начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Мнениеот aaaaly » 21 Сеп 2014, 20:26

Безсмислено е да вменявате, господине.

Нямате власт над живота и точно там е парадокса. Сигурна съм, че много от вас го знаят и са го виждали как се случва пред очите им.

И аз съм го виждала. Има да, има хора, неподвластни на тленното. Въпрос на дух и на съзнание.

Но това не е правен въпрос и не смятам да развивам мисълта си тук.

Стига ви шока да срещнете човек като мен. Достатъчно ви е.

Пожелавам ви успех с редовните клиенти. Определено аз не съм от редовните ви клиенти. Обърквам ви и съм ви непонятна. Разбирам ви. Съчувствам ви. Но няма да си променя позицията. Може да развия разбиране и съчувствие и дори позитивни чувства към вас и хората като вас - защо не - но позицията си и себе си няма да променя.

Не се и опитвайте да ме разбирате - така стоят нещата.
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 21 Сеп 2014, 20:31

Съжалявам, че прекъсвам" дълбокомислените" Ви съждения, но не разбрах каква е целта на темата Ви? Ако съдя по последния Ви пост, както и по песента Skyfall на Adele, предполагам, че страдате от някакво силно негативно преживяване или се намирате в състояние на депресия, така че не се хабете да се занимавате с адвокати, ами посетете направо някой специалист в тая област.

Ами преведете си текста и ще разберете...

Ах - и преводач ли да ви стана.....

Ще съдите по песни и мелодии...колко мило....я моля ми дайте цвета на розовата Ви вратовръзка да ви дръпна един психологически и зодиен анализ?
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот gkamenov » 21 Сеп 2014, 21:22

aaaaly написа:Вижте непознат господине.

Не зная и не разбирам защо толкова Ви вълнува темата да бъдете платен авансово и веднага и изцяло за очаквани услуги, които все още не са настъпили и контрола върху настъпването им е символичен и практически несъществуващ.

Аз имам нормален живот, в който съм платена добре, редовно и законово и мога да си плащам данъците, задълженията и отговорностите. Вие явно го нямате, щом толкова Ви шокира нормалната ситуация че някой може да поиска правата си в двустранни (н-странни) трудови и финансови отношения.

За мен цялата тая ситуация говори само едно - толкова сте я закъсали за поредното левче, че губите здрав разум. И не очаквате скоро да постъпи друго левче - и се захващате истерично за авансовото плащане като за края на света и сега е потоп.

Не е така по нормалните държави. Плащанията са редовни и изобилни по нормалните държави - но те са такива, ЗАЩОТО ИМА ЗАКОННОСТ...

А не е ли едно от Вашите професионални задължения да осигурите съшата тая вопиюща законност, за която плачете вие самите (ед. И мн. число да се чувстват повикани....called...)

НЕ МИ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ, ЧЕ НЕ СИ ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАЩАНЕТО! ВАША ДИРЕКТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ Е ДА БЪДЕТЕ ЗАКОНА И ДА ОСИГУРЯВАТЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАКОННОСТ ЗА ВСИЧКИ - НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ!

Да не съм чула повече мрънкяне и циврещи червейчета да изпълзяват от дупките си и да плачат на тема финанси, пари и защо не са платени!

Заслужете си парите, отработете си професионалните задължения - И ТОГАВА ВДИГАЙТЕ ГЛАС!

Боже - имате поведение на малки разциврени деца за разтопения сладолед, паднал на улицата щото е горещо....

Да ви кажа - все съм имала някакви (пусти явно) надежди за здрав разум - но не! това надминава всичките ми очаквания, че директно сте се засилили накъм лудницата..а ако това е юридическото съсловие - тогава какво да се очаква от другите....

ПС: честно ви казвам - откровена съм - ако аз си позволя и две!!!! думи от това мрънкяне на МОЕТО работно място - то повече работа няма и да видя - вероятно до края на живота си!

Мрънкяне, циврене, оплаквания, усешане за онеправданост - ами справете се със ситуацията бе! големи хора ли сте или лукови глави! образование имате ли или нямате! на вас ли се пада честта да защитавате законността или на филанкишията!

Отивам да се срамувам, че си познавам професията и че досега не съм мрънкяла за пари и за заплащането си! боже, боже, боже....отивам да се прекръстя и помоля за тая страна и за хората вътре....

