Здравейте,
бих искала да попитам при баща (белгиец) и майка(българка),които не са сключили брак,имат две деца,припознати и от двамата родители и децата са родени в България.Та въпросът ми е кой има по-големи права над децата при евентуална раздяла?И при какви условия майката може да стане попечител?
Благодаря!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой има по-големи права над децата при баща чужденец?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кой има по-големи права над децата при баща чужденец?
И двамата родители, независимо от гражданството им, имат еднакви права по отношение на децата.
При раздяла всеки от тях може да иска присъждането на родителските права на него, а другият родител съответно ще изплаща издръжка и ще има право на режим на лични отношения с децата.
Вие от чия страна питате?
При раздяла всеки от тях може да иска присъждането на родителските права на него, а другият родител съответно ще изплаща издръжка и ще има право на режим на лични отношения с децата.
Вие от чия страна питате?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka, естествено, от страната на майката се пита! Четете малко между редовете С оглед на факта, че бащата е белгиец във вр. с боядисаното от мен...бих искала да попитам при баща (белгиец) и майка(българка),които не са сключили брак,имат две деца,припознати и от двамата родители и децата са родени в България.Та въпросът ми е кой има по-големи права над децата при евентуална раздяла?И при какви условия майката може да стане попечител?
Аз ще ви (на Вас, питащата) отговоря по-конкретно на въпроса - който може да предложи по-добри условия на децата и убеди съотетния съдия в това.Въпросът е - кой е той (съдията) или по-точно - какво пише в паспорта му?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
eurolinker написа:Въпросът е - кой е той (съдията) или по-точно - какво пише в паспорта му?
Този въпрос може да не стои на дневен ред, защото ако детето е с местоживеене в Република България веднага мога да ви кажа, кой е той съдията ( районен съдия от някой n-ски български съд) и какво би трябвало да пише в "паспорта му" ( последното е неправилно, но няма да издребнявам).
Има си Регламент за тея работи.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:eurolinker написа:Въпросът е - кой е той (съдията) или по-точно - какво пише в паспорта му?
Този въпрос може да не стои на дневен ред, защото ако детето е с местоживеене в Република България веднага мога да ви кажа, кой е той съдията ( районен съдия от някой n-ски български съд) и какво би трябвало да пише в "паспорта му" ( последното е неправилно, но няма да издребнявам).
Мисля , че не за гражданството на съдията иде тука реч на съдията, а за имената му. Тоест дали е мъж или жена. Тук върви някаква конспирация, като съдиите от женски пол са априори считани за участие във всемирен заговор срещу мъжете.
- sunrise
- Активен потребител
А, ха- е, ако става въпрос за някаква полова завера - мнението ми по темата да не се чете.
Хубав ден, колеги.
Хубав ден, колеги.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:eurolinker написа:Въпросът е - кой е той (съдията) или по-точно - какво пише в паспорта му?
Разбира се, че има регламент, нали затова го завоалирах и аз около Р-та - кой е съдията (по принцип) зависи от това къде е обичайното местопребиваване на детето (чл. 8 Р 2201/03). А паспорта (задграничния му) , мисля е като на питащата - червен, на кирилица, със златни букви.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Благодаря за отговорите.Само да отговоря,че децата са си родени тук в България и не са живели извън пределите й.
- a_nita
- Нов потребител
Значи трябва вие да заведете дело за присъждане на родителските права на вас, като делото ще се води пред районния съд в града, в който е местожителството на децата, както колегите по-горе ви посочиха.
Консултирайте се с адвокат за завеждане на делото и определяне на иска за издръжка спрямо другия родител. Успех.
Консултирайте се с адвокат за завеждане на делото и определяне на иска за издръжка спрямо другия родител. Успех.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Мда, правилно съм разсъждавал...Не че съм се съмнявал.Благодаря за отговорите.Само да отговоря,че децата са си родени тук в България и не са живели извън пределите й.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|