начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт за раждане....проблем

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за раждане....проблем

Мнениеот dimitrova123 » 25 Юли 2013, 11:24

Здравейте, случи ми се изключително заплетен проблем, който трябва да се реши в кратки срокове.
На кратко ситуацията:
На 18.07 ни се роди детенце в болницата във Ветрен, Бургас. Аз съм с адрес по лична карта в Сливен, а с бащата нямаме брак. От болницата ни поискаха нотариално заверена декларация за припознаване- направихме я. Казаха , че ще изпратят съобщението за раждане в общината, от която е майката, т.е. в Сливен. На 23.07. ни изписаха и вчера (24.07) ни се обажда служителка от болницата във Ветрен да ни предупреди, че утре е последния срок за издаване на акта на раждане. В Сливен ни казват, че няма такъв акт и изобщо не трябва да е при тях, а в Бургас.
Детето е записано с бащино име което е без окончание -ОВА и разбрахме че се подава декларация в ЕСГРАОН......но къде......в Сливен, от където е майката или в Бургас, от където ще му се издаде акта за раждане?

Благодаря предварително за отговора.
dimitrova123
Младши потребител

Re: Акт за раждане....проблем

Мнениеот just__me » 30 Юли 2013, 14:03

Здравейте! Според мен декларация трябва да си подадете в ЕСГРАОН в Бургас
just__me
Младши потребител

Re: Акт за раждане....проблем

Мнениеот portokal » 30 Юли 2013, 15:05

На 23.07. ни изписаха и вчера (24.07) ни се обажда служителка от болницата във Ветрен да ни предупреди, че утре е последния срок за издаване на акта на раждане.

За какво ви предупреждава, не сте ли и дали вече декларацията за припознаване?

Актът за раждане иначе би трябвало да се издаде в Бургас по местораждането на детето, като е работа на болницата да изпрати съобщението заедно с декларацията за припознаване. Ако не сте им я дали преди изпращането на съобщението, отивайте с нея в общината в Бургас.

А тази мода за без -ова поначало противоречи на закона, ама минава, де.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси