начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пълномощно за разпореждане с наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот mrunkalce » 25 Сеп 2013, 16:14

Въпросът ми е следният наскоро вадих в Испания пълномощно в което майка ми ме упълномощава за всичко и за пред всякакви институции в България, до тук добре направиха ми пълномощното в Испания дойдох си в България преведох/легализирах го и като отидох в Банката не ми го признаха, тъй като случаят с банката седи така бях вкарала преди 3години пари в сметка на името на сега вече починалата ми баба с цел трупане на лихва след време когато отидох и попитах какъв е редът да ги изтегля те ми отговориха Пълномощно и удостоверение за наследници но никой не ми каза както днес че в самото пълномощно трябвало да пише, че майка ми ме упълномощава да се разпореждам с нейните наследства. Сега майка ми ще вади ново пълномощно от Испания и ще ми го праща но исках да се допитам и до вас за да не стане някакво объркване пак поисках от банката да ми напишат в писмен вид какво трябва да пише в това пълномощно всъщност аз вече имам 1 а това новото което ми трябва сега ще е предполагам няколко реда които да гласят: че мога да се разпореждам с наследството на майка ми и че мога да изтегля тези пари от банката писменият вид беше "Липсва текст относно извършване на разпоредителни действия с наследство и в качеството й на наследник на.../имена на починал титуляр и ЕГН/"

моля за помощ от компетентни лица как точно да сформирам текста за да е обяснено ясно че ми важи пред банката (обб) и че мога да се разпореждам със наследството на майка ми, спешно ми е за да мога да го изпратя на майка ми и тя да го обясни на испанският нотариус за да не стане пак някоя грешка като сегашното ми пълномощно което имам уж мога всичко да правя а всъщност...
искрено ще съм ви благодарна ако ми помогнете с 1-2 изречения... :| :oops:
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е.
mrunkalce
Нов потребител

Re: Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот mrunkalce » 26 Окт 2013, 22:17

Благодаря, че никой не помогна... :?
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е.
mrunkalce
Нов потребител

Re: Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2013, 23:03

Не е работа за едно-две изречения. Отидете при адвокат, който да го изготви, за да Ви е мирна главата. Иначе рискувате, да платите още веднъж на нотариус и легализация, а това е много повече, отколкото ще Ви вземе адвокат в България.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси