Начи, първо - чаршафите на щастливата емигрантка си разбрал вече, че няма смисъл да се мъчиш да ги четеш.
Второ, по-горе са ти казали: отиваш в общината, за да припознаеш детето, и стискаш здраво палци новият приятел на майката да не го е припознал вече. Щото направиха една изключително тъпа промяна в семейното законодателство, която не позволява на "трети" лица да оспорват чуждо припознаване. Може да го направи прокуратурата или Агенцията за социално подпомагане, но предполагам, че и двете биха те отсвирили - щото що пък да се бъркат в чужди работи.
Трето, има опасност от общината да откажат да приемат заявлението за припознаване без изявление на майката, че няма да го оспорва. Нямат право да отказват да го приемат, тяхно задължение и да и съобщят, за да може тя да отговори дали оспорва. Ако ти откажат, ще ти трябва или голям инат и скандали с тях, или адвокат, за да обжалваш отказа по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Едва когато и съобщят и тя каже, че оспорва, тоест че отрича ти да си бащата, ще имаш възможност да заведеш дело, за да докажеш, че бащата си ти. Ако не оспори, те записват в акта за раждане като баща и сагата приключва.
Срок за припознаването няма, само, както разбра, стискай палци да няма друго припознаване преди теб. И бързай.
И силно ти препоръчвам да действаш с адвокат още от самото начало.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майката отказва бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Майката отказва бащинство
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Нима аз съм единствената, която чете законите в тоя уебсайт?
СЕМЕЕН КОДЕКС
В сила от 01.10.2009 г.
Питащия да си го изчете от-до. И да не пита повече. Аман от недоразбрали.
Линка е високо горе - на разположение на всеки грамотен да чете кирилица. Няма капка извинение кой могъл и кой не могъл да чете.
Тъпо е просто - един идиот да държи на нокти де що има публика. Хабене на трафик.
Не че ще свърши простотията....но да вметна нотата.....
ПС: ахааааа....кодекса бил променен....
ахаааа...все за лошо..маса членчета относно имущество - и няколко смешни постановки относно децата....
Питам се - откога децата станаха по-маловажни от имуществото на съпрузите? маса обяснения относно как се разделя семейно имущество - и точно 2 изречения относно дечицата...
За мен е ясно, че на държавата не й пука - с такъв просто закон се отива точно никъде....
но да кажеме - че на родителите ако не им пука - тогава и закона е безсмислен....
И все пак бащинството не може да се оспори без съгласие от майката...или официално потвърждение....
Влошили са ситуацията за майките....и децата....
Жалко ...защото страната има нужда от щастливи деца, а не от размятани нагоре-надолу сираци и бездомници.
Но това не е моя грижа - и аз си измивам ръцете. Авторът на въпроса може да се побара по пакета, но няма да промени закона - тоест, без съгласие от майката - той няма да стане законен баща.
Който както се е е(в)ал. Да беше сключил брак - да не беше ревал.
Безплатният секс му е излезнал през кривото гърло - а сега и форума му е виновен на горкия.
СЕМЕЕН КОДЕКС
В сила от 01.10.2009 г.
Питащия да си го изчете от-до. И да не пита повече. Аман от недоразбрали.
Линка е високо горе - на разположение на всеки грамотен да чете кирилица. Няма капка извинение кой могъл и кой не могъл да чете.
Тъпо е просто - един идиот да държи на нокти де що има публика. Хабене на трафик.
Не че ще свърши простотията....но да вметна нотата.....
ПС: ахааааа....кодекса бил променен....
ахаааа...все за лошо..маса членчета относно имущество - и няколко смешни постановки относно децата....
Питам се - откога децата станаха по-маловажни от имуществото на съпрузите? маса обяснения относно как се разделя семейно имущество - и точно 2 изречения относно дечицата...
За мен е ясно, че на държавата не й пука - с такъв просто закон се отива точно никъде....
но да кажеме - че на родителите ако не им пука - тогава и закона е безсмислен....
И все пак бащинството не може да се оспори без съгласие от майката...или официално потвърждение....
Влошили са ситуацията за майките....и децата....
Жалко ...защото страната има нужда от щастливи деца, а не от размятани нагоре-надолу сираци и бездомници.
Но това не е моя грижа - и аз си измивам ръцете. Авторът на въпроса може да се побара по пакета, но няма да промени закона - тоест, без съгласие от майката - той няма да стане законен баща.
Който както се е е(в)ал. Да беше сключил брак - да не беше ревал.
Безплатният секс му е излезнал през кривото гърло - а сега и форума му е виновен на горкия.
- aaaaly
- Младши потребител
Доста ошарена тема, в мативите на новия СК припознавенето се предполага ,че е в интерес на детето вж.портокал ви е написала.Нещо за обобщение ,че ск отдава приоритет не по какъв начин се установява произхода ,а детето да има установен произход от двамата родители.Как е правилно да се прави секса ,не е тема на дискусия съвсем изчаткахте.
-
Pause - Активен потребител
По-полека с вулгарния език моля.
Тука четат и малки дечица. Аз пращам децата си тука да се учат на българските закони.
