Здравейте,
Съпругата ми без основателна причина подаде молба за развод,и след дълго 6 месечно и мъчително отлагане от моя страна и безброй молби към нея да оттегли молбата си за развод се стигна до решение на съда-Развод по вина на двамата съпрузи.
Надявам се,че съпругата ми може да размисли,защото е манипулирана от свои близки и искайки да печеля време мисля да обжалвам решението.
Моля ,за вашият съвет,това били довело до промяна на решението за развод,защото аз и моят адвокат до последно твърдяхме желанието си за запазване на бракът.
Колко би струвало това като адвокатски хонорар,защото до тук платих над 650 лева и сега адвокатът само за обжалване ми иска още 500.00 лева такса,което според мен е много.
Очаквам вашите отговори,и Ви благодаря предварително за това.
Поздрави !!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимна вина и обжалване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод по взаимна вина и обжалване
Не. Решението за развода е окончателно.
Можете да обжалвате само в останалите му части - за вината, за жилището, за името (в някои случаи), за издръжката, за разноските, но самото решение за допускане на развода е необжалваемо и влиза в сила веднага.
Можете да обжалвате само в останалите му части - за вината, за жилището, за името (в някои случаи), за издръжката, за разноските, но самото решение за допускане на развода е необжалваемо и влиза в сила веднага.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Относно хонорара - минимумът мисля за въззивна жалба във вашия случай е 375 лв. Ако сте доволен от работата му до момента то 125 лв над минимума би следвало да е обосновано.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Благодаря много за бързият отговор.
За мен беше много важно да разбера дали решението за развод може да бъде обжалвано,защото моят адвокат твърди,че ако обжалваме самият развод то той няма да бъде в сила и ние реално няма да бъдем разведени,но както разбирам това не е така.Моля пишете ми правилно ли съм разбрал.
Адвокатът ми скоро не е имал бракоразводни дела и явно не е много наясно.В началото на процеса ме подведе да не се притеснявам защото е сигурен,че съдията ще отхвърли иска за развод като неоснователен,а после след решението каза,че разводът е неизбежен и при всички случаи делото приключва винаги с развод.
Мени си мнението както му е угодно.Много слаб професионалист и много незаинтересован,а ми беше горещо препоръчан от познати.
За мен беше много важно да разбера дали решението за развод може да бъде обжалвано,защото моят адвокат твърди,че ако обжалваме самият развод то той няма да бъде в сила и ние реално няма да бъдем разведени,но както разбирам това не е така.Моля пишете ми правилно ли съм разбрал.
Адвокатът ми скоро не е имал бракоразводни дела и явно не е много наясно.В началото на процеса ме подведе да не се притеснявам защото е сигурен,че съдията ще отхвърли иска за развод като неоснователен,а после след решението каза,че разводът е неизбежен и при всички случаи делото приключва винаги с развод.
Мени си мнението както му е угодно.Много слаб професионалист и много незаинтересован,а ми беше горещо препоръчан от познати.
- tenko75
- Младши потребител
След като ви е станало ясно, че адвокатът "скоро не е имал бракоразводни дела " е трябвало да се откажете от услугите му (ест. ако не сте разбрал било по никое време). Специалист по всичко е специалист по нищо. Трябвало е да издирите специалист по бракоразводни дела и да не приемате правна помощ от адвокат който се занимава с наказателно право например, или застрахователно и тн. Или някой ви е направил мечешка услуга или сте се предоверил.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|