- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
унаследяване на кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
унаследяване на кредит
Здравейте, Моля за помощ относно следният казус. Починал родител с кредитна карта в банка. Няма валидна застраховка живот. Наследници сме аз и сестра ми, която отказва да се яви с мен в банката за предоговаряне на кредита. Предстои дългът да се даде на съдия изпълнител и да се пристъпи към запор на сметки и вещи. Как мога да накарам сестра си да поеме своята част от задълженията. Тя работи без да се осигурява и не се притеснява от запориране на заплата. Благодаря
- kristi_vg
- Нов потребител
Re: унаследяване на кредит
Ако сестра Ви не се е отказала от наследството , всеки от вас, отговаря за задълженията на наследодателя съобразно дела си.Следователно вие имате 1/2 от наследството и кредиторите могат да Ви преследват за 1/2 от задълженията.Не е ваша работа да уговаряте сестра си да плаща, кредиторите ще си търсят парите от нея.
Това е принципното положение.
Това е принципното положение.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря за отговора. Няма отказ от наследство. Въпросът ми е дали имам полезни ходове преди да се даде дългът на съдия изпълнител, което значително би увеличило сумата? Ако погася половината от задължението към банката, това ще ме освободи ли от последващи проблеми във връзка с останалата 1/2 от дълга? В банката ми предложиха предоговаряне, нов кредит, като една от нас е титуляр, а другата съдлъжник за цялата дължима сума. Както вече писах, сестра ми отказва да се яви в банката за предоговаряне. Предварително благодаря
- kristi_vg
- Нов потребител
Писаха ви вече, ама не четете.
Вие дължите 1/2 от задължението (колкото е и дела ви от наследството). Ако изплатите цялото задължение сама, имате възможност да искате от сестра си изпълнение до размера на 1/2 от задължението (което е нейната част). При предоговаряне с банката, на практика сключвате нов договор за кредит, по които ВИЕ сте кредитополучател. Това не ви съветвам да правите (банката иска да си върже "гащите" с още 1 сигурен длъжник).
Говорете със сестра си и ако не е съгласна да плащате, съветвам ви да направите отказ от наследство (ако не сте наследили нещо друго ценно, освен въпросния дълг).
При всички положения, посетете банката с адвокат.
Вие дължите 1/2 от задължението (колкото е и дела ви от наследството). Ако изплатите цялото задължение сама, имате възможност да искате от сестра си изпълнение до размера на 1/2 от задължението (което е нейната част). При предоговаряне с банката, на практика сключвате нов договор за кредит, по които ВИЕ сте кредитополучател. Това не ви съветвам да правите (банката иска да си върже "гащите" с още 1 сигурен длъжник).
Говорете със сестра си и ако не е съгласна да плащате, съветвам ви да направите отказ от наследство (ако не сте наследили нещо друго ценно, освен въпросния дълг).
При всички положения, посетете банката с адвокат.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря за отговора. Ще посетя банката с адвокат. Какво означава да поискам от сестра си изпълнение до размера на 1/2 от задължението? Свързано ли е със завеждане на дело?
- kristi_vg
- Нов потребител
Моля да ми препоръчате добър адвокат за посочения казус от град Перник. Благодаря
- kristi_vg
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|