- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Много моля за съвет относно раздяла!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Много моля за съвет относно раздяла!!!
ЗДравейте,
ето моя случай.Нуждая се от съвет,помощ как да постъпя.
Живея без брак с мъж,който е баща на детето ми - аутист.
Заедно сме от 8 години,живеем в моето жилище.
От няколко години,мъжът ми деградира.Не плаща сметки,има натрупани 4000лв неплатено парно и 500 лв вода.
Не изкарва пари,плаща си само сметката на гсм-а и тока.Но това е едната страна на нещата.Работи на частно-майстор,няма поръчки и изкарва жълти стотинки.Аз работя държавна работа за 500лв.
Детето е с ТЕЛК.На детска градина ходи.
Между нас има омраза,злоба.Този човек,не разговаря,аз водя само диалози,защото семейството се руши,но него не го интересува.Лошата атмосфера вреди още повече на детето ми.Не ми посяга,но психическия толмоз вече не мога да го понеса.
Аз не мога да го накарам да си тръгне.Искам да го изгоня но не знам как.Моля кажете ми какво да сторя.Като му кажа,че искам да си ходи,започва или да се смее или да удря по стените.
Моля кажете в полицията ли да отида,на кой да се обадя? Това продължава вече 3та година.
Нямам роднини,които да ми помогнат.....
Това е най-кратко историята.
ето моя случай.Нуждая се от съвет,помощ как да постъпя.
Живея без брак с мъж,който е баща на детето ми - аутист.
Заедно сме от 8 години,живеем в моето жилище.
От няколко години,мъжът ми деградира.Не плаща сметки,има натрупани 4000лв неплатено парно и 500 лв вода.
Не изкарва пари,плаща си само сметката на гсм-а и тока.Но това е едната страна на нещата.Работи на частно-майстор,няма поръчки и изкарва жълти стотинки.Аз работя държавна работа за 500лв.
Детето е с ТЕЛК.На детска градина ходи.
Между нас има омраза,злоба.Този човек,не разговаря,аз водя само диалози,защото семейството се руши,но него не го интересува.Лошата атмосфера вреди още повече на детето ми.Не ми посяга,но психическия толмоз вече не мога да го понеса.
Аз не мога да го накарам да си тръгне.Искам да го изгоня но не знам как.Моля кажете ми какво да сторя.Като му кажа,че искам да си ходи,започва или да се смее или да удря по стените.
Моля кажете в полицията ли да отида,на кой да се обадя? Това продължава вече 3та година.
Нямам роднини,които да ми помогнат.....
Това е най-кратко историята.
- mariaangelova
- Нов потребител
Re: Много моля за съвет относно раздяла!!!
Развод няма как да искате. Помислете за това как да изземете жилището от ръцете на мъжа, с който живеете. Ако не сте под наем, може да се търси някакъв вариант или обратното - ако сте под наем - също може да се търси вариант. Хубаво е да се разделите, колкото и да е мъчно. Разбира се - ще има впоследствие трудности, но ако си устроите живота, няма да Ви е по-лошо. Мисля, че искате пари за издръжка, което е възможно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Развод няма как да искате. Помислете за това как да изземете жилището от ръцете на мъжа, с който живеете. Ако не сте под наем, може да се търси някакъв вариант или обратното - ако сте под наем - също може да се търси вариант. Хубаво е да се разделите, колкото и да е мъчно. Разбира се - ще има впоследствие трудности, но ако си устроите живота, няма да Ви е по-лошо. Мисля, че искате пари за издръжка, което е възможно.
Благодаря.Но явно не сте ме разбрали.Той живее в моето жилище.И не мога да го изгоня от него.
Трета година стои и ме трови.Не искам пари от него,искам да се махне.Да си махне тялото и никога да не го виждам.
ЗНам,че съда ще даде детето на мен.Все пак детето е обременено с това състояние-аутизъм.
Просто кажете ми ,къде да отида,за да го изгонят.Как? С полицията ли? НО какво точно да направя....нищо не ми е ясно
- mariaangelova
- Нов потребител
Със съдебен изпълнител се вади тялото, докато е жив човека.
Трябва да искате от съд решение, според което да се изпълни отстраняване на наемателя или живеещия там.
Това е търпим живущ - нито е наемател, нито държател, нито владелец. Просто заключете вратата си в един момент. Дайте му все пак пари за изпроводяк.
Нека той да се пробва да влезе.
Трябва да искате от съд решение, според което да се изпълни отстраняване на наемателя или живеещия там.
Това е търпим живущ - нито е наемател, нито държател, нито владелец. Просто заключете вратата си в един момент. Дайте му все пак пари за изпроводяк.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Вижте си личните!
- sunrise
- Активен потребител
ivan_lawyer написа:Със съдебен изпълнител се вади тялото, докато е жив човека.
Благодаря много.
Да,той живее при мен като наематаел,с тази разлика че нищо не плаща.Аз ще заключа-добре.Но той ще започне да рита,да крещи.Детето ще чуе,ще започне да пищи,ще излязат съседи-срамно е!
Пари не мога да му дам.В никакъв случай!
- mariaangelova
- Нов потребител
Медицински детето има ли нужда от помощ от някой освен Вас или други близки? На какво мнение е педиатрията? Трябва ли детето да има родители, може и да не е фатално.
Глобално не могат да се решат нещата без информираност. Аз Ви съветвам относно имота - заключете и се преместете дори, дайте го под наем, продайте го, намерете на кой да го прехвърлите фиктивно, извадете изпълнителен лист дори фиктивно. Съдът може би ще освободи разноските - има и държавно съдебно изпълнение.
Не се налага да направите нищо, освен добре да обмислите действията си. Вземете съвет и от социален работник.
Глобално не могат да се решат нещата без информираност. Аз Ви съветвам относно имота - заключете и се преместете дори, дайте го под наем, продайте го, намерете на кой да го прехвърлите фиктивно, извадете изпълнителен лист дори фиктивно. Съдът може би ще освободи разноските - има и държавно съдебно изпълнение.
Не се налага да направите нищо, освен добре да обмислите действията си. Вземете съвет и от социален работник.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Медицински детето има ли нужда от помощ от някой освен Вас или други близки? На какво мнение е педиатрията? Трябва ли детето да има родители, може и да не е фатално.
Детето няма физически недъзи,аутизма е изоставане в психичното развитие.Мога и сама да си го гледам.
Аз ще заключа дома,но той има ключове.И това съм го мислила,аз да изляза с детето,но къде да отида...няма къде.
Той ще остане в апартамента и ще си живее като Симеончо,а аз и детето да се гърча някъде другаде....просто не е редно Пък апартамента си е мой в крайна сметка.
Днес ще се обадя на мой съученик,който работи в МВР.Ще го попитам може ли да ми помогне? ИЛи да разпита в полицията ,как стоят нещата и какво може да се направи в моя случй,защото наистина нещата са нетърпими.
Сега преди малко пак имахме дрязги пред детето.Този човек става още по-злобен,нахален и нагъл.
Каза ми ,че няма да си тръгнел,искал да види как съм щяла да извикам полицията.Нямал да мръдне от нас.
Нетърпимо е,аз съм цялата разтреперана,искам да започна живота си наново,само с детето и без този човек.
Дано Бог ми е на помощ
- mariaangelova
- Нов потребител
Следващия път , викнете полицията.Не слушайте ivan_lawyer. Всъщност , по написаното от него, не съм сигурна дали е юрист изобщо. Никъде няма да ходите. Законът Ви защитава и като собственик , и като родител. Вижте си личните.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Следващия път , викнете полицията.Не слушайте ivan_lawyer. Всъщност , по написаното от него, не съм сигурна дали е юрист изобщо. Никъде няма да ходите. Законът Ви защитава и като собственик , и като родител. Вижте си личните.
sunrise,
Ванко си е по своему малко странен. Прав е в това, че присъствието на бащата на детето се квалифицира като търпимо действие с оглед обстоятелството, че между майката и бащата на детето е създадена връзка на фактическо съжителство. Но при безспорната индивидуална собственост на майката върху жилището, което обитава и бащата, предполага действие от нейна страна в посока отправяне на нот. покана до него за освобождаването му. Всъщност ролята на покана играе и самата искова молба. Фактът, че "съквартирантът" е баща на детето по никакъв начин не оказва влияние върху предмета на едно бъдещо дело. Наясно съм, че съдебният процес е отлагане на положителния резултат за собственика на имота във времето, но пък съдебното решение има изпълнителна сила и подлежи на принудително изпълнение от органите осъществяващи държавната принуда. Още повече, че при определени положително установени в процеса обстоятелства дои и невлязлото в сила първоинстанционно решение подлежи на предварително изпълнение, стига да е поискано.
Никаква Полиция, Прокуратура или беседване тук във форума няма да осигурят целеният от вЪпросителката резултат.
Обърнете се към адвокат, mariaangelova.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Полицията е за съвсем други случаи. Наистина няма нито простъпки, нито нарушение на реда.
Трябва да се направи нещо коренно различно, но в съответствие с детайлите по случая. Обикновено на такива мъже им минава ербапът бързо.
Трябва да се направи нещо коренно различно, но в съответствие с детайлите по случая. Обикновено на такива мъже им минава ербапът бързо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря ви много.
2 дни събирам мнения,съвети.
Доста мнения се събраха за това,че не трябва да ходя в полицията.
А да направя следното : Да подам жалба до прокуратурата, след това на основание жалбата се образувало дело. Следва 2-ро дело за родителски права отделно от 1-вото,което ми гарантирало спокойствието.
Така ли е ?
Всичко това ,колко ще ми струва мили хора?
А да направя следното : Да подам жалба до прокуратурата, след това на основание жалбата се образувало дело. Следва 2-ро дело за родителски права отделно от 1-вото,което ми гарантирало спокойствието.
Така ли е ?
- mariaangelova
- Нов потребител
mariaangelova написа:......... Следва 2-ро дело за родителски права отделно от 1-вото,което ми гарантирало спокойствието.
Така ли е ?
Всичко това, колко ще ми струва мили хора?
Горното е така, но въобще не ви гарантира спокойствието.
Колкото до въпроса "колко ще ми струва" няма еднозначен отговор изразен в цифри, а такъв Колкото се договорите.
-
Объркахме жената, но все пак.
Разноски за съда не би трябвало да начисляват, дори да водите имотен спор.
Това не го мислете. Адвокатите вземат нещо. Последно за едно от-синовяване тоест раз-синовяване получих 50 -на лева, с екскурзия до Габрово. Както и да е.
Нито сте в изгодна позиция, нито сте в губеща. Чисто отгоре погледнато, трябва да заемете добра изходна точка. Така, де.
Отбиването на юнакът от Вас е труден процес.
Разноски за съда не би трябвало да начисляват, дори да водите имотен спор.
Това не го мислете. Адвокатите вземат нещо. Последно за едно от-синовяване тоест раз-синовяване получих 50 -на лева, с екскурзия до Габрово. Както и да е.
Нито сте в изгодна позиция, нито сте в губеща. Чисто отгоре погледнато, трябва да заемете добра изходна точка. Така, де.
Отбиването на юнакът от Вас е труден процес.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
mariaangelova написа:Благодаря ви много.
Така ли е ?
Жалба до прокуратурата не Ви е необходима, не зная кой Ви е посъветвал за нея. Само ще се забавите там. Не е налице престъпление, за да се занимава прокурор. Дело за родителските права може и да водите, но не виждам той да иска да гледа детето, а по-скоро за издръжка, особено след като хубостникът напусне общия дом.Пътят според мен, който съм Ви посочила на лични е дело по закона за защита от домашно насилие, след него бързо производство по чл.310 ,ал.1,т.2 ГПК, а успоредно с него и за издръжка. Таткото има ли някакво лично имущество?
В производството по закона за защита от домашно насилие, може да искате съдът да разпореди незабавно извеждането му от дома. Просто при следващия скандал, особенно придружен с блъскане извикайте полиция, в краен случай съсед или друг,би могъл да свидетелства.
Не се притеснявайте, пари не са Ви необходими в голям размер, защото съм сигурна, че ще намерите колеги , които да откликнат и да се споразумеете.
- sunrise
- Активен потребител
аз също смятам че проблема е разрешим по закона за домашното насилие-може и чрез полицията, а може и директно в прокуратура. проблемен е въпроса че трябва да докажете насилие физическо или психическия тормоз. а един от добрите варианти е смяна на секретна брава, да не ви пука от комшии и ако вземе да вдига скандал се обадете на 112 или полиция. все отнякъде трябва да започнетел пък знае ли се може след 2-3 полицейски протокола може и да се промени.
- emson
- Нов потребител
emson написа:аз също смятам че проблема е разрешим по закона за домашното насилие-може и чрез полицията, а може и директно в прокуратура. проблемен е въпроса че трябва да докажете насилие физическо или психическия тормоз. а един от добрите варианти е смяна на секретна брава, да не ви пука от комшии и ако вземе да вдига скандал се обадете на 112 или полиция. все отнякъде трябва да започнетел пък знае ли се може след 2-3 полицейски протокола може и да се промени.
И какво точно ще прави прокуратурата според Вас? Сигурни ли сте ,че смяната на брава е добър вариант, аз хич даже.Нали вътре има лични вещи господина. С Вашите съвети , ще направите жената зорлем клиент на прокуратурата.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise, остави ги да си беседват. Не разбираш ли, че имат нужда от това - всеки да пише колкото акълът му стига.
-
Melly написа:sunrise, остави ги да си беседват. Не разбираш ли, че имат нужда от това - всеки да пише колкото акълът му стига.
е акъла ни си е достатъчен, но дано не ви се случва да се сблъсквате с такива казуси. нужди....всеки има.
- emson
- Нов потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|