начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

въпрос за имуществени претенции след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за имуществени претенции след развод

Мнениеот jeliazkov_rd » 12 Авг 2014, 22:19

Съпругата ми твърди,че имало някаква договорка при която без развод със съдебно решение да се присъди издръжка от бащата???
Мен адвокат ми каза,че без развода да е установен юридически с документ,няма такова нещо.
Втопото ми питане е ,след като развода стане факт,въпрос на ново съдебно дело ли е имуществената делба или е единствено мужду двамата,които са допринесли за движимото имущество?
jeliazkov_rd
Младши потребител

Re: въпрос за имуществени претенции след развод

Мнениеот doc03 » 12 Авг 2014, 22:21

jeliazkov_rd написа:Съпругата ми твърди,че имало някаква договорка при която без развод със съдебно решение да се присъди издръжка от бащата???
Мен адвокат ми каза,че без развода да е установен юридически с документ,няма такова нещо.
Втопото ми питане е ,след като развода стане факт,въпрос на ново съдебно дело ли е имуществената делба или е единствено мужду двамата,които са допринесли за движимото имущество?

Утрепай ме, ако разбрах нещо ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот jeliazkov_rd » 12 Авг 2014, 22:29

Ще го напиша отново...
Съпругата ми,която много скоро ще е бивша твърди,незнайно то кого посъветвана,че имало някакво,незнам какво решение,че без да има съдебно решение за развод,можело да се отсъди издръжка на двете ни непълнолетни деца.
При моя правна консултация ми се каза,че няма такова нещо....
По втория въпрос питам,предмет ли е на ново съдебно дело имуществените претенции,които тя предявява или това вече е договорка между двамата?
Уточнявам,че живеехме в къща на родителите ми на втори независим етаж и нямаме документи за собственост,защото къщата си е на родилети ми.
jeliazkov_rd
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 12 Авг 2014, 23:09

jeliazkov_rd написа:Съпругата ми,която много скоро ще е бивша твърди,незнайно то кого посъветвана,че имало някакво,незнам какво решение,че без да има съдебно решение за развод,можело да се отсъди издръжка на двете ни непълнолетни деца.

Ваярно е. Правилно е посъветвана, и без развод може, виж чл. 127 СК.
Имуществените отношения могат да бъдат предмет на делото по прекратяване на брака, ако постигнете споразумение, но най-често е в отделно, последващо, исково производство. Вече ви цитирах в друга тема Ремарк по отношение имуществото...

jeliazkov_rd написа:При моя правна консултация ми се каза,че няма такова нещо....

Предлагам да направите нова консултация, но при друг адвокат.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси