начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля за севет

Казуси за недвижими имоти

Моля за севет

Мнениеот teo_76 » 22 Авг 2020, 13:30

Привет на всички участници във форума. Бих искал да ви запозная със моя казус и да ви помоля за съвет как да постъпя. Става дума са наследствени земеделски имоти, не много около 16дка доста далеч от регулацията без ток и без вода. Имотите са наследени от баща ми /който вече за съжаление не е между нас/, той ги наследява от неговата леля /която също не е между нас/, а тя респективно от своя съпруг / разбираемо и той е починал много преди нея/, те нямат преки наследници, т. е нямат деца но имат сестра и брат. Скиците на въпросните парцели са на името на съпруга на "леля-та" /а НЕ на общ наследодател със сестра и брат/, а тя /леля-та/ от своя страна ги "остави" на баща ми чрез дарение чрез гледане до края и, който беше преди 9г. Имаме саморъчно написано и подписано от нея завещание , че след нейната смърт имотите ги наследява баща ми. Също така имаме и нотариално заверена декларация отказ от наследство с подписите на техните брат и сестра, в която е упоменато че на тях са изплатени определени суми като по този начин се решават всички бъдещи искания за имоти и те нямат никакви претенции за напред. И така .......появи се кандидат купувач, на който искаме да ги продадем /не е висока сумата но реално не ги ползваме/.
Въпроса ми е как се процедира сега, може ли да възникнат проблеми от каквото и да е естество? Необходимо ли е да наема адвокат, който да се занимае с нещо по специфично? И ако евентуално ДА, бихте ли ми препоръчали някой.
Предварително благодаря на всички отзовали се!
Успешен и слънчев ден!
teo_76
Младши потребител

Re: Моля за севет

Мнениеот jhoro » 22 Авг 2020, 13:39

Здравейте!
Отидете при нотариус! Той ще Ви обясни следващите стъпки!
Успех!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Имотни казуси