начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследство при доведени деца?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство при доведени деца?

Мнениеот tsetso144 » 26 Фев 2013, 21:39

Здравейте! Имам нужда от съвет по следния казус:
баща ми има втори брак с чужда гражданка, която има статут -постоянно жителство в България. От първия брак освен мен, баща ми и има и дъщеря. Мащехата ми също има едно дете от първия си брак, което също е със статут на постоянно пребиваващ чужденец. Осиновяване няма към нито едно от децата. По време на брака си, баща ми и съпругата му закупуват жилище с ипотека, която все още не е погасена - титуляр по кредита е баща ми. Интересува ме в един бъдещ момент, ако(когато) се стигне до наследяване в какво отношение ще са дяловете на съпруга/ съпругата, родната и доведената ми сестра и мен? Благодаря предварително!
tsetso144
Нов потребител

Re: Наследство при доведени деца?

Мнениеот n6391 » 04 Мар 2013, 12:18

Нищо конкретно не може да се каже - зависи кой от съпрузите ще почине пръв / Да са живи и здрави все пак /. Вие и сестра ви от предишния брак на баща си ще наследите него, а дъщерята на мащехата Ви - нея. Независимо кой от тях почине пръв, другият съпруг получава дял от имуществото му, равен на дела на всяко дете / в случая се гледа чие е детето /. Така че делът на всеки зависи от дължината на жизнения му път. :wink:
n6391
Потребител

Назад към Семейни казуси