- Дата и час: 27 Ное 2024, 04:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
апартамент и развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
апартамент и развод
Аз и жена ми не се разбираме и сме в процес на развод. Имаме две пълнолетни деца. Аз живея на друго място с приятелка и имам извънбрачно дете. Съпругата ми живее в мой имот, придобит от майка ми (тя е жива) чрез дарение. Аз нямам друг имот освен този , а жена ми има друг апартамент , който дава под наем. Жена ми отказва да напусне апартамента ми. Как мога да я изгоня , докато приключи процеса по развода. Има ли възможност да изгубя единствения си имот?
- pharmasist
- Младши потребител
Re: апартамент и развод
Придобитият от вас апартамент чрез дарение е т.н. семейно жилище.И поради причината,че от брака ви имате навършили пълнолетие деца,значи няма да има предоставяне упражняване на родителски права на единия съпруг и съпътстващото го предоставяне на семейно жилище на това основание на този съпруг.Това означава,че ако семейно ви жилище не може да се ползва поотделно и от двамата(а това е така във вашия случай,защото един апартамент трудно може да се предостави за ползване и на двамата),тогава може да се предостави само на единия съпруг,ако обаче този съпруг поиска това и има жилищна нужда.Тази жилищна нужда подлежи на съответно доказване.Във вашия казус определено съпругата ви няма жилищна нужда ,щом като има собствен имот.На разбира се трябва собствеността да е нейна ,а не на нейни близки.
При всички случаи не може вследствие на дело за развод да се изгуби собствеността,защото с развода се уреждат въпросите на ползване на имотите.Но не и тези,свързани със смяна на собствеността.Затова е необходимо последващо действие-доброволна делба,съдебна делба или просто извършване на разпоредителна сделка и ат двамата вече бивши съпрузи.
А в конкретно вашия случай,освен ако не решите сам да прехвърлите собствеността на апартамента си на съпругата ви като един вид знак на благородност и признателност в името на времето прекарано с нея,категорично не може да изгубите правото си на собственост.
При всички случаи не може вследствие на дело за развод да се изгуби собствеността,защото с развода се уреждат въпросите на ползване на имотите.Но не и тези,свързани със смяна на собствеността.Затова е необходимо последващо действие-доброволна делба,съдебна делба или просто извършване на разпоредителна сделка и ат двамата вече бивши съпрузи.
А в конкретно вашия случай,освен ако не решите сам да прехвърлите собствеността на апартамента си на съпругата ви като един вид знак на благородност и признателност в името на времето прекарано с нея,категорично не може да изгубите правото си на собственост.
- punisher
- Потребител
Re: апартамент и развод
ако не иска да напусне жилището ви, заведете след развода съдебен иск срещу нея за имота си
- boiko_62
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|