начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съгласие

Мнениеот pypilitka » 26 Фев 2013, 11:50

Добър ден на всички. Доста ми е трудно да започна от някъде за това карам по същество .Нуждая се от помощ на 22 съм и искам да се разведа , бракът ми е сключен в затвора , студентка съм в момента , нямаме придобити имущества или каквото и да било друго, дори не сме биле заедно . Въпросът ми е каква е първата стъпка която трябва да направя , бихте ли ми препоръчали адвокат в бургас и колко би ми струвало делото ?! Благодаря за отделеното време :)
pypilitka
Нов потребител

Re: Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съглас

Мнениеот dobromirkd » 26 Фев 2013, 19:31

Пиши на този e-mail: заличен имейл и ще ти обясня подробности.
dobromirkd
Потребител

Мнениеот reg_reg1 » 27 Фев 2013, 00:22

Многопо лесно и евтино излиза ако и двамата искате развод. Ако е така направете следното:
І Първо със съпруга си попълвате тази молба .

ДО

РАЙОНЕН СЪД

ГР. ................................

М О Л Б А

от ...................................

гр. ..........., ул. ...............

ЕГН ...............................

и

........................................

гр. .........., ул. ................

ЕГН ...............................

за развод по взаимно съгласие

- чл.50 СК

Господин / госпожо съдия,

Ние - двамата молители, сключихме граждански брак на ............ г. в гр. ........... . От брака си имаме нямаме деца.

Между нас е налице сериозно и непоколебимо взаимно съгласие да прекратим брака си. Постигнахме споразумение по чл.51 от СК, с което уреждаме всички свои лични и имуществени отношения след прекратяване на брака ни, което прилагаме.

Предвид горното, МОЛИМ да прекратите брака ни по взаимно съгласие на основание чл.50 СК и утвърдите постигнатото между нас споразумение.

Приложения:

1. акт за сключен граждански брак;

2. споразумение по чл.51 СК;

3. вносна бележка за платена държавна такса;

С уважение: 1. 2.
подписи

ІІ. Трябва да заплатите 25 лв. по сметката на съда до който подавате молбата за развод /обикновенно във всеки съд има банково гише/ и да приложите към молбата бележката.

ІІІ. Към горната молба прилагате и Споразумението си със съпруга Ви. Ето го и него:

СПОРАЗУМЕНИЕ

НА СЪПРУЗИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ

Днес, ................... 20.....г., между

1. ........................................................., ЕГН .........................., л.к. № ......................., изд. на ..................... от ................. с адрес ........................................................................................

и

2. ........................................................., ЕГН .........................., л.к. № ......................., изд. на ..................... от ................. с адрес .......................................................................................,

, се сключи това споразумение на основание чл.51, ал.1 от Семейния кодекс, с което страните уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода по следния начин:

1. Страните са съгласни бракът им, сключен на .....................г. в гр. .................., с акт № .......да бъде прекратен по тяхно сериозно и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяване на брака и без да се произнася по въпроса за вината.

2. Семейното жилище ще бъде ползвано от ............................................................................................. /това е мястото където сте живели със съпруга си/

3. След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг. /Ако убедите съпруга ви да ви плаща издръжка лошо няма - записвате сумата/

4. След прекратяване на брака, съпругата ............................... ще носи фамилното име ........................... /Ако след брака сте си сменили фамилията, а пък искате да си върнете старата фамилия тук пишете старата си фамилия/

С настоящото подписалите го страни заявяват, че уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода и нямат други претенции един към друг.

1. ................ 2. ................
подписи

ІV. Подавате тези документи на регистратурата на районния съд. После след месец - два до три, ще ви дойде призовка до вас и до мъжа ви да се явите на делото. Явявате се двамата и казвате на съдията, че си поддържате искането за развод. Друго няма какво да правите по това дело - формалност е ама няма как.
После чакате месец - два - три и си получавате решението с което сте разведени. В него ще пише че освен развода трябва да платите и допълнителна такса която е до 40 лв.
Т.е. първо 25 лв после 40 лв. - цена на развода - 65 лв общо за двама ви - много по евтино от сватбата!
Честито!

ПП Ако съпругът ви не иска развод, тогава е малко по сложно и по скъпо, ама не кой знае колко. За сега пробвайте да го навиете за развод по взаимно съгласие. Ако не, после ще ви напиша, как е и другия начин.
reg_reg1
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Фев 2013, 02:59

.... добре би било молителят да не е все още на място за изтърпяване наказание ЛС, че тогава става още по-интересно, заради ал.2 на 330 вр. чл. 34 и ще се търси и нотариус.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот im4o_im4o » 27 Фев 2013, 11:48

Според мен няма никаква пречка ако е в затвора - ще си получи призовка за делото и ще го закарат в съда за заседанието!
im4o_im4o
Младши потребител

Мнениеот n6391 » 27 Фев 2013, 12:28

Е, само с посочените приложения към съвместната молба няма да стане. Поне не във всички съдилища - има и други, които съдиите изискват - декларации, удостоверения, формуляри. Затова най-добре с адвокат - ще си спестите излишни протакания и търчане насам-натам.
n6391
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Фев 2013, 12:32

im4o_im4o написа:Според мен няма никаква пречка ако е в затвора - ще си получи призовка за делото и ще го закарат в съда за заседанието!

На какво основание ще бъде изведен от мястото, където търпи наказание ЛС, конвоиран до съответния РС и върнат обратно? Тези неща обикновено се правят по разпореждане на съда, но в конкретния случай имаме гражданско дело, където такива разпореждания не се издават.

п.п. не знам и питам.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси