начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наказателна отговорност-неплащане на издръжка за минало врем

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателна отговорност-неплащане на издръжка за минало врем

Мнениеот veneli » 21 Сеп 2013, 15:47

Здравейте.
Носи ли се наказателна отговорност и мога ли да напиша жалба до прокуратурата при неплащане на издръжка за една година назад по 150 лв на месец и вече отсъдена в съдебно решение?
Бащата при опити от моя страна доброволно да плати и дори се съгласих да се разсрочи както той поиска продължава да не плаща нищо.Извадих си изпълнителен лист а той предупреди че се е погрижил да няма банкови сметки на негово име и е прехвърлил имущества на друго име...сега вече ми писна от тези игрички ..
Знам че по член 183 НК има наказ.оговорност за неплащане на текуща издръжка за повече от два месеца.
Но има ли същата отговорност при неплащане на издръжка за минал период за 12 мес и след като вече е имало съдебно решение и трябва ли първо бащата да е получил покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител за да се счита че не иска да плаща доброволно и тогава да се пише до прокуратурата.Съдия изпълнителя ми каза че от прокуратурата често искат справки дали към длъжника е започнало първо изпълнително произвоство.Моля за съвети!
veneli
Младши потребител

Назад към Семейни казуси