начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Надплатена издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Надплатена издръжка

Мнениеот orhideya » 08 Юли 2014, 16:19

Разведена съм от 2011г. Имам син, чиято издръжка при развода беше определена на 60лв. Имахме неофициална уговорка с бащата на детето да плаща по 100лв и той плащаше по банков път до преди 10 месеца. От тогава не е платил и стотинка. Сега казва, че е надплатил сумата и няма да плаща. Ако знаех, че ще стане така, щях отдавна да го съдя за увеличаване на издръжката. Знам, че е много наивно от моя страна - аз съм си виновна. Но все пак - имам ли някаква надежда да си получа парите за последните 10 месеца и за предстоящите няколко, за които се оказва, че е надплатено, или да пия една студена вода? От чисто морална гледна точка никак не е честно, защото таткото е компютърен специалист и си живее живота, а аз съм с учителска заплата, така че искрено се надявам да ми помогнете по някакъв начин.
orhideya
Нов потребител

Re: Надплатена издръжка

Мнениеот vvasi » 08 Юли 2014, 17:50

единственото което можете да направите при положение че нямате писмено споразумение е да си заведете дело за увеличаване на издръжката.
vvasi
Нов потребител

Re: Надплатена издръжка

Мнениеот todorova81 » 10 Юли 2014, 22:21

Завеждаш дело за увеличаване на издръжката, не пишеш на колко години е детето но вече за бебе е 80 лв. Наскоро водих такова дело за 9 годишно дете присъдиха бащата да плаща по 150 лева на месец.Можеш да претендираш до 1 година назад от датата на завеждане на делото за неплатените издръжки. А това че е внасял повече си е негова воля и не го освобождава от това да заплаща ежемесечна издръжка на детето. Делото за теб е безплатно-няма такса при внасяне на исковата молба. Лично аз не съм ползвала адвокат, няма нищо сложно. Успех!
todorova81
Младши потребител

Назад към Семейни казуси