начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Тормоз и заплахи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз и заплахи

Мнениеот rikari » 18 Май 2012, 15:01

Здравейте, четох доста теми но не мога да отговоря конкретно на моите въпроси. Имам дете на 7 месеца, което имах глупостта да позволя да бъде признато от баща му (с него нямаме брак). Преди да се роди ние не бяхме заедно той ме напусна бременна и беше с друга жена. Обаждаше се само да ме обижда, псува и заплашва. Може би с цел се върна уж променен преди да родя и аз го приех. Проблема е, че и сега прави същото. Изобщо не се съобразява, дали детето е в стаята или не, докато вика и обижда. От две седмици сме разделени отново. От тогава той не престава да звъни посред нощ (пиян) без да се съобразява, че детето спи. Заплашва, че ще я вземе и ще ме осъди защото не му давам да я вижда. Днес реших да му позволя да я види, но резултата беше дори още по страшен- крещеше, обиждаше и дори ми посегна и всичко това пред седеммесечната ми дъщеря. Моля да ми кажете как мога да спра този тормоз над мен и семейството ми. Какво да направя за да може детенцето ми да не живее с такъв баща. Нещата са много сериозни и аз съм много уплашена. Моля да ми помогнете. Аз съм на 24 години и живея с баща ми и майка ми. Те ми помагат за малката. Днес го записах на телефона как се държи и вика пред детето, вписан е в полицията защото ги извиках когато се разделихме. Ако трябва да разясня още нещо в ситуацията ми кажете. Благодаря предварително.
rikari
Нов потребител

Re: Тормоз и заплахи

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2012, 23:59

А освен заплахи и негативни емоции, пари за детето дава ли бившият? И с какво точно Ви заплашва?Защото си има път, по който да се защитите и да си уредите окончателно отношенията, включително и да го задължите да плаща издръжка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rikari » 19 Май 2012, 22:14

Пари не ми е давал, само два пъти купи памперси и веднъж мляко на малката. А колкото до заплахите, те са не само към мен но и към родителите ми. Че ще ни вземе здравето, няма да ни остави на мира докато не му върнем детето, ще изчака малко да порасне малката и ще ми я вземе, че ще изпрати хора да се оправят с нас (мен и родителите ми) докато не почерни всички ни и т.н. Все такива неприятни и ненормални неща. Между другото той има някакъв проблем с главата, защото пиеше хапчета за нерви.През повечето време всичко е наред, но има моменти в които той изпада в състояния които не може да контролира, нещо като пристъпи на ярост. Видях го 2-3 пъти в такъв момент и той не може да спре да крещи и чупи и даже посяга. Викала съм полиция в такъв момент и има свидетели. Дори и незнам как ще реагира като научи за действията ми, които съм на път да предприема. Но сами разбирате, че едно дете е най-важното и трябва да живее спокойно, а не да бъде свидетел на скандалии разправии.
rikari
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Май 2012, 22:43

Обърнете се към колега адвокат относно решаване на въпросите за издръжката и родителските права.Забавянето Ви във времето лишава детето от финансови средства и Ви създава допълнителни притеснения. От заплахите също си има ред за защита.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси