начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съпружеска имуществена общност

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съпружеска имуществена общност

Мнениеот daniela_n » 31 Окт 2013, 18:03

Здравейте,

Въпросът ми е свързан със съпружеската имуществена общност във връзка с това, че искам да извадя стикер за паркиране на синя зона за автомобила на съпруга ми. Нямаме брак , но от пет години живеем заедно и имаме дете носещо фамилията му. Моят адрес по лична карта е този за който искам да извадя разрешително за паркиране на автомобила и имам пълномощно за правоуправлението му. По талон той е регистриран на името на съпруга ми( адресът на съпруга ми по лична карта е различен от моя).
Цитирам част от "НАРЕДБА за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас, определена като зона приета с решение на Общински съвет-Бургас по т. 3, Протокол №27/24.09.2013 г."

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

По смисъла на тази наредба:
1. „Зона“ е райони, пътища и части от пътища – общинска собственост, заключени в пространството, определено в чл.2, ал.1.
2. „Подзона“ е райони, пътища и части от пътища – общинска собственост, намиращи се в зоната и описани подробно в приложение към чл.14, ал.1, (Приложение 1).
3.„Друго правно основание“ са случаите, в които лице е сключило договор за лизинг и лице притежаващо МПС в съпружеска имуществена общност.

Бихте ли ми обяснили отговаряме ли на изискването посочено в т.3?
Благодаря Ви предварително!
daniela_n
Нов потребител

Re: съпружеска имуществена общност

Мнениеот chandra » 31 Окт 2013, 19:07

Отговарям конкретно пи т.3, не при вас няма СИО защото НЕ сте съпрузи, в България така и не се "легализира" фактическото съпружеско съжителство!
chandra
Потребител

Re: съпружеска имуществена общност

Мнениеот daniela_n » 31 Окт 2013, 21:03

Благодаря Ви за отговора!
daniela_n
Нов потребител

Назад към Семейни казуси