Здравейте,
Преди години ме осъдиха да платя определена сума в качеството ми на авалист по запис на заповед и в тази връзка беше наложена възбрана върху автомобил, придобит по време на брака. Самият автомобил е закупен от съпругата ми (тя е страна по договора за покупко-продажба) от трето лице. В КАТ също е регистриран на нейно име.
Въпросът ми е, ако решим да се разведем по взаимно съгласие и подпишем споразумение, че автомобилът остава 100% нейна собственост, ще падне ли запорът?
Благодаря!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимно съгласие и запор на автомобил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод по взаимно съгласие и запор на автомобил
Не, няма да отпадне запорът. Бракоразводното производство няма общо с изпълнителното производство. Да не говорим, че по изпълнителното производство вие като длъжник нямате право да се разпореждате със запорираната вещ след датата на налагане на запора, така че няма как да "прехвърлите" автомобила в собственост само на съпругата ви.
Не споменавате нищо за брачен договор, според който режимът ви на собственост да е нещо различно от СИО...
Не споменавате нищо за брачен договор, според който режимът ви на собственост да е нещо различно от СИО...
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|