начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дете, осиновено само от майката за начало. После от бащатa.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дете, осиновено само от майката за начало. После от бащатa.

Мнениеот garnet2k » 10 Сеп 2018, 14:29

Здравейте,

имам следния казус. Доста объркан и предполагам интересен.

Ние сме семейство от 2007. Аз съм съпругът, не съм постоянно пребиваващ в България, но съм постоянно пребиваващ в Шотландия (ОК). Съпругата ми към момента на долното беше постоянно пребиваваща в БГ.

През 2015 осиновихме дете в България. Тъй като не съм пребиваващ в БГ, социалните казаха, че само съпругата ми ще бъде осиновител. Сега, дали това е/било правилно е друг случай.
Така, само тя осинови и в акта за раждае от БГ детето е с баща неизвестен.

След това детето и тя се преместиха в Шотландия. Там аз реших да осиновя детето. Минах всички процедури и като резултат имам следните документи от Шотланския съд:

1. Решение за пълно осиновяване от мен на детето на съпругата ми. В него е разпоредено детето да с нови имена и да му се издаде нов акт за раждане, в който съм вписан като баща, съпругата му като майка.
2. Акт за раждане от Шотландия с горните атрибути.

Общо детето има горното плюс:

3. Решение от съда в БГ за първоначалното осиновяване само от съпругата ми.
4. Акт за раждане от БГ с баща неизвестен.

Сега детето съществува като 2 отделни лица в БГ и Шотландия - с различни имена и родители.

Въпросът е как да получим нов акт за раждане в БГ, в който да сме вписани и двамата като родители?

В общината (ГРАО) са неадекватни.
garnet2k
Младши потребител

Назад към Семейни казуси