Извинете, но в този форум не се предлагат правни консултации, нито пък целта на форума да се привличат клиенти. Вървете да си решавате проблемите на друго място. Никой не е задължен за нищо към Вас и както разбирам Вие се дразните с хората без причина . гарантирам че с това си поведение никой колега няма да се занимава с Вас , пък ако ще да сте наследницата на Рокфелер! Сега си пийте хапчетата и си лягайте
gkamenov
Потребител

Мнениеот chadel » 21 Сеп 2014, 21:30

Темата отдавна е за ключ.
chadel
Потребител

Мнениеот neutralen » 21 Сеп 2014, 22:54

Все още не - госпожата не е споделила какъв и е правния проблем. Поне една безплатна правна консултация можем да и дадем. Очевидно тя няма достатъчно пари да си наеме адвокат.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 21 Сеп 2014, 23:08

neutralen написа:Все още не - госпожата не е споделила какъв и е правния проблем. Поне една безплатна правна консултация можем да и дадем. Очевидно тя няма достатъчно пари да си наеме адвокат.

Това, че няма не ни задължава по никакъв начин да даваме безплатна правна консултация.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 21 Сеп 2014, 23:34

Е, много е яка каката. Такова готино куку отдавна не сме имали. Дар слово има, литературно се изразява, правописа владее поне на 90% и не се отказва лесно, като в същото време има изключително забавни тези с познавателен елемент и ги защитава страстно, като че ли това има някакво огромно значение. Да продължава все така, за да има забавления.
barakuda
Потребител

Мнениеот chandra » 22 Сеп 2014, 00:17

Мисля, че ЗАдв. е ясен, при подписване на договор за правна помощ се дължи и плащането, в този смисъл е и становището на Висш адвокатски съвет към ТР за разноските.
Уточнявам за питащата, че адвокатът не дължи резултат, а единица труд... Ако става въпрос за дело, хонорар се дължи за всяка отделна инстанция, а според Наредбата и за поправка на ОФГ примерно.
Лично за себе си, разсрочвам само на стари клиенти, при които знам от къде мога да си взема хонорара, ако случайно се опитат да "скатаят"... на нови, всичко авансово и в общия случай по банков път.
chandra
Потребител

Мнениеот doc03 » 22 Сеп 2014, 00:25

chandra написа:.... адвокатът не дължи резултат, а единица труд....

:idea: :!:
Но ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 22 Сеп 2014, 01:37

chandra написа:Мисля, че ЗАдв. е ясен, при подписване на договор за правна помощ се дължи и плащането, в този смисъл е и становището на Висш адвокатски съвет към ТР за разноските.
Уточнявам за питащата, че адвокатът не дължи резултат, а единица труд... Ако става въпрос за дело, хонорар се дължи за всяка отделна инстанция, а според Наредбата и за поправка на ОФГ примерно.
Лично за себе си, разсрочвам само на стари клиенти, при които знам от къде мога да си взема хонорара, ако случайно се опитат да "скатаят"... на нови, всичко авансово и в общия случай по банков път.

И аз подскокнах.

Хммм.

Как точно за едната обективност, се изчислява адвокатския труд.

ПС: отделно от това - току-що ми подсказаха, че не било редовно да си взимат плащанията и затова била масовата психоза.

Хора - дотам ли я докарахте?

ПСС: последните ми реални спомени са от 2004, когато духнах след 5 месечна безработица и отказ на последния ми работодател да ми плати обезщетения и заплати и прочие - и ме завлече с маса пари, освен че после взимах кредити за какво ли не включая да си платя билета за навън.

Чакайте малко.

ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ СТРАНАТА И ЗАЩО СИ ГО ИЗЛИВАТЕ НА МЕНЕ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЕ БИХ ИЗМАМИЛА, А ПРОСТО СЕ ЧУДЯ И НЕ МОГА ДА СХВАНА ЗАЩО АДЖЕБА СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО УЩИПАНИ И ОЗЛОБЯЛИ И ОЗВЕРЯЛИ ЗА ПАРИ.

Ммммм..значи грешката не е в моя телевизор - това е сигурно....

Едит: имам конвертируема професия. Духването си беше предопределено - с години духвах временно по командировки и прочие.

И отлично разбирам, че не всеки може. Цената е много висока - и това разбирам. Аз трябваше да я платя тая цена и яко ми излезе през носа - но също така разбирам, че не всеки може. Никого за нищо не обвинявам.

Просто недоумявах - защо тези неестествени реакции. Защо това дърпане. Защо тая истерия.

Наистина хора - приличате на озверяла от глад тълпа...нищо разумно не чувате и не схващате....

Честно - страшно е да се гледа отстрани....малко е да кажа, че съм ужасена - просто изпаднах в потрес - реакциите ви не са нормални, казвам ви го откровено....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот gkamenov » 22 Сеп 2014, 02:24

aaaaly написа:

Как точно за едната обективност, се изчислява адвокатския труд.

ПС: отделно от това - току-що ми подсказаха, че не било редовно да си взимат плащанията и затова била масовата психоза.

Хора - дотам ли я докарахте?

ПСС: последните ми реални спомени са от 2004, когато духнах след 5 месечна безработица и отказ на последния ми работодател да ми плати обезщетения и заплати и прочие - и ме завлече с маса пари, освен че после взимах кредити за какво ли не включая да си платя билета за навън.

