Здравейте,
Опитах се да намеря подобна тема,прегледах чл.56 ,чл.57 от СК,но не намерих своя отговор.
Разведени сме от 2010г. (развод по взаимно съгласие).Това е съдебното решение,но има някои промени, от които възникнаха въпроси и Ви моля за помощ.
Съдебно решение :
Семейното жилище,представляващо апартамент в гр.София,собственост на Ивайло Д. и неговата майка Л.Д. се предоставя за ползване на жената и двете деца,които ще го ползват заедно с Л.Д. (майката),както досега до навършване на 18 годишна възраст и на двете деца.Ивайло Д. заявява,че няма претенции за обезщетение за ползване от бившата съпруга за този период.
Бившата ми съпруга и двете ни деца живееха с майка ми в апартаментта до края на 2010г.Тогава тя реши да се изнесе с децата и си намери собствена квартира.
Откриха рак на майка ми и май месец 2013г. тя почина.
Реших да дам апартамента под наем и тогава бившата ми съпруга предяви претенции за него,иска да ме съди затова че неспазвам съдебното решение.
Съобщи ми с писмо че е сменила бравата на апартаментта,но не е отишла да живее там с децата.
При положение че тя сама се е изнесла с децата 2010г. ,а и в съдебното решение пише че може да ползва апартаментта заедно с майка ми (а тя почина) има ли право да сменя патрона или да живее там до навършване на 18г. на децата?
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 03:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна след съдебно решение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Промяна след съдебно решение
Доказателства имате ли за точния момент, в който жена ви е напуснала жилището с децата? (А те колко са големи към момента?) Това, че е имала право да го ползва заедно с майка ви, а тя е починала, не променя съдебното решение и тя пак има право да го ползва.
Евентуално, ако успеете да докажете кога го е напуснала (и поради какви причини), можете да искате промяна на съдебното решение в тази му част.
Евентуално, ако успеете да докажете кога го е напуснала (и поради какви причини), можете да искате промяна на съдебното решение в тази му част.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря за бързият отговор.
Относно доказателства - да имам.
Причината поради която тя напуска жилището е че по това време майка ми и баща ми които са разведени от 20г. решиха да се събират и баща ми отиде да живее в апартаментта ,но нещата не потръгнаха и след 4 месеца той се изнесе.Въпреки всичко оттогава до момента тя не се върна в жилището.
При тези обстоятелства мога ли да искам промяна на съдебното решение и ако да,имам ли шанс да спечеля и тя да не живее там?
Тази година децата ми ще навършат 18г. и 16г.
Относно доказателства - да имам.
Причината поради която тя напуска жилището е че по това време майка ми и баща ми които са разведени от 20г. решиха да се събират и баща ми отиде да живее в апартаментта ,но нещата не потръгнаха и след 4 месеца той се изнесе.Въпреки всичко оттогава до момента тя не се върна в жилището.
При тези обстоятелства мога ли да искам промяна на съдебното решение и ако да,имам ли шанс да спечеля и тя да не живее там?
Тази година децата ми ще навършат 18г. и 16г.
- ivobelgie
- Нов потребител
Имате основания да заведете дело. Задължително посочете и обстоятелството, че тази година едното от децата навършва 18. (Издръжка надявам се плащате, за да няма дамата каквито и да било контрааргументи). Тя може да възрази каква е била причината да се изнесе от жилището (независещи от нея обстоятелства), но всичко е въпрос на доказване. Причината, поради която е напуснала жилището, не е във ваша полза, да ви го кажа направо.
Намерете си адвокат и действайте с дело за промяна на режима поради важни обстоятелства, възникнали след постановяване на съд. решение за развода.
Намерете си адвокат и действайте с дело за промяна на режима поради важни обстоятелства, възникнали след постановяване на съд. решение за развода.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Здравейте,
Благодаря за отговора.
Седя и препрочитам всичко и се замислям,след като казвате:
" Това, че е имала право да го ползва заедно с майка ви, а тя е починала, не променя съдебното решение и тя пак има право да го ползва." - на какво основание бих спечелил ако заведа дело?
Това че тя се е изнесла от жилището по "моя вина" също е в мой ущърб.
Истината е че първоначално исках да дам апартаментта под наем,а тя отишла и сменила бравата (дори не живее там).
Сега реших да го продам,но за да стигна до продажба тя нетрябва да има никакви права.
Живея в чужбина покрай смъртта на майка ми тази година свърших с отпуската.Иска ми се да имам някаква идея и оттам да действам пълномощно,адвокат и т.н.
При евентуално дело което ще се точи " х " време и с неясен изход има ли смисъл да тръгвам по този път или да си седя до навършване на пълнолетие и на другото дете?
Благодаря Ви за всичко и прощавайте ако съм досадил.
Благодаря за отговора.
Седя и препрочитам всичко и се замислям,след като казвате:
" Това, че е имала право да го ползва заедно с майка ви, а тя е починала, не променя съдебното решение и тя пак има право да го ползва." - на какво основание бих спечелил ако заведа дело?
Това че тя се е изнесла от жилището по "моя вина" също е в мой ущърб.
Истината е че първоначално исках да дам апартаментта под наем,а тя отишла и сменила бравата (дори не живее там).
Сега реших да го продам,но за да стигна до продажба тя нетрябва да има никакви права.
Живея в чужбина покрай смъртта на майка ми тази година свърших с отпуската.Иска ми се да имам някаква идея и оттам да действам пълномощно,адвокат и т.н.
При евентуално дело което ще се точи " х " време и с неясен изход има ли смисъл да тръгвам по този път или да си седя до навършване на пълнолетие и на другото дете?
Благодаря Ви за всичко и прощавайте ако съм досадил.
- ivobelgie
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|