начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документи за брак в Испания

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за брак в Испания

Мнениеот marinova_n » 05 Яну 2015, 18:30

Здравейте! Някой може ли да ме ориентира какви документи са необходими за сключване на брак в Испания пред общината там? Какво трябва да се подготви и легализира от България? Благодаря предварително!

П.С. Видях, че е имало такава тема преди 4 години, но в нея така и не става ясно какво в крайна сметка са изискали властите там.
marinova_n
Нов потребител

Re: Документи за брак в Испания

Мнениеот borovinka » 06 Яну 2015, 10:41

A защо не попитате направо "властите там", защото те все пак са най-наясно със собственото си право и изисквания? Специфично е в почти всяка държава и за да не пропуснете нещо важно, най-добре съберете информация от първоизточника, пред който ще трябват тези документи.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот marinova_n » 06 Яну 2015, 14:17

Да, благодаря за предложението.
Ако не може да помогнете, по-добре не пишете. Явно има причина да не съм се обърнала към властите там, не е защото не съм се сетила във всеки случай.
marinova_n
Нов потребител

Мнениеот aaaaly » 01 Фев 2015, 01:05

marinova_n написа:Здравейте! Някой може ли да ме ориентира какви документи са необходими за сключване на брак в Испания пред общината там? Какво трябва да се подготви и легализира от България? Благодаря предварително!

П.С. Видях, че е имало такава тема преди 4 години, но в нея така и не става ясно какво в крайна сметка са изискали властите там.

Аз живея в европейска страна, но не в Испания.

Тук има официален правителствен уебсайт, на който можеш да намериш ВСИЧКИ възможни ситуации от гражданска гледна точка - нарича се електронно правителство.

Има дадени телефони са справки, имейли за запитвания, адреси за писмена кореспонденция - дори брайлово писмо и атачнати звукови и видео файлове за справки и пояснения.

Потърсете правителствения сайт в Испания - сега на мене не ми се търси - и си прочетете генерално и грубо тяхната гледна точка. Убедена съм, че ще намерите случая си - и дано говорите и пишете на испански в достатъчно добра степен.

Има закон в Шенген и Европейската Общност - според който правителството е длъжно да ви осведоми. Изискайте правата си. Осведомете се - на място и по реален адрес.

Така направих и аз и така придвижих моя брак в чужбина. Не съм платила нито стотинка на юристи, не съм зависила от чужди съвети - просто си намерих моя случай в правителствения уебсайт и последвах инструкциите.

Всичко при мен е нормално, вече 2 пълни години имам особено щастлив брак. Дори се наложи да регистрирам брака си в България. малко под натиск - но се случи.

ПС: аз едва ли някога ще разбера неграмотността на българските юристи.

Има общовалидно европейско съглашение относно задълженията на правителството и властите към гражданите си - и само българските граждани страдат така много в чужбина. Виждала съм с очите си Т-У-Р-Ц-И!!!! как получават помощ от правителството си - но НИКОГА не съм видяла българските посолства да се занимават с това - а обиколих доста европейски страни - Германия, Швейцария, Холандия, Франция, Дания - и не видях нито едно българско посолство - и правителството - да се занимава с гражданите си и проблемите им!

Но е съвсем нормално из Европа - и така трябва да бъде и в България - да има правителсвен уебсайт и всякакви организации и институции в помощ на гражданите!

Не зная какъв земетръс трябва да се случи в България - та да видим правителството и съдебната и гражданска система да заработи!
aaaaly
Младши потребител

Назад към Семейни казуси