Чакайте малко.

ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ СТРАНАТА И ЗАЩО СИ ГО ИЗЛИВАТЕ НА МЕНЕ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЕ БИХ ИЗМАМИЛА, А ПРОСТО СЕ ЧУДЯ И НЕ МОГА ДА СХВАНА ЗАЩО АДЖЕБА СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО УЩИПАНИ И ОЗЛОБЯЛИ И ОЗВЕРЯЛИ ЗА ПАРИ.

Ммммм..значи грешката не е в моя телевизор - това е сигурно....

Едит: имам конвертируема професия. Духването си беше предопределено - с години духвах временно по командировки и прочие.

И отлично разбирам, че не всеки може. Цената е много висока - и това разбирам. Аз трябваше да я платя тая цена и яко ми излезе през носа - но също така разбирам, че не всеки може. Никого за нищо не обвинявам.

Просто недоумявах - защо тези неестествени реакции. Защо това дърпане. Защо тая истерия.

Наистина хора - приличате на озверяла от глад тълпа...нищо разумно не чувате и не схващате....

Честно - страшно е да се гледа отстрани....малко е да кажа, че съм ужасена - просто изпаднах в потрес - реакциите ви не са нормални, казвам ви го откровено....

Вашето мнение за мен поне не означава абсолютно нищо ! А с оглед на това да не изпаднем в ситуация каквато сте била Вие-измамена и завлечена се съобразяваме и се възползваме от регламентираните в българските нормативи възможности предварително или авнасово да получим договореното с клиента възнаграждение.Нещо повече - ако клиента изрази несъгласие относон заплащането ние имаме право ДА СЕ ОТТЕГЛИМ от казуса му ! От която законова разпоредба съм се ползвал всеки път,когато е било необходимо.
Средно изчислено от 10 минали през адвокатския ми офис хора реално работа излиза за връшене с двама,най-много трима.Останалите са досадници,влекачи ,използвачи или просто наистина хора в затруднено положение,в чието положение пък аз самия не съм задължен да влизам или да им върша безплатни услуги.
Започнах да внимавам и с клиентите от чужбина.Работещите в Испания са я окъсали здраво ,седят там за без пари .Останалите по Европа все още работят ,ама и те са зле.Добра клиентела в момента идва от Русия и Турция,ако сте там ....да се позамисля,ама очевидно не сте ! :D
gkamenov
Потребител

Мнениеот aaaaly » 22 Сеп 2014, 02:26

Аз ще направя сега публично едно грозно признание.

Преди много години - сигурно 25 оттогава - много исках да бъда юрист, а вместо това станах инженер и още други неща - просто защото през 1989 година беше последния политически изпит в СУ и мене ме направиха на буламач, защото имам дядо в Белене и не ме пуснаха поради което на политическия изпит, въпреки че имах 5.75 на български език и литература и 5.25 по история на България.

Поради което попаднах в друг конвертируем университет и по стечение на обстоятелствата завърших конвертируема професия.

БЛАГОДАРЯ ТИ ДЯДО КОЙТО СИ БИЛ В БЕЛЕНЕ - ЧЕ СИ МЕ СПАСИЛ ДА НЕ ПОПАДНА В су И ДА СТАНА ЮРИСТ!

БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗПИТАНИЯТА, ЗА ПАРТИЙНИЯ ТОРМОЗ, ЗА ГЛАДА И БЕЗРАБОТИЦАТА - БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ, ЧЕ МЕ ИЗКАРА НА ВЕРНИЯ ПЪТ И ЧЕ СТРАДАХ ТОЛКОВА МНОГО - НО СЪМ НА ВЕРНИЯ ПЪТ!

Трудно ми е да опиша колко ви съчувствам - но всеки трябва да си мине пътя и да осъзнае отговорностите си и защо нещо му се случва.

Не се деля от вас - с вас съм. Който реши да работи с мен - ще се благославя. Аз приятелите си не оставям, и си плащам за мераците. Поради което съм там, където съм - а вие сте там, където сте.

Един само Бог знае колко съм страдала и работила, за да съм там където съм. Мисля, че не мога да се срамувам от себе си. Чиста съм в сърцето си и не престъпвам закона - и човешкия, и Божия.

Жалко - че се отнесохте така с мен - но аз го разбирам - просто не съм имала и най-малка идея какво страдание е стоварил Бог върху вас и хората, които си сложиха тоя грях на съвестта си....

Ще помоля Бог да Ви прости...

и да прости и на мен...ако съм казала нещо неверно....

