начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследствен апартамент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен апартамент

Мнениеот tpoxata » 11 Ное 2014, 08:46

Здравейте,

Имаме следния казус, който поради афект не можем да решим особено лесно.
Сестра ми и аз имаме наследствен апартамент от родителите си, които починаха няколко години след като тя се разведе с мъжа си. Т.е. там като наследници бяхме вписани ние двамата. Скоро след това почина едното от двете й деца от злополука, 3 години по-късно почина и сестра ми. Тъй като апартамента бе обявен за продажба от много време (още след смъртта на родителите ни), продължихме да търсим купувач и сега. В момента спора ни е с останалото дете на сестра ми и мъжа й, който пък претендира че има дял в апартамента и той докато не каже - няма да се продава. Като цяло не са с едва средно образование и опитите ни за нормални разговори и обяснение, че по-добре е по взаимно съгласие да разделим апартамента и кой от къде е, не са довели до резултат. Последния разговор беше снощи, след който възникнаха някакви въпроси:
- Как се процедира оттук-нататък? Явно трябва да търсим адвокат, но какво следва?
- Възможно ли е наистина мъжа й, макар да са разведени преди нейната смърт, да се яви наследник?
- Колко време се решават такива дела и по какъв начин? Минава се предполагам през съдия-изпълнител, който обявява жилището на търг или...?

Благодаря предварително на отговорилите.
tpoxata
Младши потребител

Re: Наследствен апартамент

Мнениеот sunrise » 11 Ное 2014, 08:53

Здравейте! След като сестра Ви е починала след детето си, съпругът и няма право на дял от наследството. Наследници сте Вие и другото дете на сестра Ви, с квота по 1/2 за всеки от Вас. Обърнете се към адвокат за подробности, но си продавайте спокойно апартамента.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси