- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бившият ми мъж е подал жалба до прокурор ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Бившият ми мъж е подал жалба до прокурор ...
Имам установено решение със издръжка 80 лв за детето ми.Тъй като обжалвах пред Окръжен съд и пред Върховен първите 6 месеца не внасях тези пари след това не съм пропускала месец. Бившият ми мъж е подал жалба до прокурор че съм имала две последователни вноски неиздължени и господин от мвр ми казва че ррябва да се явявам при него като ми поиска всички бележки които съм изплатила .Редно ли е да се отзовавам на всяко такова повикване а и каза че по член 183 или 184 ще ви излъжа можели да се стигне до пробация или година затвор моля посъветвайте ме това е постоянно привиквания а и трябва всеки път при някви такива жалби да пътувам по 170км не е за първи път посъветвайте ме какво мога да направя.
- dizana
- Нов потребител
Re: моля помогнете
Решението влиза в сила от момента на произнасяне на касационната инстанция. Съответно и от тогава дължите издръжката. Докато е по инстанции, не е влязло в сила, и не се дължи.
- lanfear
- Потребител
Освен ако не е постановено предварително изпълнение- още с първоинстанционното решение.
И без предварително изпълнение- Чл. 282. (1) от ГПК: "Подаването на касационна жалба не спира изпълнението на решението."
Платете си дължимото.
И без предварително изпълнение- Чл. 282. (1) от ГПК: "Подаването на касационна жалба не спира изпълнението на решението."
Платете си дължимото.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Re: издръжка на дете
Искам да попитам при повикване от МВР заради забавени вноски и подпишеш документ за виновноста си каква е следващата стъпка ако след това си заплатиш вноски които не са прекъснати повече от два месеца.
- dizana
- Нов потребител
Да си занесеш копия от документите, от които е видно, че си платил пред разследващия орган.
Ако има образувано наказателно дело по чл. 183 НК срещу теб, да представиш същите доикументи пред съда, за да бъдеш освободен от наказателна отговорност.
Имай предвид, че освобождаването е възможно само веднъж - т.е. следващия път като забавиш 2 и повече вноски, вече няма да можеш да се ползваш от тази облекчаваща и извиняваща веднъж мярка.
Ако има образувано наказателно дело по чл. 183 НК срещу теб, да представиш същите доикументи пред съда, за да бъдеш освободен от наказателна отговорност.
Имай предвид, че освобождаването е възможно само веднъж - т.е. следващия път като забавиш 2 и повече вноски, вече няма да можеш да се ползваш от тази облекчаваща и извиняваща веднъж мярка.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Според съдебната практика ,няма престъпление понеже СПН не се е породила на съдебният акт окончателно.Но задължението за неплатената издръжка за времето, преди да има влязло в сила решение т.е.има допуснато предварително изпълнение, лицето не носи наказателна отговорност, а само гражданска такава т.е.за неизпълненото задължение за заплащане на издръжка.В този смисъл е Решение № 484 от 16.Х.1980 г. по н. д. № 486/80 г., I н. о. по чл.183,ал.1 от НК.
-
Pause - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|