Ще се моля за вас хора....страшно е да виждам нещастието ви....
Последна промяна aaaaly на 22 Сеп 2014, 02:34, променена общо 1 път
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот gkamenov » 22 Сеп 2014, 02:33

aaaaly написа:Ще помоля Бог да Ви прости...и да прости и на мен...ако съм казала нещо неверно....Ще се моля за вас хора....страшно е да виждам нещастието ви....

Тук не е църква,не е и изповедалнята на "бай Брадър".Не можем да Ви помогнем,очевидно имате нужда от нещо друго,не от правни съвети.Не се занимаваме с душевни терзания и психотерапии.Така,че....
gkamenov
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Сеп 2014, 02:44

Алиии Балиии, вече можеш да спреш. Заслужи приза си. :lol: :lol: :lol: :arrow: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t ... 65#p555765
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 22 Сеп 2014, 10:39

Не бива да се изказват такива крайни мнения и да се поставят квалификации. Никой всъщност не познава госпожата и само от написаното не може да се съди що за човек е. В края на краищата всеки има право на мнение на убеждения и начин да действие.
Малко странно звучат изказванията на съответния адвокат, че няма да и поеме случая, ако нему бъде платено предварително. Страното е това, че госпожата към никого не се обърнала, за да и правите откази.
Темата общо взето е забавна, а не правна, за това по-малко негативизъм :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 22 Сеп 2014, 12:34

Аз си го казах ясно още в началото на темата - че искам да разбера ситуацията и да си коригирам поведението, за да си намеря свестен адвокат.

Схванах още при писането на темата, че някъде греша - и точно затова пуснах темата - да схвана собствените си грешки и да разбера как да действам при следваща необходимост.

Надявам се, че не съм ви досадила. Моля за извинение - не ми е била целта нито да обиждам, нито да дразня, нито да досаждам - исках да разбера собствените си грешки - и вие ми помогнахте да ги разбера.

Мисля да се махна за малко оттука, защото вероятно наистина съм ви раздразнила.

Дано темата е полезна за други ваши бъдещи клиенти. Сигурна съм, че не съм единствената, която има нужда да намери правилния път.

Лек ден ви желая - благодаря ви.
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот vaskovasko » 23 Сеп 2014, 15:04

Трябваше госпожата да започне от това, че е "инженер". Те винаги са с претенции и винаги "знаят" повече от другите, което после им излиза да не казвам откъде. Не знам какви са ви адвокатските впечатления, но аз като икономист например отдавна съм се отказал да имам клиенти, които са инженери. Много рядко се попада на човек, с когото можеш да се разбереш.
vaskovasko
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Сеп 2014, 15:56

Аааа, не е до образованието тука, с други отклонения е свързано. ;)

Мисля, че и петорен адв. хонорар ще е малко да се работи с подобен клиент. Ще трябва и по две кисели млека - за вредни

И профилактично - двудневна почивка в балнеосанаториум на място, където лекуват неврози, след всяка среща с госпожата. За адвоката това, за нея и по-сериозно лечение едва ли ще помогне. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Pause » 23 Сеп 2014, 16:42

aaaaly написа:Намерила съм си адвокат да ми поеме личните дела. Минах през няколко. Последният няма да го коментирам - имам горещи надежди нещата да са коректни.

Още не сме стигнали до въпроса за заплащането, само съм маркирала, че разбира се ще си платя, но не сме говорили за цифри и срокове и други детайли за заплащане. Но желая да се подготвя какво да очаквам.

Въпросът ми е следният - какво се смята за коректно и прието от гилдията като поведение по отношение на заплащането.

Та - очаквам коментари и ще следя темата с интерес....

Според мен ,първо трябва да се уточни понятието клиент ,а то е договарянето на икономическите условия за ангажирането на адвоката т.нар. адв.възнаграждение в обратен смисъл в този редом няма и това е общоприетото за търсещият адвокатската защита и съдействие по ЗАдв.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 23 Сеп 2014, 23:14

vaskovasko написа:Трябваше госпожата да започне от това, че е "инженер". Те винаги са с претенции и винаги "знаят" повече от другите, което после им излиза да не казвам откъде. Не знам какви са ви адвокатските впечатления, но аз като икономист например отдавна съм се отказал да имам клиенти, които са инженери. Много рядко се попада на човек, с когото можеш да се разбереш.

Това не беше коректно - и защо тая злоба? посочете уважителна причина. Защото какво точно Ви направих аз лошо. Моля посочете обективно - към мене персонално с три имена и длъжност и обяснение към прокурора с цитиране на нарушения закон.

Искате ли да Ви пусна един червей и да Ви прихвана личните данни на компа. Знаете ли как мога да Ви побазикам с което.

Не ме базикайте и Вие - защото аз не съм ви някаква безпомощна лелка от чужбинско, която мете подове.

Танто за кокуриго - и внимавайте как се заяждате с мене - да не си получите обратните шамари. Защото на мене много не ми пука - и няма от какво.
aaaaly
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси