начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

брак с момиче от беларус

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брак с момиче от беларус

Мнениеот iliya_nikolov » 02 Фев 2014, 13:58

здравейте: казвам се илия николов от гр елхово моят случай е следният :
в момента работя във израел и тук се запознах с едно момиче от беларус и вече сме заедно 1 година и искаме вече да сключим брак и да живеем в българия.миналата година имахме голям проблем когато искахме да отидем в отпуск в българия не й дадаха нужната виза,после пробвахме с покана от баща ми но се оказа че и така не става защото доходът на баща ми е малък и така аз си отидох сам в бг. и питах там в полицията как може да направим всичките докумети за да живеем в бг но там не ми казаха почти с нищо отовориха ми ,,иди в посолството на беларус" а аз нямах нужното време и се върнах във израел .и вече сме твърде решени да се връщаме в бг на цяло и да живеем в бг.
и въпроса ми е какви докоменти трябва да съберем и какво трябва да правим.
чакам с нетърпение вашия отговор .
с уважение :илия николов
iliya_nikolov
Нов потребител

Re: брак с момиче от беларус

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 10:34

Сключвате граждански брак - в Израел, в Беларус или в нашето посолство в Израел.
Издават й виза като съпруг на български гражданин и си идвате в БГ.
По желание правите "сватбата" тук, като преди това обяснявате на роднините защо вече сте подписали граждански брак.
(последното е неправен, а житейски съвет и го приемате само ако ви устройва като вариант).

Дайте подробности поради какви причини й отказват да й издадат виза на първо място? Или не е отказ, а просто става много бавно? Това също има значение.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 16:41

мерси колега за отговора,но забравих да кажа че тя има син който е в беларус на 10 години е. но името му нее по бащина фамилия а се води на нея,тоест нее признато защотот тя не е имала брак с него .което мисля че улеснява нещата.
днес бях в посолството и ми обясниха какви документи трябва да имаме.и се оказа че не е толкова страшно както разказват други колеги но все пак да не му е уроки :).това със нашия брак разбрах как става доло горе но от посолството ми казаха че ще е малко трудно със синът и който аз обичам вече като свой и искам да живее с нас и следователно да учи в бг .
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 17:41

Вие сега за брака ли питате как ще се случи, за пътуването на съпругата ли или за пътуването на детето?

И трите са много различни като материя и едва ли ще можете да получите адекватен съвет само от форума.
От значение е колко е голямо детето (малолетно, непълнолетно), има ли отказ от родителски права от бащата? (Респ. да не се води някакво дело за родителски права и т.н.). Все въпроси и все сложни, на които няма как да получите отговор, докато не дадете фактите, а най-добре да се консултирате лично и очи в очи с юрист.
За сключването на гражданския брак, което мисля ви е най-малкия проблем, май разбрахте.

Успех.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 18:43

На 10 години е детето. детето не се води на бащата в регистара е записано като баща нейзвестен.
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 18:52

Щом детето е на 10 и бащата е неизвестен, негов единствен представител е майката.
Сключвате брак с нея, издават й визата, а детето пътува с родителя си, като за него ще трябва пасаван.
В посолството ще ви обяснят подробно всичко.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 19:34

мерси за инфото колеги надявам се всичко да мине нормално и ние да си заживеем нормално :) :) :)
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 19:39

но също така ми казаха че на нея трябва да и се издава три години виза и да се заплаща съответно някаква сума и после тя трябва да се откаже от гражданството си в беларус това така ли е? защотот тя нее съгласна да се отказва от нейното гражданство.
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 05 Фев 2014, 11:12

Има си начини ;) Формално трябва да се откаже от гражданството си. Реално - зависи как процедира Беларус и дали допуска двойно гражданство (има си тънкости, повече за форум - не). Идете при адвокат.

За сумите и визите е така, както са ви го казали.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси