начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Делба на семейно имущество

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на семейно имущество

Мнениеот tenko75 » 13 Ное 2014, 10:16

Здравейте,
С бившата ми жена имахме тежък развод,при който само се прекрати бракът и се решиха родителските права за детето.Никакви имуществени въпроси не бяха засегнати по съвет на адвокатката,като тя ме увери че трябва да се води друго дело за делба,след като приключи бракоразводното.Преди делото съпругата ми ме уверяваше,че след като мине всичко ще си разделим справедливо семейното имущество и няма смисъл да си утежняваме живота с допълнителни дела и разходи.
Вече 8 месеца сме разведени,но тя упорито се укрива и нямам възможност да се видим и да разговаряме.Нарушава постановените норми от съда за контакт с дъщеря ми,която е в първи клас тази година.На два пъти опитах да се свържа с нея и да искам обяснение и в отговор на това тя пусна жалба в полицията,че осъществявам тормоз върху нея и детето.
Въпреки всичката тази несправедливост аз всеки месец и изплащам определената от съда издръжка без никакво закъснение.
Моля за вашата компетентна помощ в тази тежка ситуация:
-има ли срок/давност/ след развода,в който мога да заведа дело за делба на семейното имущество,то е предимно движимо-автомобил,обзавеждане,електроуреди,финансови средства,злато,кредит-изтеглен по време на брака,който още изплащам.
-нужни ли са документи /фактури и др./за цялото имущество,защото за част от имуществото нямам такива
- ще бъде ли признат кредит,който съм изтеглил по време на брака и целият е използван за ремонти и обзавеждане на жилището,което е собственост на жена ми преди бракът.
-може ли да се докаже собствеността чрез свидетели
-какви документи трябва да подготвя на адвоката за стартиране на такова дело
-колко би струвал подобен процес,като се има предвид,че стойността на общото имущество е около двадесет хиляди лева.
-при тези обстоятелства според вас оправдано ли е завеждането на такъв иск
- при положение,че не мога да виждам детето ми в определеното от съда време длъжен ли съм да продължавам да изплащам издръжка за детето.
- мога ли да поискам преразглеждане на издръжката и нейното намаление

С уважение: Павлов
tenko75
Младши потребител

Назад към Семейни казуси