начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Не мога да взема детето си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не мога да взема детето си

Мнениеот irinanikova » 26 Дек 2012, 17:32

Имам дете на 5 години,припознато,с баща му се разделихме,когато беше на по-малко от годинка.Тогава нямах възможност да се грижа за него,живеех на квартира,нямам близки и роднини.Имах само баща,който редовно злоупотребяваше с алкохола и не можеше да се разчита на него.В последствие се разболя и почина преди две години и половина.Не можех да се грижа сама за детето,понеже работата ми е на смени,а ако я сменя ще взимам значително по-малка заплата и няма да мога да си позволя да плащам квартира и другите разходи.
Сега имам постоянен партньор,предстои ми да се омъжа,чакам и бебе и искам да взема детето си при мен.Бъдещият ми съпруг има собствено жилище.Мога да му осигуря по-добри условия,както и по-добро възпитание.И ще живее в град,а не на село както до сега.
Въпроса ми е може ли баща му да ми попречи да го взема,въз основа на това,че досега го е отгледал той,а не аз.Взимала съм го при мен през отпуските ми,за по две седмици зимата и две лятото.Той не иска да ми го даде и се държи така все едно само той му е родител,не можем да постигнем съгласие по този въпрос.Не знам какво да направя...Също да кажа,че нищо не сме уреждали в съда.
irinanikova
Нов потребител

Re: Не мога да взема детето си

Мнениеот REVOLUTION » 26 Дек 2012, 17:58

Това че детето е гледано от баща си през такъв продължителен период от време със сигурност ще е сериозно препятствие пред желанието Ви да промените фактическото състояние на нещата.
Разбира се не е невъзможно , но са важни много обстоятелства.Дори и да не успеете в съда , със сигурност ще постигнете режим на лични контакти с детето далеч , далеч по-благоприятен от фактическото състояние в момента.Разбира се ако родителските права се упражняват от децата ще бъдете осъдена да плащате издръжка.
Със сигурност трябва да направите консултация с адвокат и да действате.Времето работи против Вас.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси