Добър ден!
Казуса е следния. Бащата на детето ми е починал преди три години. Миналата година съда осъди майка му да ми предаде владението на наследените вещи, собственост на детето ми. Предстои да й пратим ЧСИ и най - вероятно второ дело, в което да искаме да плати левовата равностойност. Меджувременно живея с мъж на семейни начало с кото обмисляме през лятото да сключм брак и той да осинови детето ми при пълно осиновяване. Въпросът ми е при този вид осиновяване детето ми има ли право да си вземе наследството от билогичния баща, при положение, че вече е минало едно такова дело? И дали при осиновяването ще се иска мнение от бабата по бащина линия?
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пълно осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пълно осиновяване
Не е необходимо да водите дело след дело за левова равностойност.
За осиновяване трябва да има консултация, защото не е изяснено и това е сериозна стъпка.
За осиновяване трябва да има консултация, защото не е изяснено и това е сериозна стъпка.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Имам предвид, че тя е осъдена да предаде вещи на стойност 2263 лв. Не е обжалвала, мина и срока да ги даде доброволно, сега следва да й пратим ЧСИ, но знам, че се крие и няма да можем да ги вземем. И най - вероятно ще се наложи второ дело не за вещи, а за стойността им. Поне може да й се одържа от заплатата там и пенсията.
П. С. А какъв процент от стойността на иска вземат ЧСИ?
П. С. А какъв процент от стойността на иска вземат ЧСИ?
- simonna_h
- Младши потребител
ЧСИ са необходимо зло. Не се удържа много, първоначално. Около 186 лв. за завеждане на дело. За описа 1 % от поисканата работа.
ЧСИ действат на принципа на магураджиите от едно време. Първо те вземат за клиент, после те натискат за пари за описи и нагоре и т.н. истории за джунглата.
Принципът е по една тяхна тарифа, която се тълкува от тях като извинение за отлагане на изпълнителни действия.
1 % иска една дама ЧСИ, като си прави устата да й дадеш веднага парите, а не прави сметка, че можеш да поискаш изпълнение и за 1/2 от стойността - примерно искаш сега да се събере само 1000 лева, а другите после - ти си господар на процеса. На практика ще се разкара, за да види, че пари се изкарват с работа.
Мисля, че ме разбрахте, че не се води второ дело за вещите.
ЧСИ действат на принципа на магураджиите от едно време. Първо те вземат за клиент, после те натискат за пари за описи и нагоре и т.н. истории за джунглата.
Принципът е по една тяхна тарифа, която се тълкува от тях като извинение за отлагане на изпълнителни действия.
1 % иска една дама ЧСИ, като си прави устата да й дадеш веднага парите, а не прави сметка, че можеш да поискаш изпълнение и за 1/2 от стойността - примерно искаш сега да се събере само 1000 лева, а другите после - ти си господар на процеса. На практика ще се разкара, за да види, че пари се изкарват с работа.
Мисля, че ме разбрахте, че не се води второ дело за вещите.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря, общо взето ми стана ясно.
Помислих, че ще трябва второ дело, този път за левовата равностойност на иска, тъй като се съмнявам, че нашата баба, въпреки че съда я осъди, ще ги даде и с ЧСИ. до колкото разбрах се крие, живеейки при дъщеря си.
Помислих, че ще трябва второ дело, този път за левовата равностойност на иска, тъй като се съмнявам, че нашата баба, въпреки че съда я осъди, ще ги даде и с ЧСИ. до колкото разбрах се крие, живеейки при дъщеря си.
- simonna_h
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|