Здравейте, можете ли да ми дадете съвет как да постъпя в следната ситуация:
На 19 години съм, от гр.Плевен, предстои ми да живея като студент в София. Родителите ми се разведоха преди около година, като по време на брака им баща ми постоянно тормозеше физически и психически майка ми. В крайна сметка майка ми успя да убеди баща ми да се разведат по взаимно съгласие. Тя получи родителските права над брат ми (12г.) и правото да ползва апартамента ни в Плевен, но тъй като въпросният господин отказва да го напусне, с нея и брат ми се преместихме при дядо ми на село, просто за да си спестим нервите по това да го изваждаме принудително оттам. От известно време насам той ни праща постоянно заплашителни SMS-и със закани за саморазправа и убийство. Алкохолик е, като по мои съмнения има и психически отклонения, което ме кара да се страхувам за живота на майка ми, дядо ми и за моя собствен. Няколко пъти той идва нощем и чупи собствеността ни в двора на къщата ни на село, като ние съответно се заключваме и викаме полиция, която така и не идва. Два пъти пускаме жалба до прокурор, и двата пъти без да се образува досъдебно производство, макар че според мен нарушаването на неприкосновеността на дома ни (всъщност дома на дядо ми по майчина линия) трябва да е наказуемо. Наскоро заплахите зачестяха съвсем, което силно ме притеснява, още повече, че след като започна да живея в София, майка ми, брат ми и дядо ми на практика остават без защита, което на него му е пределно ясно и вероятно ще се възползва от това.
В такъв случай как е редно да постъпя и има ли някакъв законов начин да защитя себе си и близките си?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заплахи от бивш съпруг
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заплахи от бивш съпруг
Следва да обжалвате Отказът на прокурора за образуване на досъдебно производство. Жалбата се подава до по-горестоящия прокурор, чрез прокурора направил отказ.
Заканата за убийство е престъпление за което следва незабавно да се образува досъдебно производство.
Заканата за убийство е престъпление за което следва незабавно да се образува досъдебно производство.
- neutralen
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|