начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отново тема за родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново тема за родителски права

Мнениеот siempre_alone » 20 Окт 2013, 22:47

Ето и моята история.
През 2005 се запознах с бащата на детето ми. През 2006 се роди малкия, 2010 се разделихме, неразбирателства...През всички тези години сама се грижех за детето, защото той все беше на работа, да не говорим, че когато си беше у дома, не можех да го накарам да направи нищо, още по-малко да излезе с детето на разходка.. Т.е на мен ми липсваше мъжа у дома. Година и половина се опитвах да оправя положението, говорейки с него, но той не ми обръщаше внимание... Изневерих му. Но раздялата не дойде от това. Тръгнах си, защото бях изморена, не бе това семейството, което исках. След като си тръгнах оставих всички мои неща в апартамента, за да са в полза на детето. Дела за попечителство не сме водили. Брак не сме имали. В началото даваше пари, нещо като издръжка. Сега разделяме разходите по-равно. Аз "издръжка" не съм плащала.
Няколко месеца по-късно получих възможност за работа в Испания. Реших да замина, защото не ми стигаха парите. Исках да взема детето с мен, да заживеем там, той разбира се, отказа. Заминах и съжалявам, по две причини, че ме излъгаха в чужбината и най-вече, че оставих детето при баща му.Първите месеци извън родината не бяха никак лесни, измамиха ме и нямах пари даже и за хляб, съответно нямаше и как да се обаждам на детето. След това си стъпих на краката, звънях му, говорехме по скайп. Но това докато баща му не заживя с новата жена.. Спря да отговаря на повикванията ми, не включваше скайп и винаги си измисляше нещо. През 3-те години в чужбина, аз хиляди пъти исках да взема детето при мен, дори и за ваканция, но бащата не даваше. От друга страна, таткото не е в състояние да го гледа (рабоата му е такава, че се налага да пътува и го оставя по роднини, понякога и при съседи), понадебелял е доста, вечеря късно. Приятелката му също не може, тъй като е студент извън града и и се налага да пътува, а и работи като брокер, което понякога налага късно работно време.
Прибрах се в България. Разбрахме се, че детето ще е и при мен и при него, за по седмица време. Но все се опитва да ме прецака. Опитва да го държи повече време при себе си. Днес, например, трябваше да го взема, звънях 100 пъти, накрая след като реши да отговори, ми каза, че не искал да ме вижда и сме щели да взимаме детето директно от училище, за да не се виждаме, не че аз искам... тъй като постоянно има някакви скандали когато се видим... И ми затвори...
Сега искам да заведа дело за родителски права, защото уж се разбрахме да сме равни, за доброто на детето, но той играе нечестно. Но ме е страх, затова описах по-подробно историята ми, за да получа съвет, чувствам се безпомощна, безсилна..
Недоказуема изневяра, 3 годишен престой зад граница, проявена незаитерисованост от моя страна (така го описва бащата) в първите ми 3 месеца зад граница, неплащане на "издръжка", каквато не е била постановена чрез съдия, според вас мотив ли са за отнемане на родителски права? Какъв е шанса ми да спечеля делото? А и съм без работа все още, живея под наем.

Дълго стана, за което се извинявам... :oops:
siempre_alone
Нов потребител

Re: Отново тема за родителски права

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 23:29

Нямате брак, така че трябва да действате по друг ред. Не е по-труден, но все пак. Как е записано детенцето. Разбира се, ще го присъдят на майката, или на Вас. Може и да се мине без съдебна процедура.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Отново тема за родителски права

Мнениеот siempre_alone » 20 Окт 2013, 23:57

Нямаме брак с бащата, детето е припознато от него.
И какъв е другият ред, ако може да ми обясните, поне накратко, искам да съм наясно с нещата до някаква степен, преди да тръгна по адвокати. Как протича един такъв процес? То е ясно, че всеки случай е индивидуален, но някакви общи неща, знам ли..
Благодаря предварително.
siempre_alone
Нов потребител

Назад към Семейни казуси