На мен по никакъв начин не ми е понятно по каква причина ТРЯБВА да се установи произход от бившия приятел (е(в)ач) на майката. Не намирисва ли това на поръчка?
По принцип се установява бащинство, ако майката не знае кой е бащата. Заявката за ДНК експертиза включва ДВАМАТА РОДИТЕЛИ - плюс ДЕТЕТО....това е единствения начин да се установи максимално съответствие на гени...
Не може сама майката да търси съответствие между себе си и детето - това ще даде точно разликата, която покрива бащата. Но тази разлика не е статична, а динамична. Комбинациите от гени спокойно покриват голяма част от комбинаториката. Затова е необходимо присъствието на третия човек (бащата) - неговите гени или съвпадат в комбинацията, или не.
Разбрано? нещо неясно тука?
Детето НЕ МОЖЕ да има произход от произволен баща - за Христос се допуска, че е роден от Светия дух, а не от биологичен баща...но там не говориме за комбинаторика .....
Как е правилно да се прави секса е тема, която В_И_Е засегнахте. Аз за секс не съм споменала и помен.
Намекнах нещо за връзката на двамата герои на сапунката - но нищо повече. Но от връзка до гол пембян с.е.к.с. има огромна разлика.
Господине - защо не цитирате точно закона, как се извършва припознаване при заведено дело от кандидат бащата и какви са последствията.
Така ще помогнете много повече на общото дело, отколкото да навеждате хората на мисълта за безразборен секс, в който точно един възможен мъШ се откроява като баща на бебето.
Или пак не Ви разбрах добре?
Тука четат и малки дечица. Аз пращам децата си тука да се учат на българските закони.
На мен по никакъв начин не ми е понятно по каква причина ТРЯБВА да се установи произход от бившия приятел (е(в)ач) на майката. Не намирисва ли това на поръчка?
По принцип се установява бащинство, ако майката не знае кой е бащата. Заявката за ДНК експертиза включва ДВАМАТА РОДИТЕЛИ - плюс ДЕТЕТО....това е единствения начин да се установи максимално съответствие на гени...
Не може сама майката да търси съответствие между себе си и детето - това ще даде точно разликата, която покрива бащата. Но тази разлика не е статична, а динамична. Комбинациите от гени спокойно покриват голяма част от комбинаториката. Затова е необходимо присъствието на третия човек (бащата) - неговите гени или съвпадат в комбинацията, или не.
Разбрано? нещо неясно тука?
Детето НЕ МОЖЕ да има произход от произволен баща - за Христос се допуска, че е роден от Светия дух, а не от биологичен баща...но там не говориме за комбинаторика .....
Как е правилно да се прави секса е тема, която В_И_Е засегнахте. Аз за секс не съм споменала и помен.
Намекнах нещо за връзката на двамата герои на сапунката - но нищо повече. Но от връзка до гол пембян с.е.к.с. има огромна разлика.
Господине - защо не цитирате точно закона, как се извършва припознаване при заведено дело от кандидат бащата и какви са последствията.
Така ще помогнете много повече на общото дело, отколкото да навеждате хората на мисълта за безразборен секс, в който точно един възможен мъШ се откроява като баща на бебето.
Или пак не Ви разбрах добре?
- aaaaly
- Младши потребител
Pause написа:Доста ошарена тема, в мативите на новия СК припознавенето се предполага ,че е в интерес на детето вж.портокал ви е написала.Нещо за обобщение ,че ск отдава приоритет не по какъв начин се установява произхода ,а детето да има установен произход от двамата родители.Как е правилно да се прави секса ,не е тема на дискусия съвсем изчаткахте.
Единственото нещо, коет ое в интерес на детето е - да бъде щастливо.
Няма друго каквото и да било нещо или някой - по-важно или важен.
Вярно е, че е важно да се установи биологичния баща на детето. Това лесно се прави с тестове и технологии. Не схващам какъв Ви е проблема точно на Вас. Изобилие от технологии и начини, включително и юридически.
Следователно това не е реалния проблем, нали? който иска нещо - си прави труда.
Който не иска - не си прави труда, а филосовства...
Значи майката НЕ ИСКА ТОЗИ КАНДИДАТ БАЩА - връзката й е вече отровена и свършила. Ще бъде ли по-щастливо това бебе с натрапен баща, дори да се докаже (а той ТРЯБВА да го докаже...иначе какво прави в съда?) че той е биологичния баща....
Нашичкия не си в мръднал пръста да се ожени за жената - и сега си сърба попарата....един брак автоматично щеше да го направи баща - иска или не....
Значи хем не иска брак, хем не иска майката, хем не иска детето - но иска бащинство - за какво, и той не знае.
Ако може автора на темата да се обоснове моля - за какво му е това бащинство. За да тормози и майката, и бебето ли?
Той до сега 5-6 години не полагал грижи - сега ли ще се сети?
Родителство по дефиниция означава полагане на грижи за малко дете - това на вас юристите понятно ли ви е?
И ако кандидата показва всички признаци, че няма да полага грижи и че 5-6 години си е вял ...ушите....тогава наблюдателите какво следва да заключат?
