начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

казуси по гражданско-правни науки

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

казуси по гражданско-правни науки

Мнениеот vanche_i » 07 Фев 2007, 12:33

Колеги,подготвям се за държавен изпит по ГНП в ЮЗУ,но не намирам литература с казуси за писменият изпит.
Молбата ми е,ако някой от Вас знае книга с казуси или линк да ми помогне.
Предварително Ви Благодаря!
vanche_i
Младши потребител

Re: казуси по гражданско-правни науки

Мнениеот senex » 07 Фев 2007, 12:54

vanche_i написа:Колеги,подготвям се за държавен изпит по ГНП в ЮЗУ,но не намирам литература с казуси за писменият изпит.
Молбата ми е,ако някой от Вас знае книга с казуси или линк да ми помогне.
Предварително Ви Благодаря!
Мога да ти помогна, но само с казуси по облигационно право. Книжката е: "Облигационно право. Учебно помагало". Автори: проф. д-р Златка Сукарева и д-р Таня Йосифова. Издадена от университетско издателство "Стопанство".
senex
Потребител

Мнениеот naa82 » 07 Фев 2007, 15:43

Колеги, преди много малко време и аз бях изправена пред същата дилема. Отговор няма. Все пак успях да завърша. В страницата на лекс във форума на част държавни изпити има публикувани казусите по ГПН, паднали се на миналата държавна сесия. Гледайте "нормалните", т.е. на ПУ, ВТУ и т.н. Този на СУ е сгрешен, а да оставим на страна некоректно зададените 23 въпроса, с които аз имах честта да се боря. Все пак завърших. Сега пожелавам успех на всички и дано този път няма предварително раздадени казуси след плачевния опит с прокурорския изпит.
naa82
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 07 Фев 2007, 23:09

Здравейте,аз също започнах да решавам казуси по гр.пр. н.
за държавния,защото така и не се явих есента.Имам на СУ и защо , naa82, казваш,че е сгрешен ,би ли уточнила как точно отговори,разбира се, по памет.Ако в дъното му е Русчев,много живо ме вълнува.
За vanshe-1 - ако желаеш,може да кореспондираме,аз в момента чета практика по чл.19 и направо се шашнах. :( Имам един казус ,който за съжаление не съм записала от къде точно от :D lex-а: е,но започва така:" Стоян Кушев и Петър Петров..."-ако си в час с него -дай да поговорим ,че два дни се блъскам с него. :lol:
поздрав
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот divain » 09 Фев 2007, 17:21

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=16312
Ето още казуси . :wink: Не са се падали на държавен , но .... повече упражнения = по- голям шанс за успех.
Пожелавам ви УСПЕХ !!!
divain
Потребител

Назад към Конкурси, изпити