начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Въпрос за текст в споразумение при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за текст в споразумение при развод

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 12:47

Здравейте.Със съпругата ми ще се развеждаме по взаимно съгласие.Нямаме претенции един към друг,изяснили сме напълно и имаме пълно съгласие по всички спорни въпроси.Съответно искаме да се разведем с минимални разходи,без да ползваме услугите на адвокат.Намерих в Интернет примерно споразумение при развод и го попълних,но искам мнение от запознати юридически пълно и правилно ли е попълнено,основно точката,уреждаща личните отношения на другия родител с детето.Ето текста,който съм записал:
Код за потвърждение: Избери целия код
Личните отношения на детето с родителя Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ се уреждат по следния начин: майката Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ има право на  пълен и неограничен достъп и посещения до Даниел Николов Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ по всяко удобно за нея и за него време, при условие, че не нарушава установения дневен режим за хранене и сън. Има право да прекарва с него минимум два пълни уикенда (събота и неделя) в месеца, както и 20 /двадесет/ дни през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата.В случай, че платения годишен отпуск на двамата родители съвпада, тогава детето ще прекарва по равно време с двамата родители по предварително взаимно споразумение между тях. Бащата Никола Дончев Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ се задължава да не възпрепятства по никакъв начин достъпа на майката Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ до  детето Даниел Николов Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ

Моля за компетентно мнение това достатъчно ли е и трябва ли да променя нещо в текста,за мине споразумението в съда.Ще съм благодарен за всякакви съвети.
Имам и още един въпрос-необходимо ли е да се постанови изплащане на издръжка за детето и колко е минималната сума, или това е само препоръчително,а не задължително.Питам,защото аз не желая издръжка,тъй като на практика ще продължим да отглеждаме детето заедно и по равно.
rahwin
Младши потребител

Re: Въпрос за текст в споразумение при развод

Мнениеот Melly » 06 Авг 2013, 13:18

Я не бъди евтин на брашното и скъп на триците! 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот chandra » 06 Авг 2013, 13:48

Моето лично мнение е, че съдът ще върне едно такова споаразумение или ще поиска да бъде коригирано в с.з.
chandra
Потребител

Мнениеот nikol52100 » 06 Авг 2013, 13:55

Така свободно описан режим на лични контакти с дете се счита за липса на такъв от съда. Мисля, че съдът ще откаже да го одобри в този вид.
nikol52100
Потребител

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 14:25

Добре,как да го коригирам тогава?
rahwin
Младши потребител

Мнениеот emstoianova_ » 06 Авг 2013, 14:33

ПРИ АДВОКАТ
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 23:12

Това го знам и аз.Мислех,че форума е да си помагаме,но явно съм се заблудил,каквото и да питам,получавам един отговор-ИДИ ПРИ АДВОКАТ.Но какво ли се учудвам.Благодаря за помощта,можете да изтриете темата,явно всичко опира до това да си платя.Можете да затриете и акаунта ми,и без това явно тук отговорите са едни и същи-иди и си плати,за да ти се помогне.Лека вечер
rahwin
Младши потребител

Мнениеот Melly » 07 Авг 2013, 00:25

Май трябва да го кажа нАпреки:
Крайно време е да приемете, че адвокатът е "хирург" в своята си област.
Не вярвам някой да се заблуждава, че може да получи помощ от лекар-хирург как да си оперира сърцето, било по телефона, било то през Гуг-лето от някой специализиран сайт.
Сега дали съм по-ясна? 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот n6391 » 07 Авг 2013, 09:11

То у нас и в правото стана като с футбола - всеки разбира и е компетентен. И от толкова много юридическа самодейност, като се оплетат достатъчно добре конците, че и се скъсат понякога, света става крив. Нека поискалия помощ отиде на една консултация поне, защото явно не разбира, че картина само с рамка не става.
n6391
Потребител

Мнениеот emstoianova_ » 07 Авг 2013, 09:30

Мислех да си трая, но господина се сърди за това, че никой от форума не му формулира искането до съда в писмен вид, и то тук и веднага. Но ако той е автомонтьор примерно, примерно казвам, дали ще ми оправи колата виртуално. Сори , ако засягам някого. Успешен ден на всички.
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Авг 2013, 09:48

rahwin написа:Мислех,че форума е да си помагаме,но явно съм се заблудил,каквото и да питам,получавам един отговор-ИДИ ПРИ АДВОКАТ.

Некоректен сте 8), а това изявление е неистина- влезте в мненията си, за да се убедите, че неведнъж са ви протягали ръка тук- дарението от дядо, търговската ви дейност и форма за развитието и, премията от застраховката на тате... Ако вие сте помогнал с нещо на колегите- ок., ще има някаква истина в това ви изречение. Надали, ама де да знам.
Всъщност и в тази тема са ви помогнали ( виж chandra и nikol52100), макар, че не съм много съгласна с мнението им. Няма норматив за режима на лични контакти, ерго- ако е в интерес на детето... и прочее, съдът ще го одобри.

п.п. Към колегите, без упрек в думите ми, само констатация някаква- всички, без изключения, неведнъж сте отговаряли по темите, а на въпрос с елементаризми отказът ви е някак алогичен за мен.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот rahwin » 12 Авг 2013, 20:08

Съжалявам за горното си мнение и се извинявам ако съм засегнал някой.Не съм прав наистина,получил съм помощ от тук и забележките на колегите по-горе са уместни.Няма смисъл да обяснявам защо реагирах така,не бях прав наистина.Знам кога греша и не ме е срам да си призная.
Бих искал да помоля да ме насочите към адвокат,който да изготви едно споразумение и бих искал да попитам има ли установена долна граница на заплащането за такава услуга,без да се налага адвоката да ни представлява и в съда.С други думи ако е възможно да ми кажете колко ще ми струва само да се изготви такова споразумение.Приемам и оферти на лични.От Пловдив съм.
Благодаря и отново се извинявам за необмисленото си изказване.
rahwin
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Авг 2013, 20:49

rahwin написа:Съжалявам за горното си мнение и се извинявам ако съм засегнал някой.Не съм прав наистина,получил съм помощ от тук и забележките на колегите по-горе са уместни.Няма смисъл да обяснявам защо реагирах така,не бях прав наистина.Знам кога греша и не ме е срам да си призная.
Бих искал да помоля да ме насочите към адвокат,който да изготви едно споразумение и бих искал да попитам има ли установена долна граница на заплащането за такава услуга,без да се налага адвоката да ни представлява и в съда.С други думи ако е възможно да ми кажете колко ще ми струва само да се изготви такова споразумение.Приемам и оферти на лични.От Пловдив съм.
Благодаря и отново се извинявам за необмисленото си изказване.

Разбира се, че всичко подлежи на договаряне и има долна граница, предвидена като минимум в Наредба № 1 за минималните размери на адвокатските възнаграждения. Изготвянето на споразумение при наличие на взаимно съгласие между съпрузите със сигурност не би затруднило съществено колега адвокат, но лична самодейност от Ваша страна не е препоръчителна с оглед на това максимално добре да защитите интересите на детето и собствените интереси за в бъдеще, а не само и единствено заради заплащането!
П.П. Не виждам да сте си включил опцията за получаване на лични съобщения, за да получавате такива!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rahwin » 12 Авг 2013, 21:07

Мислех,че са включени,но явно съм се объркал,вече е коригирано и би трябвало да мога да получавам.
rahwin
Младши потребител

Назад към Семейни казуси