начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отново за издръжката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отново за издръжката

Мнениеот galia30 » 07 Авг 2014, 14:18

Имам дете от брака си имам и друго дете от жената с която живея какъв размер на издръжка ще присъдят на първото ми дете и ще вземат ли под внимание че имам и друго дете до сега плащах 120 лв на месец,и от къде ще ми вземат доходите след като аз няма да съм в страната за да определят размера на издръжката,ако размера на заплатата влияе за определянето й.Осигуряват ме на 440 лв- първия ми син е на 13 години и другия на 4,от какво зависи определянето размера на издръжката
galia30
Нов потребител

Мнениеот zaek2527 » 22 Авг 2014, 16:50

borovinka написа:Съжалявам, че се намесвам, но имам въпрос към dianaivanova - Вие опитахте ли най-лесния вариант за това "децата да се виждат с баща им", а именно някой слънчев ден двете ви деца (или по-голямото, примерно) да се обадят на баща си по телефона и да кажат "Тате, липсваш ни. Защо не искаш да ни видиш?" Гарантирам ви, че и най-закоравелият изрод да е, все ще си обича децата и при тези думи няма да устои, а ще дотича веднага да ги вземе и да "изпълни родителските си задължения", както вие ги наричате.
Ако зад питането ви обаче стои материален интерес за вас самата (така подозирам и аз, простете ако греша), то на децата въобще не им е до виждане с тати, а мама мисли как да го направи по-черен и от дявола пред тях, нали?

Ако искате децата ви наистина да поддържат контакт с баща си, опитайте с телефонно обаждане от тях самите. Действа.

Съжалявам, че се намесвам, но наистина има бащи, които не ги интересува. Бившият е в чужбина, за 2 г е виждал детето точно 4 дни..Беше си дошъл за 1 седмица в Бг неочаквано, беше обещал да го вземе в сряда, детето в сряда не желае да отиде не училище, защото чака тати..Тати не се сети и да се обади, вечерта му звъня да го попитам все пак ще дойде ли (беше в друг град), отговорът, който получих бе: "Какво ме занимаваш с простотии, сега съм с 3 ......... :evil: :evil: , когато реша тогава ще взема детето ако въобще го взема :roll: " А детето вкъщи плаче, но " за това мама е виновна, защото се разведе с тати заради хазарт, е щом е посмяла, сега детето ще има лош живот, да види мама как така ще ме напуска" И да, знаела ли съм, че ще си гледам сама детето, нямаше да го родя, защото никое дете не заслужава това, само защото баща му се смята за велик и никой не може да го накаже! Лошото е, че научих, когато детенце бе на 2 г....Иначе сега живота и времето ми са посветени на него и не се оплаквам, но има ли начин да накажа баща му за липсата на отговорност и безхаберието му, ще го направя...
zaek2527
Нов потребител

Мнениеот ilian_todorov » 23 Авг 2014, 13:05

zaek2527 написа:
borovinka написа: Лошото е, че научих, когато детенце бе на 2 г....Иначе сега живота и времето ми са посветени на него и не се оплаквам, но има ли начин да накажа баща му за липсата на отговорност и безхаберието му, ще го направя...

Защо не си отваряхте очите преди да се омъжите? Имам близка, която е била в по-тежко от Вашето положение, но твърди, че е била мотивирана от развода и желанието да се грижи за децата си за да стане това, което в момента е.
Кой Ви дава право да наказвате? Законът Ви дава права. Възползвайте се от тях.
С всичко останало съм съгласен.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот zaek2527 » 04 Ное 2014, 23:29

ilian_todorov написа:Кой Ви дава право да наказвате? Законът Ви дава права. Възползвайте се от тях.

Точно това имах впредвид, че има ли начин по законов път да бъде наказан, желая да се случи!
zaek2527
Нов потребител

Мнениеот ilian_todorov » 05 Ное 2014, 13:09

zaek2527 написа:
ilian_todorov написа:Кой Ви дава право да наказвате? Законът Ви дава права. Възползвайте се от тях.

Точно това имах впредвид, че има ли начин по законов път да бъде наказан, желая да се случи!

За добро или за лошо няма.
Ако имаше щеше ли да се чувствате добре да видите, че бащата на детето ви и бивш съпруг страда? :?:
ilian_todorov
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси