През лятото на 2002г. извърших ПТП, като бях употребил алкохол. Имам застраховка "гражданска отговорност". На 16.12.2002г. застрахователната компания е изплатила окончателно сумата на пострадалия за причинените от мен имеществени вреди по автомобила му. Известно мие, че застрахователя има право на регресен иск срещу мен и затова ходих наколко пъти при застрахователя да се интересувам какава сума трябва да им възстановя, но те ми отговаряха, че още не са определи или и неднаят, че ще ме известят. Не получих от тях никакво съобщение или покана за сумата, която дължа на застрахователя, а направо получих искова молба с която застрахователя иска за бъда осъден за размера на щетата заедно със законната лихва върху сумата за периода от завеждането на исковата молба до окончателното плащане, а също и за направените съдебни и деловодни разноски, а също и възнаграждението на юрисконсулта.
Аз не оспорвам сумата и ще я заплатя, но не искам да плащам лихви и другите посочени разноски.
Затова ви моля да ми дадете съвет, как да изляза от ситуацията?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
регресен иск
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: регресен иск
ЧЛ. 65 (2) ГПК „Ако ответникът с поведението си не е дал повод за завеждане на делото и ако признае иска, разноските се възлагат върху ищеца.” Признайте иска в първото по делото заседание, докажете със свидетели или други допустими доказателства вашето възражение, че не сте давали повод извънсъдебно за предявяване на иска, упълномощете си приятел адвокат и поискайте заплащане на разноски.
- karo
- Потребител
Re: регресен иск
Освен казаното от колегата, за по голяма сигурност можете да депозирате сумата по главния иск на името на застрахователя.
- az
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|