начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 21:13

Здравейте, възможно ли е майка ми, която е разведена и има два имота - единият придобит по време на брака с баща ни, другият - чрез дарение за гледане от нейната майка, която почина скоро, да продаде имотите си и ние със сестра ми да бъдем лишени? Възможно ли е да направи покупко-продажбата без наше знание и желание? Можем ли изобщо нещо да направим ние със сестра ми в този случай!
Имотите са жилища.
cosmopolitania
Нов потребител

Re: Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 22:50

Баща ни почина преди 9 години, но тогава родителите ни вече бяха разведени. Ние сме пълнолетни, семейни и майки на по две деца. Живеем в жилищата на родителите на съпрузите си. Какво да разбирам под думата "принципно" - че има и друга алтернатива ли и ако е така - коя е тя?
Последна промяна cosmopolitania на 14 Дек 2012, 23:06, променена общо 2 пъти
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 23:30

Дори не знаем от къде да се сдобием с документите, но ще опитаме, щом има някаква надежда! Ще се свържем с адвокат щом има и минимална надежда да спасим нещо...защото нашите деца не са заслужили това, а и лично аз се чувствам ужасно.
Значи съдът при техния развод - на майка ни и баща ни, остави жилището на майка ни, защото ние бяхме непълнолетни и тя трябваше да се грижи за нас след развода. ....Майка ни изплати дела от жилището на баща ни, определен от съда при развода. Друг е въпросът, че този дял го изплати баба ни и тя ни отгледа, а в онова жилище - оставено от съда за гледане на децата, се нанесе друг мъж.
За жилището на баба ни - то е дарение на майка ни от нейната майка след като тя се разведе. Баба ни беше казала веднъж, че била го прехвърлила на майка заради това, че да й спестяла след време такси за наследство. Другото, което знаем от нея е, че се били разбрали да го дари срещу гледане, но май нямало такава клауза в документа, ами устно са се разбирали..../все едно, че е не е длъжна да гледа майка си.....ама това си е мое разсъждение/.
Извинявам се, че разказвам личната си драма и май съм за един жълт вестник с тази история, но наистина със сестра ми се притесняваме, защото има опасност и нашите деца да бъдат лишени един ден от нещо, което уж се полага по закон и по съвест.
Благодаря сърдечно за отговорите до този момент!
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 23:53

Харесва или не - това са фактите. Аз Ви благодаря за вниманието. ...А че една подобна стъпка може да направи само човек с душевни проблеми или социопат - това е наистина така.
Все пак законодателите би трябвало да помислят, че има и такива хора - изключения, които са влезли в графа "родители", поради факта, че не са внимавали в репродуктивния си период и са си представяли, че майчинството е да забременееш и родиш...
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот possitiv3 » 15 Дек 2012, 00:41

Вижте сега. Не се отчайвате, а както колегата по-горе ви посочи отидете и извадете нужните документи при Вас. Нотариалните актове ги има в имотния регистър, съдебното решение, понеже сигурно урежда имуществените отношения между баща ви и майка ви също ще го има в имотния регистър. Ако го няма може да го намерите в съда и да си направите копие. После погледнете много добре фактите - кой имот, кога е придобит и при какви условия. Проверете и как е станало плащането към баща ви на неговия дял и има ли такъв в действителност. ДИГ може да бъде развален, лошото е, че вие носите доказателствената тежест да докажете, че е такъв, а не чисто дарение.
Съберете документите и дайте със сестра ви по някой лев на качествен адвокат за една консултация, за да знаете има ли смисъл или не. П.С. нямам предвид да отидете на най-скъпо платения адвокат, а на някой който ще ви вземе случая на сериозно, защото при такива казуси човек трябва да има сърце за да успее да ги разреши.
А дори и всичко да е във ваша вреда няма гаранция, че майка ви ще ви лиши от нещо. Може и да се окаже човек и родител.
Успех !
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Назад към Семейни казуси