Здравейте! Някой може ли да ме ориентира какви документи са необходими за сключване на брак в Испания пред общината там? Какво трябва да се подготви и легализира от България? Благодаря предварително!
П.С. Видях, че е имало такава тема преди 4 години, но в нея така и не става ясно какво в крайна сметка са изискали властите там.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Документи за брак в Испания
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Документи за брак в Испания
A защо не попитате направо "властите там", защото те все пак са най-наясно със собственото си право и изисквания? Специфично е в почти всяка държава и за да не пропуснете нещо важно, най-добре съберете информация от първоизточника, пред който ще трябват тези документи.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Да, благодаря за предложението.
Ако не може да помогнете, по-добре не пишете. Явно има причина да не съм се обърнала към властите там, не е защото не съм се сетила във всеки случай.
Ако не може да помогнете, по-добре не пишете. Явно има причина да не съм се обърнала към властите там, не е защото не съм се сетила във всеки случай.
- marinova_n
- Нов потребител
marinova_n написа:Здравейте! Някой може ли да ме ориентира какви документи са необходими за сключване на брак в Испания пред общината там? Какво трябва да се подготви и легализира от България? Благодаря предварително!
П.С. Видях, че е имало такава тема преди 4 години, но в нея така и не става ясно какво в крайна сметка са изискали властите там.
Аз живея в европейска страна, но не в Испания.
Тук има официален правителствен уебсайт, на който можеш да намериш ВСИЧКИ възможни ситуации от гражданска гледна точка - нарича се електронно правителство.
Има дадени телефони са справки, имейли за запитвания, адреси за писмена кореспонденция - дори брайлово писмо и атачнати звукови и видео файлове за справки и пояснения.
Потърсете правителствения сайт в Испания - сега на мене не ми се търси - и си прочетете генерално и грубо тяхната гледна точка. Убедена съм, че ще намерите случая си - и дано говорите и пишете на испански в достатъчно добра степен.
Има закон в Шенген и Европейската Общност - според който правителството е длъжно да ви осведоми. Изискайте правата си. Осведомете се - на място и по реален адрес.
Така направих и аз и така придвижих моя брак в чужбина. Не съм платила нито стотинка на юристи, не съм зависила от чужди съвети - просто си намерих моя случай в правителствения уебсайт и последвах инструкциите.
Всичко при мен е нормално, вече 2 пълни години имам особено щастлив брак. Дори се наложи да регистрирам брака си в България. малко под натиск - но се случи.
ПС: аз едва ли някога ще разбера неграмотността на българските юристи.
Има общовалидно европейско съглашение относно задълженията на правителството и властите към гражданите си - и само българските граждани страдат така много в чужбина. Виждала съм с очите си Т-У-Р-Ц-И!!!! как получават помощ от правителството си - но НИКОГА не съм видяла българските посолства да се занимават с това - а обиколих доста европейски страни - Германия, Швейцария, Холандия, Франция, Дания - и не видях нито едно българско посолство - и правителството - да се занимава с гражданите си и проблемите им!
Но е съвсем нормално из Европа - и така трябва да бъде и в България - да има правителсвен уебсайт и всякакви организации и институции в помощ на гражданите!
Не зная какъв земетръс трябва да се случи в България - та да видим правителството и съдебната и гражданска система да заработи!
- aaaaly
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|