Здравейте,
В моя случай, първо почина свекър ми, след това съпруга ми, след това свекърва ми.
След смърта на съпруга ми данъци за къщата плащах и аз и дъщеря ми, а след смърта на свекърва ми , данъци плаща само дъщеря ми.
Аз не наследявам ли част от наследеното от съпруга ми след смърта на баща му?
Предварително благодаря.
Е. Вълчева
- Дата и час: 27 Ное 2024, 03:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследеното от съпруга ми след смърта на баща му?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследеното от съпруга ми след смърта на баща му?
Нямате права, тъй като не сте владели имота. По време на брак не може да се говори за отделно владение, за своене на имота.
Изобщо няма трансформация в Ваша полза.
Имотът се наследява от съпруга. Не преминава към Вас.
Изобщо няма трансформация в Ваша полза.
Имотът се наследява от съпруга. Не преминава към Вас.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Госпожата пита за наследяване след като почива съпруга и не преди това - има разлика, но и въпросът и е некоректно зададен - не сте уточнили тази "къща" на кого е била собственост - на свекъра, на свекървата, режим на СИО и т.н.
Чл. 9. (1) ЗН Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.
Чл. 9. (1) ЗН Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Къщата е била на свекър и свекърва ми.
След смъртта на свекър ми, по данъчна декларация преминава към свекърва ми, съпруга ми и брата на съпруга ми.
След смъртта на съпруга ми по данъчна декларация преминава към свекърва ми, мен, дъщеря ни / тогава на 15 години/ и брата на съпруга ми.
След смъртта на свекърва ми, по данъчна декларация преминава към дъщеря ми и брата на съпруга ми.
Все пак питам, какво става с тази част за която съм плащала три години след смъртта на съпруга ми, аз наследила ли съм я по някакъв начин.
След смъртта на свекър ми, по данъчна декларация преминава към свекърва ми, съпруга ми и брата на съпруга ми.
След смъртта на съпруга ми по данъчна декларация преминава към свекърва ми, мен, дъщеря ни / тогава на 15 години/ и брата на съпруга ми.
След смъртта на свекърва ми, по данъчна декларация преминава към дъщеря ми и брата на съпруга ми.
Все пак питам, какво става с тази част за която съм плащала три години след смъртта на съпруга ми, аз наследила ли съм я по някакъв начин.
- ekliment
- Нов потребител
Съпругът ви е наследил 1/6 идеални части от този имот по наследство, която след като е починал сте наследили вие с дъщеря ви с равни квоти - освен ако нямате други деца. Вече свекървата ви се наследява от дъщеря ви и брата на съпруга ви - те наследяват по равно нейните 4/6 идеални части.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|