще е наистина?! Да не се окаже после, че има период, през който си бил и на двете места?! Аз днес говорих с кадровика и той ми каза, че нямало никакъв начин да напусна докато не е дошла заповедта на министъра...Освен това вчера говорих и с прокуратурата, където съм назначена и там пък още не са пристигнали документите от ВСС, така че все още не мога да встъпя така или иначе. Не разбирам защо бързат толкова.
dozn03
Потребител

Не е ли?!

Мнениеот Rommel » 14 Мар 2007, 22:18

Първо-наистина ще е прекратено, защото просто не е спазен срокът на предизвестието, за което се плаща (субсидиарно не се ли прилага КТ за неуредените въпроси?!)
Второ - измислих нещо по-добро, при което ще отида на курса, без да съм встъпил на новата длъжност, а ще си пусна в управлението неплатен отпуск и така после няма да има какво да ми искат, вкл. някакви "надвзети суми"!
Срещу горните варианти при нас не възразяват нито началниците, нито "Кадри" - просто ще избера по-добрия вариант, от гледна точка готовността на новата ми служба "да ме приеме"... ;)
Rommel
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 14 Мар 2007, 22:36

Колеги, надвзетите суми са Ви най-малкият проблем. Прилагайте към молбата си копие от публикувания на сайта на ВСС протокол и освен основаниеята по ЗМВР, посочете и ЗСВ. И според двата текста е несъвместимо заемането на длъжностите. И ако трябва, отивайте лично при Министъра си-сегашния. И мислете къде ще живеете през времето на обучението. Това си е само Ваша грижа, за съжаление.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот dozn03 » 14 Мар 2007, 23:50

Ромел, този въпрос е уреден - и в ЗМВР, и в Правилника. И там пише, че освобождаването става със заповед на министъра, която се връчва на служителя и след връчването и се подписва акт за сдаване на длъжността. Преди този акт се попълва обходен лист, който се подписва от всички - гл. дознател, домакин, КОС и т.н., че си сдал всичко. След това се подписва акта за сдаване - той удостоверява, че вече си сдал всичко и съответно нямаш задължения към никой. Мисля, че с този акт се считаме за освободени от заеманата длъжност и може да встъпим в новата. Затова не считам, че в този случай може да се приеме субсидиарно КТ. В крайна сметка не продаваме семки, че да станеш и да си тръгнеш. Според мен ще ни почакат докато напуснем и това е.
По-добре си пусни платен отпуск, ако имаш за тази година. Аз съм в София и ще се опитам едновременно да ходя и на училище и на работа. Още повече, че трябва да си довърша и делата. Според мен трябваше да дадат едномесечен срок, за да бъде всичко спокойно.
Копие от протокола на ВСС не съм прилагала, но съм го посочила /като номер и от коя дата/ в Заявлението за напускане, така че ако не ми вярва минисътра да си го намери и провери.
dozn03
Потребител

Аре бе?!

Мнениеот Rommel » 15 Мар 2007, 22:41

И аз така - посочих само номера на Протокола, да си го търсят. Инак ще чакам да ме освободят, но ще пусна неплатен, въпреки че имам почти всичкия си отпуск и от миналата година - неплатения няма нужда от разрешаване, мога едностранно да го прекратя и освен това пари няма да дължа на никого!
За субсидиарната уредба не съм съгласен - според мен административните съдилища и особено ВАС не биха погледнали благосклонно на подобни дисциплинарни уволнения при уведомление от наша страна. Все пак няма да ги "пробвам" и ще дочакам търпуливо "освобождаването" ми от системата - те ми дължат доста пари, в крайна сметка...
Дано не е проблем невстъпването ни преди началото на обучението в НИП! ;)
Rommel
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 16 Мар 2007, 08:34

И неплатения отпуск се разрешава / справка ЗМВР/. Аз не ти говоря за уволнение / което съвсем реално всъщност може да последва при едно такова поведение/, а за това, че при едно такова предизвестие от наша страна няма да се задейства процедурата по сдаването на длъжността и ако междувременно встъпиш в новата, то ще се получи, че си на двете едновременно. Както казваш - ще си чакаме търпеливо и това е. /Дано и новите ни работодатели да се търпеливи :) /.
Аз пак те съветвам да си вземеш платен отпуск, нищо няма да дължиш за това. Щом имаш и от миналата година - още по-добре. Останалият ще ти го платят. Ти си знаеш най-добре всъщност.
Приятен ден на всички и успех!
dozn03
Потребител

Мнениеот bogo_mil » 19 Мар 2007, 19:41

EI ***, KAKVO STANA ZAPO4NA LI VI OBU4ENIETO ZA BOGOIZBRANI V NIP...DANO TAM STARITE MAFIOTI DA VI OBYASNYAT KAK DA SI IZBIETE ZAEMITE ZA DA SI PLATITE MESTATA....
DANO NEUVAJAEMI g-n ROMMEL VI OBYASNYAT KAK SA GUBYAT I BAVYAT PREPISKI, NO TI VEROYATNO ZNAESH, SHTOM VE4E VEDNYJ SI SE ***, G-n MLADSHI PROKUROR, ZAD 4IITO NICKNAME NA GIGANT SE KRIE OBIKNOVEN NASHENSKO-SELSKI LILIPUT.........***, DANO NYAKOI DEN DA VI NATIKAT TAM KYDETO VI E MYASTOTO.....
A DOTOGAVA SE U4ETE OT 4I4KO SI VYA4ESLAV NIKOLOV, LYULIN MATEV i Pr. I Pr. A ZASHTO NA VSISHI PROKURORI V Sf. MELODIIKATA IM NA TELEFONA E SY6TATA OT filma ,,KRYSTNIKA" MERZOSTTA E SEDNALA DA SYDI HORATA V NASHENSKIYA HRAM NA TEMIDA.......OOO
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот krem_karamel » 21 Мар 2007, 09:54

bogo_mil написа:EI ***, KAKVO STANA ZAPO4NA LI VI OBU4ENIETO ZA BOGOIZBRANI V NIP...DANO TAM STARITE MAFIOTI DA VI OBYASNYAT KAK DA SI IZBIETE ZAEMITE ZA DA SI PLATITE MESTATA....
DANO NEUVAJAEMI g-n ROMMEL VI OBYASNYAT KAK SA GUBYAT I BAVYAT PREPISKI, NO TI VEROYATNO ZNAESH, SHTOM VE4E VEDNYJ SI SE ***, G-n MLADSHI PROKUROR, ZAD 4IITO NICKNAME NA GIGANT SE KRIE OBIKNOVEN NASHENSKO-SELSKI LILIPUT.........***, DANO NYAKOI DEN DA VI NATIKAT TAM KYDETO VI E MYASTOTO.....
A DOTOGAVA SE U4ETE OT 4I4KO SI VYA4ESLAV NIKOLOV, LYULIN MATEV i Pr. I Pr. A ZASHTO NA VSISHI PROKURORI V Sf. MELODIIKATA IM NA TELEFONA E SY6TATA OT filma ,,KRYSTNIKA" MERZOSTTA E SEDNALA DA SYDI HORATA V NASHENSKIYA HRAM NA TEMIDA.......OOO

Богомиле,

съжалявам, че си огорчен от конкурсите след като е видно, че за теб са били част от нещо мног по-голямо, което те тормози.

На всички е ясно, че голям процент от нещата са нагласени (справка : дори относно фирмата, която шие тогите....) , но част от хората успяват и със свои сили, за което можем само да ги поздравим и да се радваме, че сме заедно тук.

Опитах се теб на лични, но освен че нагрубяваш, друго не намирам.

Успокой се, вгледай се в себе си, дай си шанс, заслужаваш го.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот anjelo » 02 Апр 2007, 12:16

На всички е ясно, че голям процент от нещата са нагласени (справка : дори относно фирмата, която шие тогите....) , но част от хората успяват и със свои сили, за което можем само да ги поздравим и да се радваме, че сме заедно тук.

ti seriozno li si go misli6????????? az tvardia 4e vsi4ko e naglaseno
anjelo
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити