Здравейте,
Имам придобит имот преди брака ми. Бих искала да го продам и да закупя нов имот, но да го запиша на името на децата си. При евентуална раздяла със съпруга ми, би ли могъл да има претенции към имота? Ако да, тогава каква е възможността той да няма такава?
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за покупка на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за покупка на имот
Щом имота е придобит преди брака, то той е лична Ваша собственост и можете да се разпоредите с него в чиято искате полза. За да няма съпругът Ви обаче претенции за дял в новозакупения имот със средствата, получени от имота, придобит преди брака обаче е необходимо да не използвате общи средства ( придобити по време на брака), ако цената на новозакупения имот е по-висока.
- n6391
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|