Мой колега, се разведе наскоро. Съдът се е разпоредил първия и третия уикенд да взима детето при себе си.
Подписал е съответния документ, че поема всички кредити, дрън-дрън, продава семейния автомобил на жена си за символична сума и тн. И въпреки всичко, бившата му прави номера, бях свидетел на един техен разговор и след като видях в какво отчаяние изпадна, реших да ви попитам за информация тук. Проблема е следния:
той се обажда на телефона на детето, вдига майка му и заявява, че детето е разстроено и не иска да се вижда с него, дори после и самото дете му го заяви. Дали е истина или не, имам съмнения, че майка му манипулира детето. Въпроса ми е следния: Има ли поставена възрастова граница от закона, която да определя взимането под внимание желанията на детето, върти ми се някакви спомени в главата, че след 14 годишна възраст детето може да откаже тези виждания, но...? След като има съмнения, че детето се манипулира, но няма доказателства, какво може да се направи? Да се откаже от детето си ли, след като майка не може да приеме, че я е напуснал?
П.П. Детето е на 10 години.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за възраст на дете при...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за възраст на дете при...
Щом е на 10 години, достатъчно голямо е, за да разбира иска ли да се среща с баща си или не. АКо бащата се съмнява, че майката го настройва и манипулира, то нека заведе едно гр. дело за промяна на режима на личните отношения - по преценка на съда детето може да бъде извикано в съдебно заседание и само пред съда в присъствието на педагог да каже иска ли да се вижда с баща си, разстройва ли се от срещите с него и т.н.
10-годишната възраст е достатъчна детето да остава в дома на баща си с преспиване, така че мисля, че бащата има шансове да се промени режима в негова полза.
Разбира се, че не трябва да прекъсва връзката с детето си, въпреки че се е разделил с майката.
10-годишната възраст е достатъчна детето да остава в дома на баща си с преспиване, така че мисля, че бащата има шансове да се промени режима в негова полза.
Разбира се, че не трябва да прекъсва връзката с детето си, въпреки че се е разделил с майката.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|