Колеги, моля за помощ от административнотехнически характер
Развеждам едни приятели (за първи път) по взаимно съгласие. Надиплил съм молба до съда и споразумение. То не е кой знае какво, тъй като няма ненавършили пълнолетие лица, няма семейно жилище, няма неуредени имущствени взаимоотношения, разбрали са се за фамилното име. Тъй. Комплектовам аз молбата и достигнах до статистическите документи:
!. Декларация за семйно и маатериално положение и имотно състояние - доколкото разбрах, тя може да се извади от само един от съпрузите от общината по пстояння адрес. Така ли е или е нужно и двамата съпрузи да вадят (любим мой правен термин "вадене" )?
2. Сведения за съпрузите по образец съгласно ПМС 15/11.03.1977 и писмо 4.16/25.12.1978 на НСИ. Тук е ясно - попълвам за жената и мъжа данни за ЕГН, местожителство и месторождение. Подписва се от двамата.
3. Съобщение за прекратен граждански брак. Тук ми е най-голямата енигма. От бланката, налична на сайта на СРС (http://srs.justice.bg/srs/images/Saobsh ... ski_brak(1).doc), е видно, че има данни, които се попълват от лица, различни от молителите-съпрузи. Моля любезно да ме осветлите дали в това чудо, озаглавено "съобщение за прекратен граждански брак", прилагано към молбата за развод все пак преди съдът да прекрати брака, молителите следва да попълват нещо, или тази бланка се попълва служебно от съда?
Ще съм благодарн на бърз отговор на тези сложни въпроси!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Статистическ документи при развод по взаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Статистическ документи при развод по взаимно съгласие
Edit. Говоря глупости от жегата. Декларацията се попълва от всеки съпруг, не знам каква община ми се върти в главата.
- nerven
- Нов потребител
nerven написа:Edit. Говоря глупости от жегата. Декларацията се попълва от всеки съпруг, не знам каква община ми се върти в главата.
Необходимо ви е само молбата за развод по взаймно съгласие и удостоверението за сключен граждански брак.
За да са щастливо разведени молителите.
-
Pause - Активен потребител
Благодаря за отговора! Аз ще приложа за всеки случай декларациите попълнени с данните на двамата и подписани, пък кой каквото желае да допълва
- nerven
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|