- Дата и час: 27 Ное 2024, 08:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос преди молбата за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос преди молбата за развод
Преди 3 месеца се изнесох от общото ни жилище със съпругът ми,заедно с детето.Все още нямам подадена молба за развод,но преди няколко дни установих,че е сменил патрона на вратата.Искам да попитам,мога ли по някакъв начин да му търся отговорност за това и да го използвам в съда срещу него?
- surprise
- Нов потребител
Re: Въпрос преди молбата за развод
surprise написа:Преди 3 месеца се изнесох от общото ни жилище със съпругът ми,заедно с детето.Все още нямам подадена молба за развод,но преди няколко дни установих,че е сменил патрона на вратата.Искам да попитам,мога ли по някакъв начин да му търся отговорност за това и да го използвам в съда срещу него?
Да, имате право да му търсите отговорност, доколкото става ясно, жилището е СИО, а все още не сте сезирали съда с ИМ за развод.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря за отговора!
- surprise
- Нов потребител
poli_g написа:Каква отговорност?
И какво общо тук има ИМ за развод?
+1 !!!
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
- possitiv3
- Потребител
poli_g написа:Каква отговорност?
И какво общо тук има ИМ за развод?
Става дума за смяна на патрона на бравата без знанието и съгласието на другия съпруг съсобственик. Разводът има отношение към собствеността на общото жилище - СИО. Отговорността касае смяната на бравата.
- nk7702n
- Старши потребител
Не виждам кое не е ясно...
Аз съм в подобна ситуация - изнесох се, защото не се търпеше... (Той отказа да се изнесе, като го помолих затова.)
Нямам кола (имам де - но той я ползва), а и жилището ми още не е готово - как да си вдигна всички неща наведнъж? Сега прихождам и си вземам я дрешки, я книжки...
Той ме плаши, че ще смени бравата. На практика ще ме лиши от възможността да си взема личните вещи (например зимните ми дрехи са още там, имам учебници разни...). Нима има право? Не стига, че ползва общото ни жилище, на което аз съм си платила данъците, ами и личните ми вещи евентуално ще затвори - защо? А на авторката вече са и забранили достъп до нейните си вещи... Не съм юрист, но смятам, че това не е особено законно!!!
Аз съм в подобна ситуация - изнесох се, защото не се търпеше... (Той отказа да се изнесе, като го помолих затова.)
Нямам кола (имам де - но той я ползва), а и жилището ми още не е готово - как да си вдигна всички неща наведнъж? Сега прихождам и си вземам я дрешки, я книжки...
Той ме плаши, че ще смени бравата. На практика ще ме лиши от възможността да си взема личните вещи (например зимните ми дрехи са още там, имам учебници разни...). Нима има право? Не стига, че ползва общото ни жилище, на което аз съм си платила данъците, ами и личните ми вещи евентуално ще затвори - защо? А на авторката вече са и забранили достъп до нейните си вещи... Не съм юрист, но смятам, че това не е особено законно!!!
- naivna
- Младши потребител
Здравейте на 21 год съм от бургас , омъжих се тази година на 12 май, малко след свадбата разбрах че вече съм бременна , мъжа ми тъкмо беше заминал за италия върна се и завижя с друга жена и ме заряза бременна в момента съм в 5тия месец вече направих всичко възможно да се сдобрим но човека не му пука за мен и дететому въпросът ми е детето директно ли е признато от него и като подам молба за развод и не е съгласен да признае детето имам ли право да го съдя за издръжка защото все още сме женени и детето си е негово и той го знае моляви просто ми е много объркано и незнам вече!Много ви благодаря
- marissa777
- Нов потребител
poli_g написа:marissa777 написа:Здравейте на 21 год съм от Бургас , омъжих се тази година на 12 май, малко след сватбата разбрах че вече съм бременна , мъжа ми тъкмо беше заминал за Италия върна се и заживя с друга жена и ме заряза бременна в момента съм в 5тия месец вече направих всичко възможно да се сдобрим но човека не му пука за мен и детето му въпросът ми е детето директно ли е признато от него и като подам молба за развод и не е съгласен да признае детето имам ли право да го съдя за издръжка, защото все още сме женени и детето си е негово и той го знае моля ви просто ми е много объркано и не знам вече!Много ви благодаря
Бракът сочи бащата - презумпция, която е оборима, но ако вие сте убедена, че този дребосък е баща на детето ви...законът е на ваша страна. Детето ще има установен произход от баща, респективно ще му бъде присъдена ежемесечна издръжка в някакъв размер ( 80лв.).
АЗ - да сигурна съм че е той все пак съм омъжена за него мерси много за отговора
- marissa777
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|