Здравейте,
обръщам се към вас по специфичен казус.
Бащата на детето ми отказа да го припознае при раждането му и в следващите 5 години, въпреки че поддържаше къде по-близки, къде по-далечни отношения с него през цялото време.
Детето го познава като "своя баща". То носи имената на мой непряк роднина, защото не исках в акта му за раждане да пише "баща неизвестен". Впоследствие с него решихме да заведем дело за лишаване от родителски права, за да не се налага да дава разрешение всеки път при нужда, тъй-като живеем в различни населени места.
Наскоро бащата изяви желание да си "даде" имената. Аз съм склонна да се съглася заради интереса на детето, което още не прави връзката между име на бащата и презиме, но този момент неминуемо ще настъпи. Скоро ще е в училище, където със сигурност ще му бъдат създадени притеснения.
Въпросът ми е:
1. Има ли възможност имената на детето да се сменят и чрез коя процедура? Уточнявам, че фиктивният баща ще даде съгласието си.
2. Има ли възможност, това да се случи като аз запазя родителските права над детето, така че да не завися от настроенията на биологичния му баща.
Ще бъда благодарна на отговорите ви тук, както и на препоръка на подходящ адвокат от Варна.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
смяна на имена и родителски права при припознаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: смяна на имена и родителски права при припознаване
отивате при адвокат и си решавате проблема
- boiko_62
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|