начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дълго отлаган развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дълго отлаган развод

Мнениеот julianna » 04 Мар 2013, 15:06

Много ще съм благодарна, ако получа мнение и съвет по следния казус:

Омъжих се преди 6 години, но със съпруга ми се разделихме няколко месеца след сватбата, когато бях бременна.
За периода от тогава не поддържаме абсолютно никакви взаимоотношения, никой от двамата не търси и не се интересува от другия. Нямам негов телефонен номер, не знам къде живее и какво работи, дали е в страната изобщо. Същото се отнася и за него. Той е виждал дъщеря ни един-единствен път, когато тя беше на 42 дни. Оттогава не се е обаждал, не се интересува от нея, от здравето й, от това как я отглеждам сама.

Отдавна обмислям да се разведа, може би дори закъснях. Това, което ме спираше, бе факта, че в началото не исках да се връщам емоционално към спомените и причините, довели до раздялата ни, после бях улисана в отглеждането на детето си, след това - в търсене на работа, на по-добра и прочее.

Давам си сметка, че не е нормално да продължавам така вечно. Макар, че имам вътрешната убеденост, че никога повече няма да се омъжа, не искам да имам нищо общо със съпруга ми. Ние нямаме обща собственост, нито такава, придобита след брака (може би защото бе прекалено катък). Това, предполагам, благопритятства факта, че няма да имаме какво да делим...

Мен, обаче ме тревожи неизвестността на неговите постъпки. В частност, какво би се случило, ако той изтегли заем, например и остане в невъзможност да го погасява...

Най-важното за мен е той да няма никакви права върху детето ми. Предполагам, факта, че за 6+ години не се е поинтересувал нито веднъж за нея, ще улесни решение в полза на горното, не аз не знам как да постъпя, как да започна...
Не искам да го търся, нито да се опитвам да говоря с него, искам просто да подам молба и да задействам процедурата по развода.
Считате ли, че е възможно? Моля ви, посъвтвайте ме какво да направя.
julianna
Нов потребител

Re: Дълго отлаган развод

Мнениеот sunrise » 04 Мар 2013, 15:20

julianna написа:Много ще съм благодарна, ако получа мнение и съвет по следния казус:

Омъжих се преди 6 години, но със съпруга ми се разделихме няколко месеца след сватбата, когато бях бременна.
За периода от тогава не поддържаме абсолютно никакви взаимоотношения, никой от двамата не търси и не се интересува от другия. Нямам негов телефонен номер, не знам къде живее и какво работи, дали е в страната изобщо. Същото се отнася и за него. Той е виждал дъщеря ни един-единствен път, когато тя беше на 42 дни. Оттогава не се е обаждал, не се интересува от нея, от здравето й, от това как я отглеждам сама.

Отдавна обмислям да се разведа, може би дори закъснях. Това, което ме спираше, бе факта, че в началото не исках да се връщам емоционално към спомените и причините, довели до раздялата ни, после бях улисана в отглеждането на детето си, след това - в търсене на работа, на по-добра и прочее.

Давам си сметка, че не е нормално да продължавам така вечно. Макар, че имам вътрешната убеденост, че никога повече няма да се омъжа, не искам да имам нищо общо със съпруга ми. Ние нямаме обща собственост, нито такава, придобита след брака (може би защото бе прекалено катък). Това, предполагам, благопритятства факта, че няма да имаме какво да делим...

Мен, обаче ме тревожи неизвестността на неговите постъпки. В частност, какво би се случило, ако той изтегли заем, например и остане в невъзможност да го погасява... /Ами според зависи.

Най-важното за мен е той да няма никакви права върху детето ми. Предполагам, факта, че за 6+ години не се е поинтересувал нито веднъж за нея, ще улесни решение в полза на горното, не аз не знам как да постъпя, как да започна.../Не, той си е баща и няма как в делото по развод да го лишите от родителски права. Това е отделно производство. Може да го започнете и преди развода, но не е леко. Иначе съдът ще определи режим на лични отношения и издръжка за детето./
Не искам да го търся, нито да се опитвам да говоря с него, искам просто да подам молба и да задействам процедурата по развода./Ако нямате никаква идея къде е , ще е малко трудно. Опитайте се да установите адреса му. Бъдете готова да поемете и разходите му за адвокат, в определени случаи/

Считате ли, че е възможно? Моля ви, посъвтвайте ме какво да направя.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот julianna » 04 Мар 2013, 16:21

sunrise написа:
julianna написа:В частност, какво би се случило, ако той изтегли заем, например и остане в невъзможност да го погасява... /Ами според зависи.

Зависи от какво? Би ли пояснил/а, моля?
julianna
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Мар 2013, 16:31

Ако се наложи да се назначи служебен адвокат.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси