Здравейте,
Моля,за вашият съвет и помощ за следният казус.
Със съпругата ми се разведохме преди месец,като се разбрахме след развода да си поделим семейното имущество/предимно движимо имущество-мебели,автомобил и др./
Тя изяви такова желание за да не правим още съдебни разходи да се разберем взаимно.
Сега категорично отказва да разговаряме по тази тема и се укрива от мен.Нарушава също разпореждането на съда за контакти с дъщеря ми на 7 години.
Детето е настроено изцяло против мен от майка си и така се оправдава,че то не желае да ме вижда и контактува с баща си.Преди развода дъщеря ми беше много превързана към мен,но майка и и баба и успяха само за 3 месеца да я накарат да намрази баща си,което е страшно грозно и обидно.
Освен общото семейно имущество,всички мои лични вещи,документи,дрехи се намират при нея.
Още преди развода тя смени бравата на апартамента/нейна собственост преди брака/ и аз нямам никакъв достъп
за да взема дори най-необходимите неща.При опит да взема поне дрехите си-тя плаши с полиция и ме обвинява в тормоз.
Моля Ви пишете ми какви са възможностите да си получа имуществото по съдебен ред,или ако е възможно без да се завеждат дела,защото и двамата след развода сме в тежко финансово и психическо състояние.
Как мога да я накарам да виждам дъщеря в определените от съда дни.
Поздрави !!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подялба на имущество след развода
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подялба на имущество след развода
А какво сте се разбрали при развода, как така не е имало имуществена делба? Това за настройването...е не само неприятно, но и крайно отвратително
- ivanpet
- Нов потребител
Re: Подялба на имущество след развода
Вие защо подписахте споразумение, че личните си вещи сте разделили помежду си преди развода?
Логично е щом отношенията ви не са добри, бившата вече да не ви дава да си вземете нищо и да счита, че то е "нейно". За съжаление нямате много правни средства за защита по отношение на багажа.
По отношение режима с детето, има си полиция/прокуратура, които могат да бъдат сезирани с една жалба за неспазване на съдебно решение от страна на бившата изгора.
Това още повече ще натегне отношенията ви, но пък може и да я дисциплинира, че даже и багажът да ви върне.
Логично е щом отношенията ви не са добри, бившата вече да не ви дава да си вземете нищо и да счита, че то е "нейно". За съжаление нямате много правни средства за защита по отношение на багажа.
По отношение режима с детето, има си полиция/прокуратура, които могат да бъдат сезирани с една жалба за неспазване на съдебно решение от страна на бившата изгора.
Това още повече ще натегне отношенията ви, но пък може и да я дисциплинира, че даже и багажът да ви върне.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|