Родителите ми се разведоха преди години като съдът раздели семейното жилище придобито по време на брака, което по това време нямаше Акт 16, кой кои стаи да ползва. След време баща ми си оправя документите на свое име и узаконява апартамента с Акт 16. Това го научихме след смъртта на майка- има ли начин на база бракоразводните документи да получа дял от апартамента като наследник на майка ми или вече след като се води на баща ми си е само негов?
В момента в апартамента живее брат ми с идеята /устна уговорка/ да остане за него, а той да ми плати делът, което за съжаление 2-3 година не се случва.
Има ли друг вариант освен "фиктивна" покупко -продажба от страна на баща ми към брат ми, при който мога да бъда лишен от дял от този апартамент?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 08:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
апартамент след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: апартамент след развод
Защо, да не би това да не Ви устройва като начин да бъдете лишен от собственост? Иначе може и чрез договор за издръжка и гледане, завещание, дарение...nik_kd написа:Родителите ми се разведоха преди години като съдът раздели семейното жилище придобито по време на брака, което по това време нямаше Акт 16, кой кои стаи да ползва.Какво пишеше в документа, по силата на който е придобир апартамента? След време баща ми си оправя документите на свое име и узаконява апартамента с Акт 16. Това го научихме след смъртта на майка- има ли начин на база бракоразводните документи да получа дял от апартамента като наследник на майка ми или вече след като се води на баща ми си е само негов? Не.
В момента в апартамента живее брат ми с идеята /устна уговорка/ да остане за него, а той да ми плати делът, което за съжаление 2-3 година не се случва.
Има ли друг вариант освен "фиктивна" покупко -продажба от страна на баща ми към брат ми, при който мога да бъда лишен от дял от този апартамент?
- ch3oh
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|