начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво наследявам?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво наследявам?

Мнениеот ewwa84 » 18 Юли 2013, 15:45

Въпросът ми е : Къде/в коя администрация/ ще получа информация за това какви имоти евентуално наследявам от починалият ми баща?
Аз съм единствения му наследник и тъй като преди година почина баба ми/ неговата майка/ не съм наясно нейното наследство как е било разделено и дали не получавам някаква част и от него. Знам че има къща в която в момента живее леля ми, но тя се намира в друга община/къщата/ и дали не трябва да се ходи и там?
Благодаря предварително за отговора на въпроса ми.
ewwa84
Нов потребител

Re: Какво наследявам?

Мнениеот windlove » 18 Юли 2013, 16:14

Ако са придобивали имоти след 1998 г. ще са вписани в Агенция по вписвания и ще можеш да си вземеш копие от актовете от съответните агенции. Ако е преди това ...ще тр да искате стари вписвания по партидите им - ако има такива евентуално. Ако имате стари декларации МДТ на баба ви може да видите какви имоти е декларирала.
Пиши ми на лично съобщение - може да помогна поне за справките към АВ.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Re: Какво наследявам?

Мнениеот boiko_62 » 20 Юли 2013, 10:08

отиваш в общината където са открити наследствата т. е. имотите на баща ви и баба ви и в служба ГКК на общината и в служба "З" в общината и правите проверка
ще ви излезе безплатна
boiko_62
Потребител

Назад към Семейни казуси