Иначе - убедена съм, че във всяка болница и клинично заведение ще му обяснят подобаващо и учтиво какво следва на направи. Също така съм убедена, че няма да плати парите и няма да си направи труда.
По-евтино и лесно е да се грижи за майката и детето - но той досега не го е направил. Мога да заложа на коз, че и сега няма да го направи и че пак ще се появи да реве и да се оплаква.
- aaaaly
- Младши потребител
Пак започнахте да драматизирате, и пропагандирате неверни обдтоятелства с темата. Бъдете по умерена с изказа ,непочтено е за една жена която уважава себе си и неината аура да ползва форума за развлечение или забавление в юридически форум.
-
Pause - Активен потребител
По не много убедителен начин казва, че цялата ви словесна логорея е излишество и не бива да преекспонирате собствените си неправилни възприятия ( макар да ги смятате за екзистенциални , те са по-скоро плод на емпиричните ви познания, които няма да коментирам) за факти и обстоятелства върху останалите. Във всяка тема, която предизвика интересът ви, по всеки от поставените в нея въпрос.
Накратко е прав и го подкрепям.
Накратко е прав и го подкрепям.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Олеле, Народният съд от Чужденеция пак е взел да раздава присъди.
С глас се смея
До питащия: обърнете внимание единствено на коментарите на Портокал и Пауза. Всичко останало, писано от госпожата в нестабилното психическо състояние (не знаех, че в лудницата са прекарали интернет), е плява и вятър. Псевдоморализаторските й похвати нямат място в юридически форум.
С глас се смея
До питащия: обърнете внимание единствено на коментарите на Портокал и Пауза. Всичко останало, писано от госпожата в нестабилното психическо състояние (не знаех, че в лудницата са прекарали интернет), е плява и вятър. Псевдоморализаторските й похвати нямат място в юридически форум.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Aaaaly, бих искала да ви подкрепя за много от нещата-казани/изписани,особено на първата страница на темата.
Няма смисъл да го копвам пействам и прочие.
Само ще прибавя някои нещица от мене си набързо.
Мъжете като правило МНОООГО по-късно узряват за бащи,отколкото майките-децата растат и узряват в нас.Жена сте очевидно-и го знаете.
Второ-пишете-говорите за брак,бащата да се бил оженел за майката...Това би му гарантирало само юридически да е баща/а ако не е де факто,кво праим?! /...Плюс това,пишете го сякаш бракът гарантира някакво щастие и разбиране между двамата родители,пък и щастливо и доволно дете.Знаете че не е е така.За чий ... тогава е един брак?!Подпис?!
За много други неща сте права-къде бля тоя п...о,та жената е бременна и не ще и да го чуе за баща?!Ами с моя мъж нямаме брак,като чу че съм бременна,откачи от радост,не сме се делили и вече 10 години сме заедно,имаме дъщеря на 9.
Да,ама....първите години още му се живееше...по купони,насам натам....бебето малко,ама минаха така 2-3 годинки и почна да заприличва на татко.Детето взе да го търси,да го гушка,да говори-и нещо вече не ходи като развян байряк от 6-7 години.Рядко-само по повод.Скъсах си нервите,но в крайна сметка схванах трудно горното-Мъжете МНОООГО по-късно узряват за бащи!
Та не знаем дали и тоя от сериала тук не е късноузрял.На мен повече ми прилича че се чуди как да направи мръсно на майката.../лично мнение/.
Бракът не е критерий за родители и щастие,а само институция...и подпис.
Няма смисъл да го копвам пействам и прочие.
Само ще прибавя някои нещица от мене си набързо.
Мъжете като правило МНОООГО по-късно узряват за бащи,отколкото майките-децата растат и узряват в нас.Жена сте очевидно-и го знаете.
Второ-пишете-говорите за брак,бащата да се бил оженел за майката...Това би му гарантирало само юридически да е баща/а ако не е де факто,кво праим?! /...Плюс това,пишете го сякаш бракът гарантира някакво щастие и разбиране между двамата родители,пък и щастливо и доволно дете.Знаете че не е е така.За чий ... тогава е един брак?!Подпис?!
За много други неща сте права-къде бля тоя п...о,та жената е бременна и не ще и да го чуе за баща?!Ами с моя мъж нямаме брак,като чу че съм бременна,откачи от радост,не сме се делили и вече 10 години сме заедно,имаме дъщеря на 9.
Да,ама....първите години още му се живееше...по купони,насам натам....бебето малко,ама минаха така 2-3 годинки и почна да заприличва на татко.Детето взе да го търси,да го гушка,да говори-и нещо вече не ходи като развян байряк от 6-7 години.Рядко-само по повод.Скъсах си нервите,но в крайна сметка схванах трудно горното-Мъжете МНОООГО по-късно узряват за бащи!
Та не знаем дали и тоя от сериала тук не е късноузрял.На мен повече ми прилича че се чуди как да направи мръсно на майката.../лично мнение/.
Бракът не е критерий за родители и щастие,а само институция...и подпис.
- jan_keizer
- Нов потребител
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|