начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Имам голям проблем моля помогнете ми!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам голям проблем моля помогнете ми!

Мнениеот mirkosan » 01 Мар 2013, 03:00

Добър вечер на всички! Казвам се Мирослав! На 35 години съм! От 6 години съм в съжителство с една жена.Имаме прекрасна дъщеричка,която е всичко за мене.Тя в момента е на 4 години и половина.С жена ми нямаме сключен граждански брак.От около месец и половина жена ми замина някъде.....Не знам къде.....Досещам се ,че може да е в чужбина,но не съм сигурен.Там тя има приятелки.Изостави НИ! Разбира се понякога сме имали караници с нея,което е нормално смятам.......Но никога не сме поставяли нещо НАД дъщеря ни.Аз си работя хубава работа и сравнително доходна за нашите стандарти.Гледам и се грижа за дъщеря ни.С помощта на моите родители.Питам как може майка да изостави така детето СИ!Хайде мене "кучета ме яли" дето се вика...Преди две седмици правихме операция на малката.Махнахме и третата сливица понеже и пречеше.Майка и никаква я няма.Един път от тогава не се е обадила да пита как е!Само един път ми се обади на мене от скрит номер да ме пита:"Какво искаш от мене!?"Просто вече не издържам....Малката има нужда от майка до себе си!И се ядосах и искам да попитам какво трябва да направя за да придобия ПЪЛНИ права на дъщеря ни!Просто как да постъпя! Моля Ви дайте ми съвети!
mirkosan
Нов потребител

Re: Имам голям проблем моля помогнете ми!

Мнениеот punisher » 01 Мар 2013, 12:06

Ако това,което пишете,е истина,аз направо съм потресена.По принцип бащата е този,който би могъл да има подобно поведение.И то повтарям,по принцип. :!:

Това ,че нямате брак с майката на детето,не изключва качеството й на родител.По силата на това качество тя има редица задължения по смисъла на СК за отглеждането,възпитанието,образованието и развитието на детето си.Нашият закон дава възможност за ограничаване на родителските права за този родител,който с поведението си представлява определена опасност за детето.Има също и възможност за лишаване от родителски права при особено тежки случаи ,както и при неполагането на грижи за детето без основателна за това причина.
Това са две отделни производства.По тези факти описани от вас аз не мога да преценя кое е най-правилното и разбира се приложимото,за да има резултат.
Дело може се образува и от другия родител -т.е. от вас,пред районният съд по местоживееене на детето.При произнасянето си, съдът се ръководи от интересите на детето.
punisher
Потребител

Мнениеот mirkosan » 01 Мар 2013, 13:01

Ами да ви кажа истина е да...Просто избяга..... В момента съм толкова ядосан,че няма и къде.В смисъл единствено заради малката.Ами мисля,че това е тежък случай.Да изоставиш детето си на произвола на съдбата има ли по-тежко от това?!И доколкото разбрах от познати май е отишла при друг мъж...Това както и да е!В момента единствено искам да попитам имам ли шанс да постигна пълни права над дъщеря ми и даже си мисля да я осъдя и за издръжка ако е възможно.В социалната служба има ли смисъл да ходя?Просто аз искам повече тя да няма никакъв достъп до нея.След време аз ще обясня да дъщеря ми целия проблем.Надявам се да ме разбере......Но просто тя не заслужава такава "МАЙКА"!
mirkosan
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 02 Мар 2013, 17:54

за ВАС е добре да подадете молба за лишаване на майката от родителски права във Вашия случай, но майката си остава родител макар и лишена от права
boiko_62
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Мар 2013, 18:06

Сигнализирайте отдел закрила на детето( създавате си доказателства, които ще ви ползват) - след време няма да съжалявате за това, защото ще ви съдействат в производството по лишаване на майката от права. Ако ще го водите това дело, разбира се, защото при промяна в обстоятелствата нещата са обратими- вие решавате.

На първо време заведете иск за присъждане на ежемесечна издръжка.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот n6391 » 04 Мар 2013, 12:09

На този етап, като изключим емоционалния шок, по-добре би било да заведете дело за определяне родителски права и местоживеене на детето при Вас. Така съдът ще трябва да се произнесе относно контактите на детето с другия родител и дължимата от него издръжка. Не избързвайте с лишаването от родителски права. Всичко може да се е случило. Опитайте се да се свържете с майката на детето си и да се разберете като зрели хора.
n6391
Потребител

Мнениеот topalska1 » 07 Мар 2013, 13:25

Здравейте,
аз съм майка на две вече големи момчета и се грижа за дете по чл. 26/ тоест дете изоставено от майка си/, това дете е на сестрата на бившия ми съпруг и той бяга от всякаква отговорност. От собствен опит мога да Ви дам следният съвет: В агенцията за закрила на детето,вземат много присърце подобни казуси и се ръководят само от интереса на детето. Те ще се запознаят със фактическата обстановка, ще разговарят с детето, с родителите ВИ и Вас, това което сега описвате ще го видят.Като заведете дело, те ще се явят в съда и ще дадът обективна обоснована с доказателства оценка. Можете да бъдете абсолютно спокоен, че детето Ви няма да попадне в дом, защото те защитават изцяло тезата, че за децата е добре да са в семейна обстановка!
Пожелавам Ви Успех!
Ако обичате това дете, ще успеете! Само трябва наистана да го искате!
topalska1
Младши потребител

Мнениеот portokal » 07 Мар 2013, 14:07

Можете да бъдете абсолютно спокоен, че детето Ви няма да попадне в дом, защото те защитават изцяло тезата, че за децата е добре да са в семейна обстановка!

То остана и в дом да попадне. Ако пращаха в домове децата, отглеждани от един родител, къде ще му излезе краят... ;)
Бих дала същия съвет като n6391. Не мисля, че е добра идея да се бърза с дела за лишаване от род. права - това е тежка санкция и се изисква трайно поведение на родителя - неполагане на грижи и недаване на издръжка. Подобно и за ограничаването на род. права.

Просто аз искам повече тя да няма никакъв достъп до нея.

И що? Да види тя, а?
Дори на лишен от родителски права родител се определя режим на лични контакти, освен ако това няма да навреди на интереса на детето.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот n6391 » 07 Мар 2013, 14:30

Първа и основна грижа за Вас би трябвало да бъде интереса на детето. И съда от това се ръководи - не е наказателна рота за родители, които по една или друга причина не полагат грижи за децата си. Така че обичайте детето си и се постаройте да не бъде травмирано, защото ако то почувства този Ваш яд към майката, въпреки отсъствието и ще бъде наранено. И без това то сигурно задава въпроси.
n6391
Потребител

Назад към Семейни казуси