Моля за консултация
Първи братовчед на баща ми е починал. Той няма братя, сестри, жена, деца.
Родителите му са починали преди него.
На Бащата на братовчеда кои са наследници?
Според мен са първите братовчеди на сина. Разсъждавам така:
Бащата почива. Майката почива. Наследник е сина. Сина няма братя и сестри, жена и деца следва първите му братовчеди да са наследници.
Така ли е всъщност?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследници
"Първи братовчед на баща ми е починал. Той няма братя, сестри, жена, деца.
На Бащата на братовчеда кои са наследници?"
Ако може малко по-коректно:
Излиза, че бащата на братовчеда, който се пада родител от втория ред на въпроса, е починал, така че наследник ще бъде сина му, който пък е братовчеда, който от своя страна беше починал в първия ред. Нещо да ви стана ясно?
На Бащата на братовчеда кои са наследници?"
Ако може малко по-коректно:
Излиза, че бащата на братовчеда, който се пада родител от втория ред на въпроса, е починал, така че наследник ще бъде сина му, който пък е братовчеда, който от своя страна беше починал в първия ред. Нещо да ви стана ясно?
- ch3oh
- Активен потребител
Наследник на лицето Х кой е?
Условие:
Съпругата на лицето Х умира преди него.
Лицето Х има син, който е починал след баща си /лицето Х/ и майка си и който няма братя, сестри, съпруга и деца.
Лицето Х няма братя и сестри.
Починалата съпругата на лицето Х има братя и сестри.
Обясниха ми че право на наследство имат освен братята и сестрите на починалата съпруга на лицето Х още и братята и сестрите на родителите на лицето Х.
Може ли да ми обясните, кой всъщност се явява наследник на лицето Х?
Предварително ви благодаря.
Условие:
Съпругата на лицето Х умира преди него.
Лицето Х има син, който е починал след баща си /лицето Х/ и майка си и който няма братя, сестри, съпруга и деца.
Лицето Х няма братя и сестри.
Починалата съпругата на лицето Х има братя и сестри.
Обясниха ми че право на наследство имат освен братята и сестрите на починалата съпруга на лицето Х още и братята и сестрите на родителите на лицето Х.
Може ли да ми обясните, кой всъщност се явява наследник на лицето Х?
Предварително ви благодаря.
- taniasweet
- Нов потребител
Ако правилно съм разбрал доста разбъркания въпрос.
Лицето X има съпруга и дете(предполагам общо на семейството).
Съпругата умира-наследяват я X и синът й.(предполагам няма откази от наследство).
Умира Х.
Наследява го синът му.
Умира синът му-няма наследници от 1,2 и 3 ред./предполагам няма живи баба и дядо, ако има те наследяват/.
Наследници са съответно роднините на синът от 4 ред./Когато починалият не е оставил възходящи от втора и по-горна степен, братя и сестри или техни низходящи, наследяват роднините по съребрена линия до шеста степен включително. По-близкият по степен и низходящият на по-близък по степен изключват по-далечния по степен./
Лицето X има съпруга и дете(предполагам общо на семейството).
Съпругата умира-наследяват я X и синът й.(предполагам няма откази от наследство).
Умира Х.
Наследява го синът му.
Умира синът му-няма наследници от 1,2 и 3 ред./предполагам няма живи баба и дядо, ако има те наследяват/.
Наследници са съответно роднините на синът от 4 ред./Когато починалият не е оставил възходящи от втора и по-горна степен, братя и сестри или техни низходящи, наследяват роднините по съребрена линия до шеста степен включително. По-близкият по степен и низходящият на по-близък по степен изключват по-далечния по степен./
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря!
Ако може да ни разясните кои се считат за роднини на сина от четвърти ред.
Ако може да ни разясните кои се считат за роднини на сина от четвърти ред.
- taniasweet
- Нов потребител
Всъщност роднините на синът по майчина линия са първите му братовчеди.
Те ли само го наследяват тъй като по бащина линия няма първи братовчеди.
Отново благодаря.
Отново благодаря.
- taniasweet
- Нов потребител
taniasweet написа:Всъщност роднините на синът по майчина линия са първите му братовчеди.
Отново благодаря.
А какво има по бащина линия?
- REVOLUTION
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|