начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

развод и делба на имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод и делба на имот

Мнениеот tarsa4ka_ » 20 Окт 2013, 17:47

Добър ден малко съм некомпетентна за това се допитвам до вас става дума за следното:Аз съм пълнолетна гражданка нямам братя и сестри.майка ми и баща ми се развеждат в момента има един имот тоест къщата където живеем та къщата е предписана на баща ми от баба ми която е жива чрез гледане но завещанието е писано по време на брака им та въпросът ми е може ли майка ми да прредяви имуществено дело ако баба ми един ден се спомине ще има ли дял макр и след развода им или баба да разваля завещанието докато е време??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!
tarsa4ka_
Нов потребител

Re: развод и делба на имот

Мнениеот sunrise » 20 Окт 2013, 17:51

Това , което сте написали е пълна безсмислица. Завещание е едно, а договор за гледане и издръжка съвсем друго. Ако се касае за второто и е по време на брака, майка Ви има право на половината.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tarsa4ka_ » 21 Окт 2013, 08:34

Моля простете моята некомпетентност до сега никога не ми се е налагало и не съм се слбъсквала с абсолютно нищо подобно да става дума за договор за гледане който включва баща ми да покрива всички нужди на баба ми (храна лекарства ток вода идр.) и след смърта и той да придобие имота,но когато е ходил при адвокатката по бракоразводното дело му е казала че все още жена му има право на половината от имота,но ако баба ми която е жива развали този договор тогава как стоят нещата
tarsa4ka_
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Окт 2013, 08:46

При разваляне се връщат нещата обратно - ретро-действие. Собственик става баба Ви, пък там за разходваното има други подробности.

Но трябва се води дело, по което ще се явяват и майката и бащата срещу бабата. Трябвало е да впишете възбрана и т.н. от името на бабата. На каква фаза е развода?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2013, 08:59

tarsa4ka_ написа:Моля простете моята некомпетентност до сега никога не ми се е налагало и не съм се слбъсквала с абсолютно нищо подобно да става дума за договор за гледане който включва баща ми да покрива всички нужди на баба ми (храна лекарства ток вода идр.) и след смърта и той да придобие имота/имота се придобива още докато е жива баба Ви, но пък си е запазила правото на ползване вероятно/,но когато е ходил при адвокатката по бракоразводното дело му е казала че все още жена му има право на половината от имота,но ако баба ми която е жива развали този договор тогава как стоят нещата

/Ако развалят договора, всеки ще следва да върне това , което е получил. Но развалянето на договора не е толкова просто и не зависи от желанието на страните, а от това, дали са изпълнявали задълженията си по договора/.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tarsa4ka_ » 21 Окт 2013, 15:00

Сега е заведен в съда получена е призовката и е определна дата за вход на бракоразводното
tarsa4ka_
Нов потребител

Назад към Семейни казуси