- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод, апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
развод, апартамент
Здравейте! Преди 10 години майка ми и баща ми се разведоха. Живеехме в апартамент, който беше преписан на баща ми по време на брака. След развода майка ми не прояви интерес към този апартамент. От тогава баща ми живее там с новата си жена, с която нямат подписан брак. Вече съм на 18 години и искам да разбера какви са правата ми над този апартамент.
- smile007
- Нов потребител
Re: развод, апартамент
Ами вашите права над този апартамент са.... никакви. Какво влагате под "преписан"? Първо уточнете - кога, от кого и как е придобит този апартамент. "Преписан" е на баща ви по време на брака - от кого и как? Като отговорите на тези въпроси може да ви се даде напътствие, не можем да гадаем иначе какво е положението.
Но дори и да се окаже, че апартамента е СИО, то права върху него имат родителите ви, а не вие.
Но дори и да се окаже, че апартамента е СИО, то права върху него имат родителите ви, а не вие.
- hariman
- Потребител
Апартамента е прехвърлен на баща ми от неговия баща(който вече е починал) чрез покупко-продажба по време на брака на моите родители, но името на майка ми не присъства на документите за собственост, т.е. апартамента се води само на името на баща ми.
- smile007
- Нов потребител
1/2 ид. части от апартамента, явяващ се ябълката на раздора, е собственост на майка ви след развода. На майка ви, не на вас.
След като уточнихме квотите, стигаме до следващия въпрос- баща ви е имал възможност да претендира, че жилището е лична негова собственост, но е изпуснал кратките за това срокове. Към момента, докато не се предяви някакъв иск - по 1/2 е собственост на двамата, но подозирам, че в бъдеще баща ви ще ви направи възражение за придобивна давност ( 10 г. владее и ползва имота, а майка ви бездейства)и .... каквото е имала -останало е в миналото.
Е, разбира се има възможност бащата да пропусне да се позове на давностния срок, но е малко вероятно - няма колега, който да проспи този шанс.
А, да- правата ви... никакви, както са посочили по-горе за сега. Като се споминат двамата, ако нямат родителите ви последващ брак, ако няма други наследници освен вас, ако никой не се разпореди с тоя имот приживе, ако звездите се наредят правилно... може и да наследите целия/част от този имот.
След като уточнихме квотите, стигаме до следващия въпрос- баща ви е имал възможност да претендира, че жилището е лична негова собственост, но е изпуснал кратките за това срокове. Към момента, докато не се предяви някакъв иск - по 1/2 е собственост на двамата, но подозирам, че в бъдеще баща ви ще ви направи възражение за придобивна давност ( 10 г. владее и ползва имота, а майка ви бездейства)и .... каквото е имала -останало е в миналото.
Е, разбира се има възможност бащата да пропусне да се позове на давностния срок, но е малко вероятно - няма колега, който да проспи този шанс.
А, да- правата ви... никакви, както са посочили по-горе за сега. Като се споминат двамата, ако нямат родителите ви последващ брак, ако няма други наследници освен вас, ако никой не се разпореди с тоя имот приживе, ако звездите се наредят правилно... може и да наследите целия/част от този имот.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Съгласен съм с всичко написано , но не и с придобиването на давност на 1/2 ид. част.
Това че само бащата живее в апартамента с новата си жена още не значи , че е започнал да владее имота.За това трябват още доказателства.
Това че само бащата живее в апартамента с новата си жена още не значи , че е започнал да владее имота.За това трябват още доказателства.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Съгласен съм с всичко написано , но не и с придобиването на давност на 1/2 ид. част.
мъ-хъ, държане, владение, своене ... и това е вярно, както и "освен ако е обективно невъзможно"
Няма да споря с теб, за мен е достатъчен факта, че мама е почтена жена ( гле`й к`ви работи ме впечатляват напоследък), след като вече 10 г. не търси нищо/нещо от този имот. Трябва да има защо- би ли предположил, каква е причината?.. както и да е.
Към трепетите на низходящи .... не проявявам интерес.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Предполагам , а ти ще предположиш ли как ще реагира мама ако разбере , че отрочето е възможно да остане без бащиния.
Преписват на един нисък на ръст , но за сметка на това велик човек , че бил казал-всички жени са "почтени" с изключение на мама , но да не забравяме , че и тя е жена....Е толкова почтена ще стане!
Преписват на един нисък на ръст , но за сметка на това велик човек , че бил казал-всички жени са "почтени" с изключение на мама , но да не забравяме , че и тя е жена....Е толкова почтена ще стане!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Мога да предположа
- bird_of_paradise
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|